GeriTatlı Tarifleri Kukuca (Trabzon) tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kukuca (Trabzon) tarifi

Kukuca (Trabzon) tarifi

Trabzon usulü kukuca tarifi lezzetiyle dikkat çekiyor. Yapımı oldukça kolay olan kukuca tarifi balkabağı mevsiminde favoriniz olacak. İşte kukuca nasıl yapılır merak edenlere, Trabzon usulü kukuca tarifi ve malzemeleri...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

750 gram bal kabağı (3 dilim)

2 su bardağı su

1 su bardağı mısır

3 çorba kaşığı toz şeker

3 su bardağı süt

1 çay kaşığı tuz

Kukuca (Trabzon) tarifi Nasıl yapılır?

Kabaklar güzelce soyulduktan sonra dilimlenir ve geniş bir tencereye dizilir.

Üzerine suyu ve tane tane ayrılmış mısırı ekleyin.

Orta ateşte yumuşayana kadar kapağını kapatıp pişirin.

Pişen kabakları çatalla ezin ve üzerine şeker, tuz, sütü ilave edip iyice karıştırın.

Dilerseniz üzerini ceviz, tarçın ve fındık ile süsleyip sıcak servis edin.

Afiyet olsun....