GeriKahvaltılık Tarifleri İspanyol omleti tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

İspanyol omleti tarifi

İspanyol omleti tarifi

Değişik ve güzel bir tat arayanların vazgeçemeyeceği lezzetli bir tarif...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 4-5 adet orta boy patates
  • 2 adet orta boy kuru soğan
  • 100 gram yeşil fasulye
  • 2 adet soyulmuş sosis
  • 5-6 dilim jambon
  • 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 6-7 adet yumurta

İspanyol omleti tarifi Nasıl yapılır?

Patates ve soğanları soyduktan sonra küp küp doğrayın. 20-25 santimetre çapındaki bir tavaya zeytinyağını koyarak kızdırın. Yağ kızınca soğan ve patatesleri ekleyip, karıştırarak kızartın.

Bir taraftan ayıklanmış ve bir parmak eninde doğranmış yeşil fasulyelerle bezelyeleri kaynayan suyun içinde 8-10 dakika haşlayıp, süzdürün. Bu arada tavada kızarıp, iyice yumuşayan patates ve soğan karışımının üzerine küp küp doğranmış sosis ve jambonları ilave edip, 1-2 dakika kadar soteleyin. Haşlanan fasulye ve bezelyeleri üzerine aktarın.

Bir taraftan da derin bir tasın içinde yumurtaları iyice çırpın, tuzu da ekleyip, tavadaki karışımın üzerine aktarın. Omletin iyice toparlanmaya başlamasıyla beraber, bir tepsi ya da kapak yardımıyla diğer yüzünü çevirip, her iki tarafını da kızartın.