GeriTavuk Yemeği Tarifleri Türkmen kebabı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Türkmen kebabı tarifi

Türkmen kebabı tarifi

Türkmen kebabının damağınızda bıraktığı tadı çok seveceksiniz.

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 4 adet tavuk şnitzel (göğüs)
  • 1 bardak erişte
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 adet soğan
  • 4 adet yeşil soğan
  • 2 adet kırmızı biber
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 çay kaşığı hardal
  • 2 yemek kaşığı soya sosu
  • 2 bardak su

Türkmen kebabı tarifi Nasıl yapılır?

Erişteyi 1 kaşık tereyağıyla birlikte pembeleştirin. Tavuk şnitzelleri veya tavuk göğüslerini julyen dilimleyin. Soğanları halka şeklinde, yeşil soğanları uzun uzun doğrayın. Biberleri ise ince ince kıyın.

Tavukları, kalan 1 kaşık yağla birlikte iyice kızartın. Doğradığınız sebzeleri içine atıp, kavurarak pişirin. Daha önce kavurduğunuz erişteleri ekleyin.

Soya sosu ile hardalı 2 bardak suda çırpın. Tavukların üzerine dökün. Suyunu çekene kadar pişirin.