EKSTRA
MENÜ

Kebap Tarifleri

Kebap Tarifleri ile ilgili tüm haberleri ve son dakika Kebap Tarifleri haber ve gelişmelerini bu sayfamızdan takip edebilirsiniz. Toplam 87 Kebap Tarifleri haberi bulunmuştur.

Kebap Tarifleri Haberleri

Ramazanın yirmi beşinci gününde iftar menüsü için nefis yemek tarifleri

Ramazanın yirmi beşinci gününde iftar menüsü için nefis yemek tarifleri

İftar menülerinizi renklendirmek için yine çorbadan tatlıya nefis yemek tarifleri hazırladık. Siz de iftar yemeği için farklı alternatifler arıyorsanız aşağıdaki önerilerimize mutlaka bir göz atın. İşte 18 Mayıs Pazartesi iftar menüsü...

18.05.2020Lezizz Menüler
İftar menüsü için Anadolunun dört bir yanından nefis kebap tarifleri

İftar menüsü için Anadolu'nun dört bir yanından nefis kebap tarifleri

Kebap geçmişten günümüze Türk mutfağının bel kemiği olmuş et yemeklerinin genel adı. Dolayısıyla Anadolu'nun her köşesinde farklı bir kebap tarifi bulmak mümkün. Sizin için iftar menüsüne çok yakışacak enfes kebap tarifleri hazırladık. Bir göz atmaz mısınız?

30.04.2020Lezizz Menüler
Bugün iftara ne pişirsem 24 Mayıs iftar menüsü

Bugün iftara ne pişirsem? 24 Mayıs iftar menüsü

Sahur ve iftarda tüketilen yemek ve içecekler oruç ibadetini sağlıklı ve kolay bir şekilde gerçekleştirmede doğrudan etkili. Sahur sofraları, kahvaltı tadında hafif yiyeceklerle geçse de gün boyu kaybettiğimiz enerjiyi iftar sofraları telafi ediyor. İşte, ‘iftarda ne pişirsem?’ diye düşünenler için tarifleriyle iftar menüsü...

Çökertme kebabı nasıl yapılırArda’nın Mutfağı çökertme kebabı tarifi

Çökertme kebabı nasıl yapılır?Arda’nın Mutfağı çökertme kebabı tarifi

Arda’nın Mutfağı programının sunucusu Arda Türkmen, geleneksel Türk mutfağının en sevilen lezzetlerini ekran karşısındakilerle buluşturmaya devam ediyor. Arda'nın Ramazan Mutfağı programının 21 Mayıs 2019 Salı günü yayınlanan bölümünde yapılan tariflerden biri de çökertme kebabı oldu. Peki, çökertme kebabı nasıl yapılır? İşte, Arda’nın Mutfağı çökertme kebabı tarifi

Köfteli patatesli paça nasıl yapılır  Köfteli patatesli paça tarifi

Köfteli patatesli paça nasıl yapılır? Köfteli patatesli paça tarifi

Patates yemekleri büyük küçük herkes tarafından çok seviliyor. İşte bu yemeklere bir yenisini eklemek isteyenler için enfes bir önerimiz var: Köfteli patatesli paça. Patates püresi, çeşitli baharatlarla harmanlanan köfte toplarıyla buluşuyor, tadı damakları şenlendirecek bir lezzet öne çıkıyor. İşte, köfteli patatesli paça tarifi

İftara ne pişirsem diye düşünenler için çeşit çeşit kebap tarifleri

"İftara ne pişirsem?" diye düşünenler için çeşit çeşit kebap tarifleri

Kebap denince aklımıza genelde Adana’lar, Urfa’lar geliyor ancak aslında Anadolu’nun dört bir yanındaki yerel mutfaklarda karşımıza çıkan çeşit çeşit kebap tarifleri bulunuyor. Ramazan sofrasında böyle geleneksel lezzetlere yer vermek isteyenler için Türkiye’nin farklı yörelerinden kebap tariflerini derledik…

Alinazik nasıl yapılır Gaziantep mutfağından Alinazik kebabının yapılışı ve püf noktaları

Alinazik nasıl yapılır? Gaziantep mutfağından Alinazik kebabının yapılışı ve püf noktaları

Lezzetiyle herkesi büyüleyen Alinazik, Gaziantep mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri. Görüntüsüyle gözlerinizi şenlendirecek, lezzetiyle de karnınızı bayram ettirecek olan alinazik nasıl yapılır? Alinazik yaparken nelere dikkat edilmelidir? Alinazik yapımının püf noktaları nelerdir? Bu soruların bütün cevapları ve alinazik tarifimiz bütün detaylarıyla hemen aşağıda…

Et deyince gözleri parlayanlar için evde yapılabilecek enfes kebap tarifleri

Et deyince gözleri parlayanlar için evde yapılabilecek enfes kebap tarifleri

Birçoğumuz için et denince akan sular duruyor. Tamam balığı da, zeytinyağlıları da, salatayı da çok seviyoruz ama et yediğimiz günler kendimizi daha bir doymuş ve mutlu hissediyoruz. Etin en sevdiğimiz hali de kebap olsa gerek. Acılısı, fıstıklısı, beğendilisi ve gelenekseliyle kebap sevenlerin gönlünü kazanacak tarifleri derledik...

