GeriEt Yemeği Tarifleri Patlıcan kebap tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Patlıcan kebap tarifi

Patlıcan kebap tarifi

Patlıcanın etle olan müthiş uyumu ağzınızda unutulmaz bir tat bırakacak.

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 500 gram yağlı kıyma
  • Yarım demet taze soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • 100 gram hazır köfte harcı
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 2 adet bostan patlıcan
  • 3 adet domates
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Patlıcan kebap tarifi Nasıl yapılır?

Kıymanın içine maydanoz, soğan ve köfte harcını ekleyin. Yoğurup ceviz büyüklüğünde köfteler elde edin.

Patlıcanları kalın yuvarlaklar halinde dilimleyin. 1 adet köfte 1 adet patlıcan şeklinde şişe malzemeleri dizin. Üzerlerine tereyağı gezdirin.

200 derecelik fırında 30 dakika kadar pişirin.