ÇOCUK SAĞLIĞI Çocuklarda belirtileri ve tedavisi: 100 çocuktan 5'i migren ağrısı yaşıyor
ÇOCUK SAĞLIĞI Öpücük hastalığı nedir, nasıl geçer? Öpücük hastalığı belirtileri ve tedavisi
ÇOCUK SAĞLIĞI Su çiçeği nasıl olur, nerelerde çıkar? Su çiçeği belirtileri ve aşısı hakkında bilgiler
ÇOCUK SAĞLIĞI Domuz gribi (influenza) belirtileri nelerdir, kaç günde ortaya çıkar? Bu belirtilere dikkat!
OYUN VE AKTİVİTELER Çevrimiçi Oyun Güvenliği Nasıl Sağlanır: Oyuncular ve Ebeveynleri İçin Kurallar
ÇOCUK BESLENMESİ Besin alerjisi nedir? Besin alerjisi belirtileri ve tedavisi
Okul Dışarıda Günü ne zaman 2022? Okul Dışarıda Günü tarihçesi
Türkiye'de ilk kez 2018de gerçekleştirilen Okul Dışarıda Günü için bu yıl da araştırılmaya devam ediyor. Açık havada öğrenmeyi, oyun oynamayı kutlamak ve ilham vermek için yapılan küresel bir kampanya olan Okul Dışarıda Günü her yıl mayıs ayında gerçekleştiriliyor. Peki, Okul Dışarıda Günü nedir, ne zaman? İşte 2022 Okul Dışarıda Günü tarihi ve tarihçesi...
Tekne orucu nasıl tutulur, ne zaman açılır? Tekne orucu saati ile ilgili bilgiler
Küçük yaşta çocukları oruca alıştırmak ve Ramazanın maneviyatını hissetmelerini sağlamaya vesile olmak için önerilen bir alışkanlıktır. Aslı tenkiye orucuna dayanan tekne orucu normal oruca göre daha erken saatlerde açılıyor. Peki, tekne orucu nasıl tutulur, ne zaman açılır? İşte tekne orucu saati ve merak edilenler...
Çocuklarda tekrarlayan ateşe dikkat! PFAPA sendromu hakkında bilinmesi gereken 9 önemli nokta
Anne babaları telaşlandıran ve genellikle nasıl davranacaklarını bilemedikleri yüksek ateş, doktora en sık başvurulan sorunlardan biri olarak karşımıza çıkıyor. Yüksek ateş şikayetinin belirli aralıklarla sık tekrarlaması, çocuğun ve ailesinin yaşam kalitesini ciddi ölçüde düşürebilirken, çocukların okul başarısını da olumsuz etkiliyor. PFAPA sendromu olarak adlandırılan bir romatizmal hastalık ise bu tekrarlayan dirençli ateşlere neden olabiliyor.
Çocuklarda epilepsi hastalığında tedavi ihmale gelmez
Halk arasında ‘sara’ olarak da bilinen epilepsi, beynin bir bölgesindeki hücrelerin ani ve kontrolsüz elektrik sinyali yollamasıyla oluşan ve nöbetlerle kendini gösteren kronik bir hastalık. Doğum sırasında veya daha sonra herhangi bir nedenle beyin hasarı yaşayan kişilerde gelişen epilepsi, çocuklarda erişkinlere nazaran daha sık görülüyor. Öyle ki ülkemizde 80.000 çocuğun epilepsi hastası olduğu tahmin ediliyor. Çocuk Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Memet Özek, tedaviden etkin sonuç alınmasında erken tanı ve doğru tedavinin kilit rol üstlendiğine dikkat çekerek çocularda epilepsi hakkında önemli bilgilendirmelerde bulundu.
Sistinozis nedir? Sistinozis hastalığı belirtileri ve tedavisi
Sistinozis ya da sistinoz, genellikle bebeklerde ve çocuklarda genç yaşta ortaya çıkan nadir bir hastalıktır. Yaşam boyu süren bir durumdur, ancak sistinozis mevcut tedaviler, hastalığı olan kişilerin daha uzun yaşamasına olanak sağlamıştır. Peki, sistinozis hastalığı belirtileri nelerdir? İşte, sistinozis hastalalığı tedavisi ve merak edilenler...
Serebral palsi nedir, belirtileri nelerdir? Serebral palsi hastalığı nedenleri ve tedavisi
Serebral palsi, hareketi ve kas tonusunu veya duruşunu etkileyen bir grup bozukluktur. Genellikle doğumdan önce olgunlaşmamış, gelişmekte olan beyinde meydana gelen hasardan kaynaklanır. Bunun yanında bebeklik ve okul öncesi yıllarda ortaya çıkan serebral palsi yürüme bozukluğuna neden olabileceğinden, teşhisi oldukça önemlidir. Peki, serebral palsi nedir, belirtileri nelerdir? İşte serebral palsi hastalığı hakkında merak edilenler...
Çocukların aktivitelerden uzak kalması psikolojilerini olumsuz etkiler mi?
Eğitim Uzmanı Abdulkadir Özbek, ebeveynlerin çocuklarıyla birlikte nitelikli zaman geçirmelerinin önemini tüm ayrıntılarıyla sizler için anlattı.
Çocuklarda baş ağrısı ve sabah kusmaları beyin tümörü belirtileri olabilir
Beyin tümörleri çocuklarda lösemilerden sonra en sık görülen tümörleri oluşturuyor. Çocukluk çağında gelişen her 6 tümörden 1’i beyinde yerleşiyor. Bu tümörlerin yüzde 52’si ilk 2-10 yaş, yüzde 42’si de 11-18 yaş arasında görülüyor. Bir yaş altında oluşan beyin tümörleri oranı ise yüzde 5.5 civarında seyrediyor. Beyin tümörlerinin yarısını iyi huylu tümörler, diğer yarısını da kötü huylu tümörler oluşturuyor. Amerika kaynaklı istatistik verilerine göre; her yüz bin çocuktan 3’ünde kötü huylu beyin tümörü teşhis ediliyor. Günümüzde tıp dünyasında yaşanan önemli gelişmeler sayesinde iyi ve kötü huylu beyin tümörlerinin tedavisinde çok daha başarılı sonuçlar alınması ise yüreklere su serpiyor. Çocuk Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Memet Özek, beyin tümörlerinin tedavisinden başarılı sonuçlar alınmasında erken tanı ve tedavinin kilit rol üstlendiğine dikkat çekerek, önemli bilgiler verdi.
Çocukları influenzadan korumanın 10 kuralı
Okullarda yarıyıl tatili sona erip milyonlarca öğrenci için ders zilinin çalmasıyla kalabalık ortamlarda geçirilen süre artacağından enfeksiyonlara karşı çok daha dikkatli olmak gerekiyor. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Mehmet Kesikminare, influenzanın çocuklarda yetişkinlerden farklı olarak baş gösterebilen ilk 3 belirtisini anlattı, alınabilecek önlemlere yönelik önemli uyarılar ve önerilerde bulundu.
Çocuklarda belirtileri ve tedavisi: 100 çocuktan 5'i migren ağrısı yaşıyor
Oyun dönemindeki bir çocuğun bir anda oyun oynamayı bırakmasının ya da arkadaşlarından uzaklaşıp sessiz bir ortama çekilmesinin migren belirtisi olabileceğini söyleyen Nöroloji Uzmanı Dr. Nihat Mustafayev, çocuklarda migren ağrısı hakkında önemli bilgiler verdi.