10.10.2018Lezizz Menüler
Tas kebabı

Tas kebabı

Şüphesiz birçoğumuzun “hayır” diyemeyeceği bir tercihtir et yemekleri… Nefis tas kebabı tarifi için hemen tıklayın!

5 şehirden, 5 kebap

5 şehirden, 5 kebap

Kebap deyince akla ilk gelen 5 şehrimizden, damak lezzetimize uyan 5 lezzetli kebap tarifi ile evde kebap partisi bile verilebilir...

Popüler isimler mutfak sırlarıyla TikTokta

Popüler isimler mutfak sırlarıyla TikTok'ta

Kısa video platformu TikTok #mutfaksırları etiketiyle gerçekleştirdiği kampanyada kullanıcılarını mutfakta yaratıcılıklarını sergilemeye davet etti. Kampanya, TikTok kullanıcılarına favori yemeklerini nasıl yaptıklarını geniş bir kitleyle paylaşmanın yanı sıra mutfakla ilgili öneri ve hayatı kolaylaştıran çözümlerini de gösterme fırsatı sunuyor.

Yöresel lezzetleri özleyenler için İstanbuldan incili öneriler

Yöresel lezzetleri özleyenler için İstanbul'dan 'incili' öneriler

Yemeklerini ve kültürünü devam ettirme arzusu bir mutfak için en değerli adımdır. Sadece lezzet değil yemeğin etrafında dönen yaşam ve içindeki anılar da geleceğe taşınıp değer yaratır. Misafirlerine etnik ve yerel lezzetler sunan restoranlar da bu açıdan en önemli oyunculardır.

36 saatte Sidney

36 saatte Sidney

Opera binası, kartpostal gibi kumsallar, güzelim doğal liman… Sidney deyince ilk akla gelen bunlar. Oysa Sidney'in dünyanın önde gelen metropolleri arasına girmesini sağlayan özellikler sayılamayacak kadar fazla. Misafirperver ve yeryüzünün en huzurlu şehirlileri Sidneylilerle sohbet fırsatlarını kaçırmayın. İşte 36 saatte Sidney'de gezi ve lezzet turu...

Suriye füzyonu

Suriye füzyonu

İstanbul’u yeni evleri yapan Suriyeliler, beraberlerinde zengin mutfak kültürlerini de getirdi. Suriye’nin geleneksel tatları ile Türk mutfağının sentezi olan füzyon ürünleri de sunan restoranların yeni merkezi İstanbul Fatih’teki Akşemsettin Caddesi’nde mülteci lezzetlerin peşine düştük.

22.04.2017Ekonomi
Nilgün Bodur aşkın organik halinin kitabını yazdı

Nilgün Bodur aşkın organik halinin kitabını yazdı

Nilgün Bodur’un “Organik Aşk” adını verdiği yemek kitabı Aradolu sponsorluğuyla internet üzerinden satışı çıktı. Kitabın içeriğinde yemek tariflerinden fazlasını bulacaksınız. Bodur’un, Ebru Şallı’dan Burcu Esmersoy’a, Işıl Reçber’den Aslı Şen’e uzanan büyük ailesi ile birlikte uzun ve aşk dolu bir masaya oturmuş gibi hissedeceksiniz.

23.02.2016Magazin
Birbirinden lezzetli 7 şiş tarifi

Birbirinden lezzetli 7 şiş tarifi!

Etlere uyumlu sebze ve sosla mükemmel lezzeti yakalayabilirsiniz.

28.10.2015Sağlık
Mangal hakkında her şey

Mangal hakkında her şey

Ramazan bitti. Artık uçup kaçma vakti. Benim en sevdiğim sahnelerden biri her akşam köprüden Kuzguncuk’a inerken gördüğüm kalabalık. Her akşam başka bir mangal. Çoğu zaman et, sucuk ve nadiren balık... Ama hep bir kalabalık. İşte bu yazıda herkese farklı fikirler versin diye bir derleme yaptım.

Adı zor tadı güzel yemekler

Adı zor tadı güzel yemekler

İstinyePark’taki Osmani restoran 10 Mart’a kadar Uygur mutfağına ev sahipliği yapıyor. Üstelik bu leziz yemekleri, gitmeden eve sipariş de edebilirsiniz.

