GeriTavuk Yemeği Tarifleri Tavuklu orman kebabı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Tavuklu orman kebabı tarifi

Tavuklu orman kebabı tarifi

Orman kebabı etsiz olmaz diyenler bir de tavuklusunun tadına bakmaya ne dersiniz?

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 adet tavuk göğsü
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet kırmızı biber
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 çay bardağı bezelye içi
  • 2 adet havuç
  • 2 adet patates
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Sıvı yağ

Tavuklu orman kebabı tarifi Nasıl yapılır?

Malzemeleri güzelce yıkayın. Hepsini küp küp doğrayın. Sıvı yağı tencereye koyduktan sonra soğan, biber ve tavukları soteleyin. Kalan malzemelerle baharatları da ekleyip 15 dakika kadar pişirin. Fırın tepsisine boşaltın. 240 derecelik fırında sebzeler iyice yumuşayıp kızarıncaya kadar pişirin. Dilerseniz üzerine kaşar rendesi ekleyebilirsiniz.