Antioksidan haberleri sayfasında Antioksidan hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 6782 Antioksidan haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Vücutta gerçekleşen oksidasyon süreci, serbest radikal adı verilen zararlı moleküllerin üretilmesine neden olabilir. Bu serbest radikaller, hücresel hasara ve yaşlanmaya katkıda bulunabilirler. Antioksidanlar, serbest radikallerle savaşarak oksidatif stresi azaltabilir ve cildinizi gençleştirebilir. Bu nedenle, antioksidan açısından zengin gıdalar tüketmek ve günlük yaşamınızda antioksidan bakımından zengin ürünler kullanmak önemlidir.
#CiltSağlıklı bir cilt görünümü elde etmek ve gençlikten gelen parlaklığı sürdürmek, sadece dış cilt bakımıyla değil, aynı zamanda içsel faktörlere odaklanarak da mümkündür. Takviyeler, cildinizi beslemek ve korumak için önemli bir rol oynayabilir. Ancak, takviyelerin etkili olup olmadığı ve hangilerinin alınması gerektiği konusunda bazı temel kurallar vardır.
#Takviye‘Süper besin’ son zamanların en popüler kavramlarından biri, ancak pek çok insan süper gıdanın gerçekte ne olduğu konusunda net bir fikre sahip değil. Peki ne demek süper besin? Hangi gıdalar bu kategoriye giriyor? Bu kavram neden tartışılıyor? En önemlisi de süper gıdaları tüketirken nelere dikkat etmek gerekiyor? Son dönemin favori süper besinlerini uzmanlarımızın da desteğiyle teker teker masaya yatırdık...
#SağlıkAntioksidan deposu olarak bilinen yabanmersini, ithal ürünlerden kaçındığım için pek kullanmadığım bir meyveydi. Meğer İnegöl’de yetiştiriliyormuş. Geçen hafta ilçede hasada katıldım, bol bol yabanmersini topladım. Sonra da hemen mutfağa girip nefis tarifler hazırladım.
#YabanmersiniAntioksidan kullanımı günlük yaşantımızın adeta bir parçası haline geldi. Her türlü sağlık probleminde bir şekilde antioksidan desteği önerilmekte. Sadece hastalıklarda değil, yaşlanmaya karşı ya da hafıza yavaşlamalarında da antioksidanlar yerini alıyor.
#AntioksidanCOVID-19 salgını döneminde popülaritesini arttıran glutatyonu Dr. Nesrin Sezen’e sorduk. Sezen “Bağışıklığı destekleyerek virüs ve bakterilere karşı daha etkin savaşmamızı sağlıyor, bilinen en iyi antioksidan” diyor. Glutatyon, detoks ve anti-aging için de kullanılıyor.
#GlutatyonVücutta meydana gelen metabolik olaylar sonucu oluşan bazı atıklar ve yan ürünler; biyokimyasal düzeyde hücre ve doku bütünlüğünü sağlayan yapısal ürünleri, enzimleri ve gen ürünlerini yok edebilir. Bu duruma neden olan zararlı maddelere oksidatif hasar (oksidatif stres), reaktif oksijen serbest radikalleri veya oksidanlar denir.
#Evde Cilt BakımıBirçok farklı doğal besin kaynağının insan sağlığı açısından önemli faydaları bulunur. Özellikle soğanın sağladığı faydalar pek çok kişi tarafından da duyulmuştur. Ancak detaylı olarak ne gibi yararlar sunduğu tam olarak bilinmez. Peki, soğan kabuğu suyu faydaları nelerdir ve saça nasıl uygulanır? Soğan kabuğu suyunun cilde ve vücuda faydaları hakkında tüm detayları derledik.
#Soğan KabuğuGünümüzde kızılcığın birbirinden önemli faydaları bulunmaktadır. Önemli bir antioksidan deposu olan kızılcık suyu nasıl yapılır diye merak ediliyor. Kızılcık suyu nasıl yapılır ve kaynatılır? Evde kızılcık suyu yapımı ve tarifi nedir? Tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
#Kızılcık SuyuÇocukluğumuzda büyüklerimiz biz meyve yerken ‘Soyma kabuğunu çocuğum, vitamini kabuğunda…’ derdi de çoğumuz onları dinlemezdik. Portakalı soyduğumuzda etrafında kalan beyaz tabakayı ince ince soyar, mandalinanın arasındaki beyaz lifleri titizlikle ayıklardık. Meğer büyüklerimizin bir bildiği varmış. Meyvenin sadece kendisinin değil, kabuklarının da şifa deposu olduğunu bilim dünyası kanıtladı desek yanlış olmaz.
