Yaz yaklaşırken, uzmanlar klimalar için ‘bakım’ uyarısı yaptı. Düzenli klima bakımının hem cihazın ömrünü uzattığı hem de enerji verimliliğini artırdığı belirtildi.
Turizm Restoran Yatırımcıları ve Gastronomi İşletmeleri Derneği (TURYİD) çatısı altında faaliyet gösteren gastronomi işletmeleri, riskli hastalıklarla mücadele eden çocuklar için Make-A-Wish Türkiye ile riskli hastalıklarla mücadele eden çocuklar için iş birliği yaptı.
28 Şubat Nadir Hastalıklar Farkındalık Günü’nde Sanofi Türkiye ile hayata geçirdikleri çalışmalar ve projeler üzerine konuştuk.
Bebeklerde yaşamı tehdit eden şiddetli solunum yolu enfeksiyonlarına yol açan Respiratuar Sinsityal Virüs’ü (RSV) konu alan bu ilk raporun sonuçlarını Başkent Üniversitesi Sağlık Yönetimi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Simten Malhan düzenlenen bir basın toplantısıyla açıkladı. Basın toplantısına katılan Hacettepe Üniversitesi Çocuk Enfeksiyon Bölümü Öğretim Görevlisi Prof Dr. Ateş Kara da RSV hakkında önemli bilgiler paylaştı.
Aort damarındaki yırtılmalar ölümcül sonuçlara neden olabiliyor. Bazen tansiyonu ani yükselten manevralar; hapşırma, zorlu ıkınma vb gibi durumlarda damar içi gerilimi arttığından aortta yırtılma oluşabilir. Peki, aort damarı nedir? Aort damarı nerede? İşte aort damarıyla ilgili bilgiler
Kanserli Çocuklara Umut Vakfı (KAÇUV) ile Bitaksi yeni bir iş birliğine başladıklarını duyurdu. Yeni iş birliği ile KAÇUV’un Cerrahpaşa ve Pendik’teki Aile Evleri’nde konaklayan ailelere tedavi süreçlerinde Bitaksi tarafından ücretsiz ulaşım hizmeti sağlanacak.
Riskli hastalıklarla mücadele eden çocukların hayallerini gerçeğe dönüştürerek iyileşme süreçlerine umut olan uluslararası oluşum Make-A-Wish’in 2000 yılından bu yana Türkiye faaliyetlerini yürüten Make-A-Wish Türkiye/Bir Dilek Tut Derneği, dilek gerçekleştirmenin Türkiye’deki durumunu ve hayati risk taşıyan hastalıklarla mücadele çocukların hastalık gruplarını inceleyen 2024 Prevalans Araştırması raporunu yayımladı.
Son dönemde ilerleyen teknolojiler sayesinde yüz bölgesinde ameliyatsız sıkılaşma sağlamak artık mümkün.
Dünya Gıda Günü’nde “Temel Hizmetlere Erişim Olmadan: Soğutma Hakkı” (Without Access to Fundamental Services: The Right to Refrigeration) adlı raporundan gıda güvenliğine ilişkin önemli veriler paylaşan Beko, gıda israfının önlenmesi konusuna dikkat çekti.
Mantık olarak bozulmuş bir yapının sağlam dokuya zarar vermemesi için o bölgeden uzaklaştırılması gerekir. Ama beyin ve omurilik bölgesi çok hassas olması sebebiyle anormalleşmiş dokuya ulaşım o kadar kolay olmayabilir.
2016 yılından beri Sabri Ülker Vakfı tarafından verilen Sabri Ülker Bilim Ödülü, İstanbul’da gerçekleştirilen bir törenle sahibini buldu.
Son zamanlarda sık rastlanan sırt fıtıklarının müphem belirtilerle kendini gösterdiğine ve tanı koymakta da geç kalındığı görülüyor.
Gelişim çağındaki çocuklar, hızla büyüyen vücutlarının getirdiği fiziksel değişimlerle başa çıkmak zorunda kalır.
Yoğun çalışma temposu, yanlış ayakkabı seçimi ve hareketsiz yaşam, diz sağlığı üzerinde büyük etkilere sahip.
Boyun ağrısı, birçok kişinin yaşadığı yaygın bir sağlık problemidir.
İnsanlar, uzun yürümeye alışık bir vücut ve göçebe yaşam tarzından, günümüzde hareketsiz bir yaşam tarzına geçti. Eski Taş Çağı’nda bir insanın günlük kalori ihtiyacı yaklaşık 7 bin kaloriydi.
Yaşamın akışı içinde, bir yere uzanmak, kıyafetlerimizi giymek, birini kucaklamak gibi birçok harekete omzumuz eşlik eder.
Günlük yaşamda karşılaşılan stres ve baskılar, vücutta çeşitli fiziksel tepkilere sebep olabilir. Son dönemde artan diş sıkma alışkanlığı, aslında vücudun her bir köşesini etkiler.