Bağışıklık
Bağışıklık Haberleri
Malezya'dan Sinovac ve AstraZeneca aşılarının kullanımına şartlı onay
Malezya hükümeti, ilaç firmaları Sinovac ve AstraZeneca'nın geliştirdiği yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşılarının kullanımına şartlı onay verdi.
“Yılda 4 ya da daha fazla kulak iltihabı geçiren çocukların immün yetmezliği değerlendirilmeli”
Kreşe ya da okula giden çocukların sık hastalanmasının normal karşılandığını söyleyen Çocuk Sağlığı Hastalıkları, Çocuk İmmünolojisi Uzmanı Prof. Dr. Hülya Ercan Sarıçoban, “Yılda 4 ya da daha fazla kulak iltihabı geçiren ya da yılda 2 ya da daha fazla sinüs iltihabı geçiren çocukların immün yetmezlik açısından değerlendirmesi gerekir” dedi.
Trump korona aşısı olduğunu gizlemiş
Eski ABD Başkanı Donald Trump (74) ve eşi Melania Trump’ın (50), ocak ayında Beyaz Saray’dan ayrılmadan önce koronavirüs aşısı olduğu öne sürüldü.
Karakulak Mantarı Nedir, Nerede Yetişir Ve Yenir Mi? Karakulak Mantarı Faydaları, Yetiştiriciliği Ve Özellikleri
Karakulak mantarı ismi fazla duyulmamış olsa bile mantar seven kişiler tarafından oldukça fazla tüketilmekte olan bir mantar olarak bilinmektedir. Doğada kendi kendine yetişebilmesi sebebiyle bilen kişiler toplayarak yemek yapımında kullanmaktadır. Karakulak mantarı nedir, nerede yetişir ve yenir mi? Karakulak mantarı faydaları, yetiştiriciliği ve özellikleri nelerdir? Sizler için karakulak mantarı ile ilgili bilgileri bir araya getirdik.
Shiitake Mantarı Nedir, Nerede Yetişir Ve Yenir Mi? Şitaki Mantarı Faydaları, Yetiştiriciliği Ve Özellikleri
En lezzetli ve besin değeri açısından diğer mantarlardan ayrılan Shiitake mantarı, sağlığa faydaları ile dikkat çekiyor. Genellikle uzan doğu ülkelerinde yetiştirilen bu mantar, Japonya'da sanat dalı gibi görülüyor ve öyle muamele ediliyor. Shiitake mantarı nedir, nerede yetişir ve yenir mi? İşte, merak edilen tüm detaylar.
Bakan aşı açıklamasını yaptı, Macron bir kez daha rezil oldu
Toplu aşılamanın 27 Aralık'ta başladığı Fransa'da kampanyanın yavaş ilerlemesi tartışma konusu olmuş, açıklamalarıyla tepki toplayan Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron da eleştirilerden payını almıştı. Sağlık Bakanı Olivier Veran'ın 65 yaş üstü aşılamalarıyla ilgili açıklamalarından sonra Macron bir kez daha deyim yerindeyse rezil oldu.
Tavuk Mantarı Nedir, Nerede Yetişir Ve Yenir Mi? Tavuk Bacağı Mantarı Faydaları, Yetiştiriciliği Ve Özellikleri
Merak edilen ve internetten araştırılan mantarlardan biri de yumurta mantarıdır. Özellikle bu mantarı deneyimlemek isteyen pek çok kişiyi yenip yenmediğini ve zehirli olup olmadığı konusunda bilgi almaya çalışıyor. Peki Tavuk mantarı nedir, nerede yetişir ve yenir mi? Tavuk bacağı mantarı faydaları, yetiştiriciliği ve özellikleri konusunda merak edilenler.
Buz gibi suya girdi: Yaşadığımı hissediyorum!
Bir döneme damgasını vuran sonra da tasarımcılığa geçen ünlü model Helena Christensen, buz gibi suya girdi. 52 yaşındaki model, bunun hem sağlıklı hem de formda kalma sırlarından biri olduğunu anlatmıştı.
