GeriSebze Yemeği Tarifleri Kıymalı kapuska tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kıymalı kapuska tarifi

Kıymalı kapuska tarifi

Lahana kış aylarında en sık tüketilen sebzelerden. Hem düşük kalorili hem de vitamin deposu olmasıyla da sağlıklı beslenmek isteyenlerin gözdesi. Bu tarifimizde en evilen lahana yemeklerinden kapuskayı kıyma takviyesiyle pişirdik. İddia ediyoruz, lahana sevmeyenin bile beğeneceği bir yemek oldu. Yerken içine acı da ekleyebilirsiniz, lezzeti katlanacaktır.

  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 orta boy lahana
  • 1 orta boy kuru soğan
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 250 gram kıyma (isterseniz kuşbaşı et de kullanabilirsiniz?
  • 1,5 bardak sıcak su
  • 1,5 tatlı kaşığı salça (biber-domates karışık yapabilirsiniz)
  • Tuz

Kıymalı kapuska tarifi Nasıl yapılır?

Lahananın dış yapraklarını temizleyin. Ortadan ikiye böldüğünüz lahananın kalın dallarını keskin bir bıçakla ayıklayın. Ardından lahananızı ince ince kıyın. Bol suyla yıkadıktan sonra suyunu süzüp kuruması için bir kenara alın.

Kuru soğanı küp küp doğrayın. Sıvı yağı tencerede kızdırıp önce kıymayı kavurun. Ardından kavurduğunuz kıymaya soğanları ekleyip onlar da pembeleşene kadar tencerede çevirin. Lahanalarınızı yavaş yavaş tencereye ekleyin. 

Salçanızı tuz ekleyip sıcak suyla iyice açın. Bu sosu tencereye ekleyin. Kapağını kapatıp 30 dakika kadar pişirmeye bırakın. Sıcak servis edin.