GeriOyun Ve Aktiviteler Okul Dışarıda Günü ne zaman 2022? Okul Dışarıda Günü tarihçesi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Okul Dışarıda Günü ne zaman 2022? Okul Dışarıda Günü tarihçesi

Okul Dışarıda Günü ne zaman 2022? Okul Dışarıda Günü tarihçesi

Türkiye'de ilk kez 2018de gerçekleştirilen Okul Dışarıda Günü için bu yıl da araştırılmaya devam ediyor. Açık havada öğrenmeyi, oyun oynamayı kutlamak ve ilham vermek için yapılan küresel bir kampanya olan Okul Dışarıda Günü her yıl mayıs ayında gerçekleştiriliyor. Peki, Okul Dışarıda Günü nedir, ne zaman? İşte 2022 Okul Dışarıda Günü tarihi ve tarihçesi...

Mayıs ayında uygulanan başarılı ve eğitici bir kampanya olan Okul Dışarıda Günü ne zaman merak ediliyor. Okul Dışarıda Günü'ne 2018 yılından bu yana neredeyse 2 milyon çocuk katıldı. İşte, Okul Dışarıda Günü 2022 tarihi hakkında bilgiler haberimizde...

Okul Dışarıda Günü ne zaman 2022 Okul Dışarıda Günü tarihçesi

OKUL DIŞARIDA GÜNÜ 2022 NE ZAMAN?

Fiziksel ve ruhsal sağlığımızı iyileştirmek, doğa ile kurduğumuz bağları güçlendirmek, dünyamız için iyilik yapmak, açık havanın tüm güzelliklerinden faydalanmak, keşfederek öğrenmek ve eğlenmek için düzenlenen 2022 Okul Dışarıda Günü 18 Mayıs'ta okullarda kutlanacak.

Okul Dışarıda Günü ne zaman 2022 Okul Dışarıda Günü tarihçesi

OKUL DIŞARIDA GÜNÜ NEDİR?

2011 yılında, Tim Gill’in Sowing the Seeds raporunun lansmanında bir grup eğitimci ve çevreci, özellikle okulların çocukların açık havaya çıkmasını engelleyen sorunları nasıl ele alabileceğini tartıştı. Çözümleri, Boş Sınıf Günü adını verdikleri yeni bir kampanyaydı.

2012 yılında İngiltere, Londra’da bir avuç okul kampanyaya dahil oldu. 2015 yılına gelindiğinde, 15 ülkeden 600’den fazla okul kampanyaya dahil olmuştu. Kampanya büyüdükçe, onu yürüten gönüllüler özel bir yatırım ihtiyacının farkına vardılar. Bu nedenle, 2016’da Semble, hareketi büyütmek ve küresel hale getirmek için Unilever’in Dirt is Good – Kirlenmek Güzeldir ekibiyle iş birliği yaptı.Dünyanın dört bir yanındaki eğitimciler, oyun uzmanları ve STK’larla yapılan görüşmelerin ardından küresel kampanya, Okul Dışarıda Günü oldu. Dünya çapında 110’dan fazla ülkenin yer aldığı Okul Dışarıda Günü ağının yanı sıra, şu anda 13 ülkede yürütülen özel kampanyalar var!

 

False