Şemsiye Mantarı Nedir, Nerede Yetişir Ve Yenir Mi? Şemsiye Mantarı Faydaları, Yetiştiriciliği Ve Özellikleri
Halk arasında şemsiye mantarı olarak bilinen bu özel mantar, aynı zamanda birçok farklı isme sahiptir. Bunlar içerisinde yılan süngeri, şalvarlı mantar ya da turna bacağı ve yılan şapkası gibi isimler öne çıkar. Peki şemsiye mantarı nedir, nerede yetişir ve yenir mi? Şemsiye mantarı faydaları, yetiştiriciliği ve özellikleri konusunda merak edilenler.
Sedir Mantarı Nedir, Nerede Yetişir Ve Yenir Mi? Sedir Mantarı Faydaları, Yetiştiriciliği Ve Özellikleri
Özellikle ihracatı yapılması ile beraber Türkiye'deki en önemli mantarlar içerisinde sedir mantarı gelir. Son dönemlerde merak edilen ve internetten de araştırılan mantar çeşitleri arasında geliyor. Peki Sedir mantarı nedir, nerede yetişir ve yenir mi? Sedir mantarı faydaları, yetiştiriciliği ve özellikleri konusunda merak edilenler.
Porçini Mantarı Nedir, Nerede Yetişir Ve Yenir Mi? Porçini Mantarı Faydaları, Yetiştiriciliği Ve Özellikleri
Aynı zamanda ayı mantarı olarak da bilinen porçini mantarı, tıpkı bir çöreğe benzer görüntüye sahiptir. Özellikle son dönemlerde ilgi çeken ve merak edilen mantar arasında yer alıyor. Peki, Porçini mantarı nedir, nerede yetişir ve yenir mi? Porçini mantarı faydaları, yetiştiriciliği ve özellikleri konusunda merak edilenler.
Uzmanlar bitki çaylarının yan etkilerine karşı uyardı
DİYETİSYEN Derya Zünbülcan, bitki çaylarının bilinçsiz tüketildiğinde tehlikeli olabileceğini, özellikle ilaçlarla etkileşime girebileceği için dikkatli olunması gerektiğini belirtip, uyarılarda bulundu. Bergama ilçesinde, doğadan şifalı bitkiler toplayıp, satışını yapan İbrahim Özsöz de her bitkinin bir toplama zamanı olduğunu, buna dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.
Malkadın Mantarı Nedir, Nerede Yetişir Ve Yenir Mi? Malkadın Mantarı Faydaları, Yetiştiriciliği Ve Özellikleri
Mantar yetiştiriciliği özellikle Türkiye'nin coğrafi ikliminde oldukça uygun bir alana sahip olması için sık yapılan bir tarımsal faaliyettir. Türkiye'de pek çok mantar çeşidi yetişebilmektedir. Malkadın mantarı da bu çeşitlerden bir tanesidir. Malkadın mantarı nedir, nerede yetişir ve yenir mi? Malkadın mantarı faydaları, yetiştiriciliği ve özellikleri nelerdir? İşte, tüm detaylar.
Matsutake Mantarı Nedir, Nerede Yetişir Ve Yenir Mi? Matsutake Mantarı Faydaları, Yetiştiriciliği Ve Özellikleri
Özellikle protein bakımından zengin olan mantarlar birçok farklı çeşide sahiptir. Bu mantarlar içerisinde mahlukate mantarı da yer alır. Pahalı bir mantar olması ile beraber aynı zamanda çam mantarı olarak da ifade edilir. Peki, matsutake mantarı nedir, nerede yetişir ve yenir mi? Matsutake mantarı faydaları, yetiştiriciliği ve özellikleri konusunda merak edilenler.