#SağlıkGEBZE Teknik Üniversitesi (GTÜ) Mühendislik Fakültesi Biyomühendislik Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Cansu Ülker Turan, ameliyat sonrası pansuman değişim ihtiyacını ortadan kaldırmaya olanak sağlayan ‘yara örtüsü’ geliştiriyor. Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından da desteklenen projeye ilişkin Dr. Öğretim Üyesi Turan, “Tek seferde uygulanabilecek ve yara üzerinde kontrollü bir şekilde uzayan periyotlarda kullanacağımız aktif bileşenin salımını gerçekleştirebilecek biyouyumlu bir yara örtüsünün elde edilmesini hedefledik” dedi.
#GebzeBaharatlı tadı, turp gibi olmak lafından anladığımız gibi şifasıyla sofralarımızda müstesna bir yeri var turpun. Mevsimi geldi ve pazar tezgâhlarını çeşitli renk ve boyutlarıyla doldurdular. Şef Aylin Yazıcıoğlu lezzetlerini ve nasıl ‘pişirebileceğimizi’; yazarımız diyetisyen ve beslenme uzmanı Berrin Yiğit de faydalarını örnek tariflerle yazdı...
#Şef Aylin YazıcıoğluÇevresel etkilere açık olan dudaklarımız kıştan çok etkileniyor. Soğuk havalarda eğer önlem almazsak kuruyor ve çatlıyorlar. Bu olumsuzlukların önüne geçmek için bakıma ihtiyaç var. Jürimiz bu hafta dudakları nemlendiren, soğuklardan koruyan ürünleri seçti.
#DudakÇikolata hem çocuklara hem büyüklere hitap eden bir lezzet bombası ancak birçoğumuz zararlı olduğu endişesiyle çikolata yemekten kaçınıyoruz. Halbuki araştırmalar çikolatanın doğru şekilde tüketildiği takdirde sayısız faydası olduğuna işaret ediyor. Son olarak hafta içi yayımlanan bir çalışma, çok çarpıcı sonuçlar ortaya koydu. Peki faydalarını görmek için çikolatayı nasıl ve ne kadar tüketmek gerek?
#SağlıkHatay'da 2 bin 347 dekarda üretilen, 50 bin scoville acılık değeri ile 'Türkiye'nin en acı biberi' olma özelliği taşıyan Samandağ biberinde hasat beklenirken; diyetisyen İzem Zekiye Tum, "Uygun bir miktarda tüketildiği zaman vücuda ciddi faydalar sağlamaktadır. En önemlisi, metabolizmayı hızlandırır ve zayıflamaya yardımcı olur" dedi.
#HatayHatay'da 2 bin 347 dekarda üretilen, 50 bin scoville acılık değeri ile 'Türkiye'nin en acı biberi' olma özelliği taşıyan Samandağ biberinde hasat beklenirken; diyetisyen İzem Zekiye Tum, "Uygun bir miktarda tüketildiği zaman vücuda ciddi faydalar sağlamaktadır. En önemlisi, metabolizmayı hızlandırır ve zayıflamaya yardımcı olur" dedi.
#ZayıflamaHavaların soğumaya başlamasıyla birlikte, bağışıklık sisteminizi güçlü tutmak her zamankinden daha önemli hale geliyor. Bağışıklığı güçlendiren bitkiler, hastalıklara karşı doğal bir savunma oluşturmanız için mükemmel bir yol sunuyor. Özellikle ekinezya, zerdeçal, zencefil ve ginsenggibi bitkiler, vücudun direncini artıran bileşikler içeriyor. Ancak, bu bitkileri dengeli bir şekilde tüketmek çok önemlidir, çünkü aşırı tüketim bazı sağlık sorunlarına yol açabilir.