16.02.2013Kelebek
30 dakikada hazırlayabileceğiniz yemek tarifleri

30 dakikada hazırlayabileceğiniz yemek tarifleri

Kısa zamanda da lezzetli yemekler hazırlayabilirsiniz.

Annenizi şımartacak 5 leziz tarif önerisi

Annenizi şımartacak 5 leziz tarif önerisi

Birbirinden lezzetli tarifler...

Bu damla sakızlı tarifleri mutlaka deneyin

Bu damla sakızlı tarifleri mutlaka deneyin!

Damla sakızının en çok yakıştığı ve damaklarınızı şenlendirecek tarifleri sizler için derledik!

Yazar Sonuçları

Lezzeti ile büyüleyecek Hatay usulü kağıt kebabı

Zengin yemek çeşitleri ile dikkat çeken Hatay'ın meşhur kağıt kebabını hiç denediniz mi? Biliyorsunuz ki kırmızı et Türk mutfağımızın olmazsa olmazı. Bilhassa kebap çeşitleri ülkemizin her şehrinde büyük bir beğeniyle tüketiliyor. O zaman neden birlikte bir kebap yapmayalım değil mi?

10.07.2020

Ekmek hepimize terapi oldu

Son yıllarda neredeyse her derdin, her hastalığın müsebbibi görülen ekmeğin iade-i itibarı hem ülkemizde hem de kuzeyden güneye, batıdan doğuya dünyanın pek çok yerinde Covid-19 salgını ile evlere kapanılan dönemde gerçekleşti.

6.06.2020

Madam Roza’ya âşık oldum

Her yazının başlangıcında bir ilham kaynağı vardır. Yazının itici gücü diyoruz biz ona.

22.12.2019

Yumurtasız gün geçmez

Televizyonlarda, gazetelerde, dergilerde gündemden düşmeyen tek yiyecek yumurtadır. Ben aslında yemek kitaplarındaki tarifler dışındaki satırları okumayı severim. İster yurtiçi ister yurtdışı, geziye çıktığımda üç adresin yerini öğrenirim:

26.07.2019

Sahilde bayram tadı

Bayram tatilinde Ankara’dan gidebileceğiniz olası sahil kentlerinde deniz ürünleri önermek istemedim. Zira, hepsi güzel yapıyor, hepsi iddialı. Seçimi bütçenize göre siz yapacaksınız.

30.05.2019

Herkesin “Nurlu”su…

Lise 2. Sınıfta eğitim hayatını yarıda bırakıp Fatih Aksoy ile dünyevine giriyor. Çocukluğundan bu yana da mutfak işlerini çok seviyor. Evlendikten sonra da okuyamamak içinde uhde kalınca dışardan bitirmelerle diplomasına kavuşuyor.

29.07.2018

“Paylaşmam ama karalamam da…”

5-6 sene önce Adana'nın 5 Ocak Meydanı'nda esnafların sıkıntılarını konuşmak için röportaj yaptığımda küçük bir kafesi vardı. Şimdi emek emek gezdiği gördüğü ve patlattığı mekanlardan sonra aranılan insan oldu. Hem de 147 bin civarında bir takipçi sayısına ulaşarak... 

12.06.2018

Afyon’un milli yemekleri

Kanal D’de yayınlanmaya başlayan “Sahrap’la Anadolu Lezzetleri” programımız için çıktığımız Anadolu turunda bu kez durağımız Afyon oldu. “Kahraman” olarak bilinen Afyon’un milli yemeklerini deneyimlemek şahaneydi.

17.02.2018

Urfa'da tarih yeniden canlanıyor

“Tarih Yeniden Canlanıyor” projesi kapsamında Urfa’yı ziyaret ettim. Çiğköftenin anavatanı, sadeyağın memleketi, isot diyarı şehrin tarihi dokusuna da, yöreye has lezzetlerine de hayran kaldım.

27.01.2018

Evlerde gizlenen lezzetler sokağa çıkıyor

Yıllardır en büyük sıkıntım yediğim yemeklere lezzet avcılarının kolay kolay ulaşamamasıydı. Artık derin bir nefes alabilirim. Evlerde yapılan, ya da bana özel hazırlanan yemekler şimdi Anadolu kentlerinde birer birer halka iniyor. Bartın bunu yapmıştı. Şimdi gastronomi şehri Antep yaptı. ‘Mutfak Sanatları Merkezi’ lezzet dolu bu kentin evlerde gizli saklı kalmış lezzetlerini ülkemizin diğer kentlerine örnek olacak şekilde halkla buluşturuyor.