Kütük Mantarı Nedir, Nerede Yetişir Ve Yenir Mi? Kütük Mantarı Faydaları, Yetiştiriciliği Ve Özellikleri
Kütük mantarı diğer ismi ile aynı zamanda istiridye mantarı olarak da bilinir. Çünkü bu mantar günümüzde özel olarak kütük üzerine yetiştirilmek suretiyle değerlendirilir. Bu sebepten dolayı bu isim üzerinden anılır. Peki kütük mantarı nedir, nerede yetişir ve yenir mi? Kütük mantarı faydaları, yetiştiriciliği ve özellikleri konusunda merak edilenler.
Samsun'da 5 yaşındaki Yağız, 90 kiloya ulaştı
Samsun'da yaşayan Yağız Bekte (5) 'Leptin hormonu eksikliği' nedeniyle 90 kiloya ulaştı. Anne Sevda Bekte, "Yağız şu an Morbid obezite, onun için çok korkuyorum. En ufak bir hastalığında yoğun bakıma yatıyorlar. Artık kilo almasının önüne bir türlü geçemiyoruz.'' ifadelerini kullandı.
Kilo almasının önüne geçilemiyor... Yağız'ın annesinden yürek burkan sözler
Samsun'da yaşayan Yağız Bekte (5) 'Leptin hormonu eksikliği' nedeniyle 90 kiloya ulaştı. Anne Sevda Bekte, "Yağız şu an Morbid obezite, onun için çok korkuyorum. En ufak bir hastalığında yoğun bakıma yatıyorlar. Artık kilo almasının önüne bir türlü geçemiyoruz.'' ifadelerini kullandı.
Harley Quinn kimdir? Tuba Büyüküstün Joker’in kız arkadaşı Harley Quinn oldu
Tuba Büyüküstün, rol aldığı dizide bir sahne gereği çizgi roman karakteri Harley Quinn'e dönüştü. Batman’in düşmanı Joker’in kız arkadaşı Harley Quinn’e dönüşen Tuba Büyüküstün sosyal medyaya da konu oldu. Peki, Harley Quinn kimdir?
Koronayı ağır geçiren kişilerin çocukları da risk altında!
Risk grubunda veya altta yatan hastalığı olmadığı halde Kovid-19’u ağır geçiren ya da hastalıktan yaşamını yitirenlerin çocuklarında da hastalığın ağır seyretme riski olabilir
Bilim insanlarından 'kanser aşısı' çalışması
Mersin Üniversitesi’nde (MEÜ) kanser çalışmaları alanında yetkin 18 akademisyen, kanser aşısı için bir araya geldi. Aşı ile kişiye özgü tedavi yöntemi geliştirilerek kanser ilaçlarının yan etkilerinin en aza indirilmesi hedefleniyor.
9 SORU 9 YANIT | Çocuklarda mutasyon daha mı hızlı yayılıyor?
Dünya genelinde paniğe yol açan koronavirüs mutasyonu Türkiye’de de görülmeye başladı. Covid-19 hastalığının bugüne kadar çocuklarda hafif seyrettiği biliniyordu ancak uzmanlar bulaş hızını artıran mutasyonlar nedeniyle erişkinler kadar çocukları da korumayı ve ekstra önlemler almayı tavsiye ediyor.
Ağrı kesiciler koronavirüs aşısının etkisini azaltıyor mu? Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Levent Akın'dan uyarı
Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Levent Akın, günlük hayatta sıklıkla kullanılan ağrı kesicilerin Kovid-19 aşısının etkisini azaltabileceği yönünde araştırmalara dair açıklamada bulundu. “Antienflamatuar” özelliği bulunan ağrı kesicilerin kullanılmaması gerektiğini belirten Akın, “Bu ilaçlar bir miktar bağışıklık yanıtını azaltabilir” dedi.
Dr. Necdet Yetim; "Çocuklarınızın bağışıklığını güçlendirin"
İZMİR Kent Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Necdet Yetim, okullarda kademeli olarak başlayacak yüz yüze eğitim öncesi ailelere, çocukların bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi için tavsiyelerde bulundu. Yetim, "Çocuğun dengeli beslenmesi, yeteri kadar uyuması, açık havada oksijenli ortamda olması bağışıklığını güçlendirecektir" dedi.
