Yemek pişirirken yapılan 5 hata
Bunlar hem yemeklerin tadını hem de sağlığımızı etkiliyor...
1. TARİFİ OKUMADAN İŞE BAŞLAMAYIN
Hazırlayacağınız yemek göz kararı yapacağınız sıradan yemeklerden değilse ve bir tarife uygun yapacaksınız önce tarifi okumalısınız. Tarifin başlangıcından bahsetmiyoruz. Hata yapmamak, zaman kaybetmemek için yemek yapmaya başlamadan önce tarifinizi baştan sona okumalısınız.
2. ÇÖP KOVANIZI YANINIZDAN AYIRMAYIN
Çöp kovanızı yanınızdan ayırmamak mutfağınızda oluşacak dağınıklığı engeller. Kullandığınız her malzemeden sonra çöplerinizi atmanız temas etmemesi gereken bazı malzemelerin korunmasını ve sizin daha rahat hareket edebilmenizi sağlar.
3. YEMEK PİŞERKEN TADINA BAKMAYI UNUTMAYIN
Yemek pişirirken sık sık tadına bakmayı ihmal etmeyin. Böylece yemeğinizde herhangi bir eksiklik varsa pişmeden farkına varır, lezzetli bir yemek hazırlarsınız.
4. BUZDOLABINDAN ÇIKARDIĞINIZ YİYECEKLERİ HEMEN PİŞİRMEYİN
Buzdolabında saklamanız gereken et, balık ya da tavuk gibi yiyecekleri buzdolabından çıkarır çıkarmaz pişirmeyin. Buzdolabından çıkardığınız yiyecekleri hemen pişirirseniz içi çiğ kalabilir. Bu yiyecekleri yemek pişirmeye başlamadan önce çıkarıp oda sıcaklığında bir süre bekleterek çözülmesini sağlayın.
5. DOĞRU KESME TAHTASI VE TENCERE KULLANIN
Doğru yiyeceklerle uyumlu bir yemek yapmak kadar yemeğinizi hazırlarken kullandığınız malzemeler de önemlidir. Uygun yiyeceklerde uygun malzemeleri kullanın.
- Sarımsak gibi küçük malzemelerde küçük bıçak kullanmanız gerekirken tavuk, et veya sebze keserken farklı boyutlardaki bıçaklara ihtiyaç duyarsınız. Kesmek istediğiniz yiyeceğe uygun bıçak kullanın.
- Kullandığınız malzemeye göre tencereniz çok büyük veya çok küçük kalmamalıdır. Malzemenize göre küçük tencere kullanmak yemeğinizin taşmasına sebep olur.
- Küçük kesme tahtaları her ne kadar şirin olsalarda yemek yaparken büyük kesme tahtası kullanmak daha uygundur. Dilimlemek istediğiniz malzemeleri daha rahat dilimlersiniz.