GeriTatlı Tarifleri Ev yapımı supangle tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Ev yapımı supangle tarifi

Ev yapımı supangle tarifi
Hafif ve bir o kadar nefis bu tatlıya çocuklarınız bayılacak!

Hafif ve bir o kadar nefis bu tatlıya çocuklarınız bayılacak!

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1,5 çay bardağı toz şeker
  • 1 kahve fincanı un
  • 1 kahve fincanı buğday nişastası
  • 1 kahve fincanı mısır nişastası
  • 3 çorba kaşığı tepeleme kakao
  • 1 adet yumurtanın sarısı
  • 80 gram kadar bitter çikolata
  • 1 paket vanilya

Ev yapımı supangle tarifi Nasıl yapılır?

Tencereye yumurta sarısı ve sütten bir miktar alıp karıştırın. Bu karışıma, toz şeker, kakao, nişastalar, un ve vanilyayı ekleyip tekrar karıştırın. Geriye kalan sütü bu karışıma ilave edip tekrara karıştırın. İyice homojen hale gelen karışımı kısık ateşte karıştırarak pişirmeye başlayın. Göz göz olup kaynamaya başlayan karışıma parçaladığınız bitter çikolataları ilave edip, çikolatalar eriyene kadar karıştırarak pişirmeye devam edin.

2 saat kadar soğutucuda dinlendirdiğiniz tatlıların üzerine Hindistan cevizi veya dövülmüş fındık fıstık ilave ederek servise sunabilirsiniz..