Kudret narı nerelerde yetişiyor, faydaları neler? İşte kudret narının kullanım alanları
Kudret narı, kabakgiller familyasından tropik iklim bölgelerinde yetişen gıda ve ilaç olarak kullanılan bitki türüdür. Kudret narı, bağışıklık sistemini harekete geçirebilen ve vücudun doğal öldürücü hücrelerini harekete geçiren güçlü antiviral özelliklere sahip olduğu gösterilmiştir. Peki, kudret narı nerelerde yetişiyor, faydaları neler? İşte kudret narının kullanım alanları
32 Yıldır Hemofilik Bireylerin Hayat Kalitesinin Artırılması İçin Çalışıyoruz
Türkiye’de 6 bin kişi, nadir görülen ve genetik geçişli kronik bir kanama hastalığı olan hemofili ile yaşıyor. Hayat boyu süren hemofili, her 10 bin kişiden 1’inde görülüyor. Dünyada 32 yıldır hemofili alanında Ar-Ge faaliyetlerini aralıksız sürdüren Novo Nordisk, 20 yıldır da Türkiye’deki hemofilik bireylerin hayat kalitesini artırabilmek için çalışmalarını sürdürüyor. 28 Şubat Nadir Hastalıklar Günü’nde farkındalığın önemine dikkat çeken Novo Nordisk Başkan Yardımcısı ve Türkiye Genel Müdürü Dr. Burak Cem “Tedavi alanlarımızda hastalık farkındalığını artırmaya yardımcı olmak istiyoruz” dedi.
Mutasyonlara mikrokürecik aşı
Boğaziçi Üniversitesi’nde COVID aşısında devrim yaratacak bir çalışma yürütülüyor. Oda sıcaklığında 30 gün dayanabilen ASC mikrokürecik teknolojisiyle geliştirilen aşının, tüm virüs mutasyonlarına etkili olması bekleniyor.
Son dakika haberi: AB'den flaş 'aşı sertifikası' açıklaması!
Avrupa Birliği (AB), yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı aşı olanların serbestçe seyahat etmesini sağlayabilecek "aşı sertifikası" üzerinde yaza kadar çalışılmasını, daha sonra üye ülkelerin sağlık ve sınır sistemlerine entegre edilmesini hedefliyor. Ayrıca sertifika sistemini oluştururken "Avrupa çözümü" kullanmaları gerektiğini belirten Leyen, "Aksi takdirde bu boşluğu başkaları doldurur. Bildiğimiz kadarıyla Apple ve Google Dünya Sağlık Örgütü'ne bazı çözümler önerdi. Burada hassas bilgilerden bahsediyoruz." dedi.
Kültür Mantarı Nedir, Nerede Yetişir Ve Yenir Mi? Kültür Mantarı Faydaları, Yetiştiriciliği Ve Özellikleri
Sevimli bir görüntüye sahip olması ile beraber aynı zamanda kültür mantarı önemli faydalar sağlayan türler içerisinde yer almaktadır. Bu yüzden günümüzde yaygın değerlendirilen ve aynı zamanda merak edilen mantarlar içerisinde geliyor. Peki, Kültür mantarı nedir, nerede yetişir ve yenir mi? Kültür mantarı faydaları, yetiştiriciliği ve özellikleri konusunda merak edilenler.
Kulacık Mantarı Nedir, Nerede Yetişir Ve Yenir Mi? Kulacık Mantarı Faydaları, Yetiştiriciliği Ve Özellikleri
Dünya çapında birçok değişik mantar türü bulunurken önemli bir kısmı Türkiye'de doğal ortamlarında yetişir. Özellikle bu mantarların hangisinin yenip yenmeyeceği konusunda da internet üzerinden bilgi alınır. Bunlar içerisinde kulacık mantarı da gelir. Peki Kulacık mantarı nedir, nerede yetişir ve yenir mi? Kulacık mantarı faydaları, yetiştiriciliği ve özellikleri hakkında merak edilenler.
