GeriÇorba Tarifleri Pırasa çorbası tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Pırasa çorbası tarifi

Pırasa çorbası tarifi

Fransız mutfağının klasikleşmiş çorbalarından biri olan pırasa çorbası, artık yavaş yavaş Türk mutfağında da yerini almaya başladı. Pırasanın, her şekilde yemeklere ve hamur işlerine çok yakıştığını düşünenlerdenseniz, lezzeti ve besin değeriyle beklenenin çok üstünde olan bu çorbanın müdavimi olabilirsiniz. İşte pırasa çorbasının malzemeleri ve yapılış aşamaları...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 2 adet pırasa
  • 2 adet orta boy patates
  • 4 diş sarımsak
  • 2 adet küçük boy soğan
  • 5 su bardağı sebze suyu
  • 1 adet defne yaprağı
  • 2 dal maydanoz sapı
  • 3 adet tane karabiber
  • 1 yemek kaşığı beyaz sirke
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Pırasa çorbası tarifi Nasıl yapılır?

Pırasanın beyaz kısmını iri iri silindir şeklinde doğrayın.

Soğanları yemeklik doğrayın.

Sıvı yağı kızdırıp soğan ve pırasaları sotelemeye başlayın.

3-4 dakika soteledikten sonra tereyağını, incecik kıyılmış sarımsakları ekleyin ve 2-3 dakika daha soteleyin.

Ufak ufak ve küp şeklinde kestiğiniz patatesleri ekleyin, ardından 2-3 dakika hep birlikte soteleyin.

Sirkeyi ekleyin ve hızlıca 1-2 tur daha çevirin.

Sebze suyunu ekleyin.

Tülbentten küçük bir baharat kesesi yapıp ve defne yaprağı, maydanoz sapları ve kırdığınız tane karabiberleri tülbente koyup çorbanın içine atın.

Çorba kaynamaya başlayınca altını iyice kısın ve kaynamaya bırakın.

Patatesler ve pırasalar, yaklaşık 20-30 dakika sonra piştiğinde, baharat kesenizi çıkarın, tuzu ekleyip çorbayı blender'dan geçirin.

Dilerseniz bu işlemi tamamen pürüzsüz olana kadar da yapabilirsiniz veya hafif pütürlü de bırakabilirsiniz.

Son olarak, çırpılmış krema ve krutonla servis edin. Afiyet olsun...