Türkçede ekler çekim ve yapım eki olarak ikiye ayrılır. Kelimelerin anlamını değiştiren eklere yapım eki denir. -Lık eki de sözcüklerin manasını değiştirdiği için yapım ekleri arasında yer alır. Örneğin: Kitap, yazılı eser anlamına gelir. Kitaplık ise, içine kitapların konulduğu bir mobilya türüdür. -lık ile biten kelimeleri harf sayısına göre derledik.
#EğitimMaharetli ellerin hazırladığı taze makarnalar benim için gerçek lezzettir. Sardunya’da iki kat hamur arasına ricotta peyniri, ıspanak, limon kabuğu ve safranlı bir harç konur; Abruzzo’da bu dolgu ricotta peyniri, şeker ve tarçından oluşur. Mantı gibi, yapılışı bölgeden bölgeye değişen ravioli, damak tadımıza hitap eden saf bir şiir gibi...
#RavioliYemek pişirme esnasında kullanılan farklı teknikler bulunmaktadır. Bu şekilde yemeklerin lezzeti ve besin değerleri korunmaktadır. Bu yöntemlerden bir tanesi de Poche pişirme yöntemi olarak bilinmektedir. Pişirme yöntemi ile ilgili farklı kaynaklardan bilgi almak mümkün olmaktadır. Pişirme şekli kendi içinde de farklı şekilde kullanılmaktadır. Bu teknik ile bazı yemek gruplarını doğru lezzete sunma imkanı bulunmaktadır. İşte, merak edilen tüm detayları sizler için derledik.
#Poche YöntemiSimmering pişirme sıklıkla kullanılan pişirme yöntemlerinden birisidir. Özellikle kullanım alanı bakımından geniş alanlarda restoran ve aşçıların başvurduğu pişirme yöntemi olarak ifade edilmektedir. Bu bakımdan Simmering pişirme yöntemini öğrenebilir ve bu bilgiler ışığında rahatlıkla kullanabilirsiniz. Simmering pişirme yöntemi nedir ve nasıl yapılır? Simmering pişirme yöntemi ile yapılan yemekler nelerdir sizler için detaylarıyla derledik.
#Simmering Pişirme YöntemiEğitim için Türkiye’ye gelen ve tadına baktığı Türk yemekleri sonrasında kendisini aşçılık alanında geliştirmeye karar veren Nijeryalı Abosede Ruth, Gaziantep’te yaklaşık 4 aydır eğitim alıyor. Ruth, “Kanada’da bir restoran açmak istiyorum. Burada öğrendiklerimi orada yapıp satacağım ve Türk yemeklerini tanıtacağım” diyor.
#Gaziantep