Koç Mantarı Nedir, Nerede Yetişir Ve Yenir Mi? Koç Mantarı (Biberli Mantar) Faydaları, Yetiştiriciliği Ve Özellikleri
Diğer ismiyle koçak mantarı olarak da bilinen Koç mantarı, Türkiye'de bolca bulunan özel mantarlar içerisinde yer alır. Belli başlı bazı bölgelerde yetişmesi ile beraber, günümüzde en çok merak edilen mantar çeşitleri arasındadır. Peki, Koç mantarı nedir, nerede yetişir ve yenir mi? Koç mantarı (biberli mantar) faydaları, yetiştiriciliği ve özellikleri konusunda merak edilenler.
Kestane Mantarı Nedir, Nerede Yetişir Ve Yenir Mi? Kestane Mantarı Faydaları, Yetiştiriciliği Ve Özellikleri
Kestane mantarı son dönemlerde merak edilen ve aynı zamanda tüm ülke çapında değerlendirilen mantar çeşitleri arasında yer alır. Aynı zamanda beyaz kültür mantar ailesine ait olması ile beraber, ilgi gören mantar çeşitleri içerisinde bulunuyor. Peki Kestane mantarı nedir, nerede yetişir ve yenir mi? Kestane mantarı faydaları, yetiştiriciliği ve özellikleri konusunda merak edilenler.
Kavak Mantarı Nedir, Nerede Yetişir Ve Yenir Mi? Kavak Mantarı Faydaları, Yetiştiriciliği Ve Özellikleri
İstiridye mantarı olarak da bilinen kavak mantarı, son dönemlerde en çok merak edilen mantar türleri içerisinde geliyor. Bunun temel nedeni ise denizden yeni çıkmış istiridye görüntüsüne benzer bir yapısı olmasıdır. Peki kavak mantarı nedir, nerede yetişir ve yenir mi? Kavak mantarı faydaları, yetiştiriciliği ve özellikleri konusunda merak edilenler.
Vücut Mantarı Nedir Ve Neden Olur? Vücut Mantarı Nasıl Geçer Ve Ne İyi Gelir?
Vücut mantarı nedir? Vücut mantarı nasıl oluşur? Vücut mantarı hastalığı bulaşıcı mıdır? Vücut mantarı nasıl bulaşır? Vücut mantarı tedavisi nasıl yapılır? Vücut mantarı tedavisinde kullanılan bitkisel yöntemler nelerdir? Vücut mantarı hastalığı vücudun hangi bölümlerinde daha çok görülür? Vücut mantarı hakkındaki tüm bilgileri sizler için derledik.
Saç Mantarı Nedir Ve Neden Olur? Saç Mantarı Nasıl Geçer Ve Ne İyi Gelir?
Saç mantarı sürekli olarak ortaya çıkan bir durum olarak bilinir. Özellikle deri ve zührevi hastalıkları arasına giren saç mantarı tedavi edilmesi gereken bir durumdur. Saç mantarı ile ilgili yoğun bir şekilde araştırma yapılmaktadır. Saç mantarı şikayeti olan kişiler internet üzerinden de bu hastalığı araştırmaktadırlar. Peki saç mantarı nedir? Saç mantarı neden olur? Saç mantarı nasıl geçer? Saç mantarına ne iyi gelir? İşte saç mantarı ile ilgili bilinmesi gereken tüm detaylar.
İflasın eşiğinden zirveye! Bir Covid-19 aşısı hikayesi...
Onlar bugün dünyanın Covid-19 için umut bağladığı bir ilaç şirketi. Bundan 1 yıl önce ise iflasın eşiğinde varlıklarını satıyorlardı...
Uzman isim açıkladı! Bu madde koronavirüse karşı koyuyor
Prof. Dr. Vefik Arıca, gıda takviyeleri üzerine yapılan araştırmaların olumlu sonuçlandığını belirterek ''Quercetin'in (kuersetin) Kovid-19 hastalığına yakalanan yaşlı ve obez kişilerde koruyuculuk etkisini gösterdi'' dedi.