24.12.2017

Misafiri iyi ağırlarız

Hürriyet Gazetesi ve TÜRSAB işbirliği ile düzenlenen “Hürriyet ile Keşfet” serisinin sekizinci ayağı için Kayseri’ye gittim. Bakın neler yaşadım...

23.12.2017

Gram, ev şubesini sunar!

Akşam işten eve geliyorsun, yorgunsun.

6.12.2017

Adana’nın yolları taştan

Adana artık bir festivaller şehri oldu. Eşsiz tatlarını yemekseverlerle buluşturmak için 1. Lezzet Festivali’ni düzenlediler. Festival programındaki hasat etkinlikleri çok ilgi çekti. Türkiye’nin dört bir yanından gelip etkinliğe katılanlar; pamuk, zeytin ve narenciye hasatlarını belki de hayatlarında ilk kez deneyimledi.

28.10.2017

İşte Balkan mutfağı

Hepimizin Balkanlar’dan göçmüş veya mübadeleyle Anadolu topraklarına gelmiş bir komşusu, bir dostu, dedesi veya büyükannesi vardır, değil mi? Mutlaka her birimiz bir Rumeli yemeğinin tadına bakmışızdır. Bu yemeklerin izlerini sürmek üzere zaman zaman Balkanlar’a seyahat ederim. Haydi buyurun bir demet Balkan gezisine.

30.07.2017

Tiridine bandım Kastamonu

TÜRSAB (Türkiye Seyahat Acentaları Birliği) Gastronomi Komitesi’nin “Kastomonu yemeklerini keşfet” gezisine giderken kiminin aklında etli ekmek, kiminin aklında ise simit tiridi vardı. Bense Anadolu’nun en müthiş pilavı, ayranlı ısırganotlu ekşili pilavı tekrar yiyebileceğim için heyecanlıydım. Mehmet Yaşin ile birlikte düştük yollara, Kastamonu’yu keşfettik...

1.07.2017

Çocukların hem ‘Bahar’ı hem ‘Güneş’i

İZMİR’de Bostanlı ve Çiğli Çiftehavuzlar şubeleriyle hizmet veren Uygar Çocuk Anaokulları’nın Genel Müdürü psikolog Bahar Güneş için ‘Kendini çocukların eğitimine adamış’ dersek yanlış olmaz.

21.10.2016

Balıkta cıva tehlikesi var mı

Denizlerimiz kirli. Özellikle Marmara ve Karadeniz’de kirlilik çanları yıllardır çalıyor. Balıklar işte bu kirli denizlerde yetişen ürünlerle beslenip gelişiyor, denizde ne varsa onların bünyelerinde de o var. Sorun sadece cıva ile de sınırlı değil. Kurşun ve diğer ağır metaller, klorlu bifeniller ve daha pek çok toksik madde bulunabiliyor balıkların bünyelerinde.

13.01.2016

Aşık Veysel’i sevmek

Şiirlerinde hep birlik beraberlik mesajı veren, özünde sözünde çok samimi ve içten olan Aşık Veysel’in çok büyük hayranıyım. Bana göre o, 20. yüzyıl halk şiirinin en önemli temsilcisi. Bir gün onun köyünü ve müzeye çevrilen evini mutlaka ziyaret etmek isterim.

6.09.2014

Mangal hakkında çok şey

Ramazan bitti. Artık uçup kaçma vakti. Benim en sevdiğim sahnelerden biri her akşam köprüden Kuzguncuk’a inerken gördüğüm kalabalık. Her akşam başka bir mangal. Çoğu zaman et, sucuk ve nadiren balık... Ama hep bir kalabalık. İşte bu yazıda herkese farklı fikirler versin diye bir derleme yaptım

1.08.2014

Kabaklı mehir çorbası

Buğdayı bir gece önceden yıkayıp süzün ve orta boy bir tencereye koyun.

1.07.2014

Neden “ıslama”

Hani her yörenin, her kentin kendine has bir mutfağı vardır.

24.12.2013

Lezzetli kıymet: Halk mutfağı

Mucize Lezzetler, memleketimizin lezzet hazinelerini yüceltmek için kurulan ‘Anadolu Halk Mutfakları Derneği’nin dağıttığı ödül töreninde ‘Ateşbaz-ı Veli’ ödülüne layık bulundu.

8.02.2013

Buzdolabında beklemiş lahmacun daha lezzetli olur

Sahan Kebap Restoranlarının sahibi Tahir Tekin Öztan kendisini Antep ve Türk mutfağına adamış bir işadamı. Sadece eski ve köklü tarifleri toplamakla kalmıyor kurduğu dernek vasıtasıyla tüm bu birikimi kitaplara aktarıyor. Onunla Antep mutfağının inceliklerini konuştuk

1.09.2012