#Bitkisel ÇaylarKış, sadece kar ve soğuktan ibaret değildir; aynı zamanda doğanın sunduğu lezzetli ve sağlıklı sebzelerle vücudumuzu besleyebileceğimiz bir mevsimdir. Bu sebzelerle yapacağınız yemekler, soğuk günlerde hem sizi ısıtacak hem de sağlığınıza sağlık katacak. Morlahanadan havuca hepsini biraz zeytinyağıyla fırınlayabilir, rendeleyip salatalara katabilir, buharda pişirip zeytinyağıyla her öğününüzde eşlikçi olarak kullanabilirsiniz...
#KışOrganik adıyla satılan sebzeler, meyveler, meyve suları, yağlar, yumurtalar ve daha birçok besin son yıllarda çok daha fazla karşımıza çıkıyor. Hatta artık semtlerde kurulan ‘organik pazarlar’ bile var. Öte yandan organik ürünler diğerlerine göre daha pahalıya mâl oluyor. Peki daha yüksek fiyat etiketi daha fazla sağlık faydalarını da beraberinde getiriyor mu? Organik gıdalar gerçekten daha mı besleyici?
#Organik ÜrünlerSon aylarda Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından sıklıkla 'taklit ve tağşiş ürünler' listesi açıklanıyor. Tereyağ, zeytinyağı, peynir, sucuk, et başta olmak üzere sayısız ürünün taklidi ya da tağşişi yapılıyor. Sirke de bu ürünler arasında yer alıyor. Öte yandan sadece marketlerde satılan taklit ya da tağşiş sirkeler değil, evde yapılan ve etliketsiz satılan sirkeler de sağlığı tehdit ediyor. Sirke hakkında mutlaka bilinmesi gereken 10 soruyu konunun uzmanlarına sorduk.
#SirkeKimse yaşlanmak istemiyor. Konu pürüzsüz ve porselen gibi bir cilt olunca her geçen gün yeni bir cilt bakım trendi ortaya çıkıyor. Milyonlarca insan kulaktan dolma bilgililerle sosyal medyada gördüğü bu trendleri denemek ve doğal yollarla yumuşacık bir cilde kavuşmak istiyor. Bugüne kadar bu uğurda kahve telvesi, yumurta beyazı, aloa vera, anne sütü, salyangoz özütü hatta plasenta bile sürenleri duyduk. Şimdi ise yeni trend sığır don yağı…
#Cilt Bakım TrendleriChef Rüzgar SÜNBÜL Basit malzemeli tatlılar söz konusu olduğunda akla ilk gelen seçeneklerden biridir Aniden bastıran tatlı krizlerinde oldukça basit malzemelere sahip oluşu ve son derece pratik yapımıyla her daim ilk tercih edilenlerden biri olur. İşte, Trabzon hurması ile hazırlayabileceğiniz birkaç LEZİZZ tarif önerisi...
#Trabzon HurmasıSon dönemde hızla yaygınlaşan çiğ beslenme akımı, sebzeleri pişirmeden tüketmenin besin değerini artırdığını ve vücuda daha faydalı olduğunu savunuyor. Ancak araştırmalar bunun tüm sebzeler için geçerli olmadığına işaret ediyor. Peki hangi sebzeyi çiğ hangisini pişmiş yemek daha faydalı?
#Sağlık30'lu yaşlar, hayatınızın en dinamik ve heyecan verici dönemlerinden biri olabilir. Ancak bu dönemde cildinizde ince çizgiler, kırışıklıklar ve hiperpigmentasyon gibi ilk yaşlanma belirtilerini fark etmeye başlamanız da mümkündür. Peki, cildinizin gençliğini ve parlaklığını korumak için neler yapabilirsiniz? İşte 30'lu yaşlarda uygulamanız gereken 10 etkili cilt bakımı ipucu!
#Cilt BakımıYaşlılık lekeleri veya diğer adıyla güneş lekeleri, genellikle güneşe sık maruz kalan yüz, el ve omuz gibi bölgelerde ortaya çıkan koyu renkli cilt lekeleridir. Bu lekeler, cildin melanin üretiminin artması sonucu oluşur ve yaşla birlikte daha belirgin hale gelebilir. Birçok kişi bu lekelerin sadece güneş hasarından kaynaklandığını düşünse de, aslında yaşlanma süreci ve vücuttaki diğer biyokimyasal süreçler de bu lekelerin oluşumunda etkilidir.
#Yaşlılık Lekeleri