GeriHamur İşi Tarifleri Ballı bademli krep tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Ballı bademli krep tarifi

Ballı bademli krep tarifi

Ballı, bademli bu krepi özellikle kahvaltılarınız da tercih edebilirsiniz.

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 tane yumurta
  • 1 litre süt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 650 gram un
İçi için:
  • 100-150 gram kaymak
  • 5-6 yemek kaşığı bal
  • 50-100 gram badem

Ballı bademli krep tarifi Nasıl yapılır?

Yumurta, süt, tuz ve şekeri çırpın. Daha sonra unu azar azar ilave edin ve çırpın.

Tavaya 1-2 yemek kaşığı sıvı yağ koyun kızınca hamuru kepçe yardımıyla tavaya dökün. Alt yüzü pişince diğer yüzü çevirin, iki tarafı da pişirin ve servis tabağına alın.

Üzerine sıcakken tereyağı sürün ve her kata aynı işlem yaparak krepleri üst üste dizin. Soğuduktan sonra içine bal ve kaymak sürerek rulo yapın.

Ruloları 4 santimetre kalınlığında dilimleyin ve tavaya dizin. Kalan kaymağı ruloların üzerine sürün. Her ruloya 1 badem ekleyin ve üzerine bal gezdirerek servis yapın.