Ev yapımı organik tarhana nasıl yapılır?

Güncelleme Tarihi:

Ev yapımı organik tarhana nasıl yapılır
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 05, 2018 12:45

İçerisinde birçok malzeme bulunan tarhana oldukça sağlıklı, kolay ulaşılabilir ve daha az maliyetli. İşte evde tarhana yapmanın püf noktaları...

Haberin Devamı


MALZEMELER

  • 1 kg etli kırmızı biber
  • 1 kg domates
  • 1 kilo soğan
  • 1 bağ demet
  • Yarım kilo haşlanmış nohut
  • 1 kilo yoğurt (yoğurdu evde yapmanız tarhananızı daha lezzetli hale getirecektir)
  • Yarım demet maydanoz
  • Yaklaşık 4,5 kilo un
  • İstediğiniz kadar baharat

Ev yapımı organik tarhana nasıl yapılır


YAPILIŞI

  • Öncelikle biberleri, maydanozları, domatesleri, taze naneyi ve son olarak soğanları, doğrayın ve derin bir tencere koyun.
  • Doğradığınız sebzelerin içine 1 litre su ilave edin.
  • Sebzeler iyice yumuşayana ve ezilecek kıvama gelene kadar haşlama işlemini devam ettirin.
  • Daha sonra, önceden haşladığınız yarım kilo nohudu içerisine ekleyin ve karıştırın.
  • İçerisine yoğurt ekleyin ve blenderdan geçirmeye başlayın.
  • Bu noktada içerisine istediğiniz baharatları ekleyin. Sumak ve karabiberi eklemeyi unutmayın, kış ayında bu baharatlar size şifa gibi gelecek.
  • Bu karışımı büyük bir kaba alın ve içerisine 4,5 kilo unu karıştıra karıştıra dökmeye başlayın. Yanınıza aldığınız 1 kilo unu da eğer kıvamı sıvı olursa ekleyebilirsiniz. Unu eleyerek koymanız daha lezzetli olmasını sağlayacaktır.
  • Daha sonra yaptığınız karışımı cam veya çelik bir kabın içerisine koyun, ağzını kapatın.

Ev yapımı organik tarhana nasıl yapılır


  • En az 3-4 gün bekletin. Bu noktada ne kadar bekletmek istediğiniz sizin damak zevkinize göre değişecektir. Eğer 6-7 gün daha bekletirseniz, çorbanız daha lezzetli olur.
  • Her gün kapağını açıp mutlaka bu karıştırın. Eğer biraz sulanırsa azar azar un ekleyebilirsiniz.
  • Tamamen isteğinize göre beklettikten sonra temiz bez bir örtünün üzerine çok kalın bir tabaka olmayacak şekilde dökün.
  • Bu kısımda eğer güneş görebilen bir yere bırakırsanız, kuruma süresi kısalacaktır.
  • Kuruduktan sonra, blenderdan geçirin. Soğuk kış günlerinde içinize ısıtacak tarhana çorbanız hazır!

Ev yapımı organik tarhana nasıl yapılır

BAKMADAN GEÇME!