Kanlıca Mantarı Nedir, Nerede Yetişir Ve Yenir Mi? Kanlıca (Çam, Dağ & Melki) Mantarı Faydaları, Yetiştiriciliği Ve Özellikleri
Günümüzde her besinin kendine has özellikleri bulunur. Sağlığa faydaları saymakla bitmeyen bu besinleri doğru şekilde tüketmek gerekir. Özellikle kanlıca mantarı her yemekte rahatlıkla kullanılabilir. Kanlıca mantarı nedir, nerede yetişir ve yenir mi? Tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
İmparator Mantarı Nedir, Nerede Yetişir Ve Yenir Mi? Sezar Yumurta Mantarı Faydaları, Yetiştiriciliği Ve Özellikleri
Mantarlar türleri bakımından pek çok çeşide ayrılmaktadır. Günlük hayatta sıklıkla tükettiğimiz mantarlar pek çok yönden sağlığa faydası bulunmaktadır. Bazı mantarlar yenilebiliyorken bazıları zehirli türlerindendir. Bunlardan birisi de İmparator mantarıdır. Peki İmparator mantarı nedir, nerede yetişir ve yenir mi? Sezar yumurta mantarı faydaları, yetiştiriciliği ve özellikleri nelerdir? Sizlere imparator mantarı hakkında merak edilenleri detaylıca derledik.
Geyik Mantarı Nedir, Nerede Yetişir Ve Yenir Mi? Geyik Mantarı Faydaları, Yetiştiriciliği Ve Özellikleri
Tirmit mantarı olarak da bilinen geyik mantarı, son dönemlerin en çok ilgi çeken mantar türleri içerisinde gelir. Özellikle doğada farklı renkleri ile beraber hemen dikkat çeken mantar çeşitleri arasında yer almaktadır. Peki Geyik mantarı nedir, nerede yetişir ve yenir mi? Geyik mantarı faydaları, yetiştiriciliği ve özellikleri konusunda merak edilenler.
Parazit Mantarı Nedir Ve Neden Olur? Parazit Mantarı Nasıl Geçer Ve Ne İyi Gelir?
Parazit mantarları hastalık yapıcı etkisi bulunan bir saçkıran, el, ayak, tırnaklarda hastalık yapan bir hastalıktır. Pek çok yol ile bulaşmaya müsaittir. Tükürük, ilaç, cinsel yol, deri teması, yiyecek ve içecekler, solunum yolu gibi yollarda bulaşabilen hastalıklardır. Vücutta kendi yaşam alanlarını kurarak zararları ile hastalıklara yol açarlar. İşte, merak edilen tüm detaylar.
Maya Mantarı Nedir, Neden Oluşur Ve Nasıl Ürer? Maya Mantarı Özellikleri Hakkında Bilgi
Son yıllarda en çok yayılan hastalıklardan birisi de maya mantarı olmaktadır. Özellikle vücudun bir çok virüse karşı bağışıklığının azalması bu durumun esas nedeni oluşturmaktadır. Vücudunda maya mantarı benzeri belirtileri olan bireylerin aklına sık sık Maya mantarı nedir, neden oluşur ve nasıl ürer? Maya mantarı özellikleri hakkında bilgi nedir? İşte, merak edilen tüm detayları derledik.
Fındık Mantarı Nedir, Nerede Yetişir Ve Yenir Mi? Fındık Mantarı Faydaları, Yetiştiriciliği Ve Özellikleri
Tavuk tirmidi olarak da bilinen fındık mantarı, son dönemlerde oldukça ilgi çeken mantar çeşitleri içerisinde yer alıyor. Özellikle semt pazarlarında satışa sunulmuş olan mantar çeşitleri içerisinde yer aldığını söylemek mümkün. Peki, fındık mantarı nedir, nerede yetişir ve yenir mi? Fındık mantarı faydaları, yetiştiriciliği ve özellikleri konusunda merak edilenler.