Muhallebili Kemalpaşa tarifi

Pratik ve hafif muhallebili Kemalpaşa tatlısını denediniz mi?

Muhallebili Kemalpaşa tarifi
Muhallebili Kemalpaşa tarifi
cakeServis:4 - 6 Kişilik
cookSüre:60+ dk
cakeOrta

Malzemeler

  • 1 paket Kemalpaşa
  • 3 su bardağı su
  • 2,5 su bardağı toz şeker
Muhallebisi için:
  • 1,5 litre süt
  • 2 çorba kaşığı un
  • 2 çorba kaşığı pirinç unu
  • 2 çorba kaşığı buğday nişastası
  • 6 çorba kaşığı toz şeker
  • 3 çorba kaşığı Hindistan cevizi
  • 1 paket vanilya
Üzeri için:
  • 1 poşet krem şanti
  • 1,5 su bardağı süt
  • Antep fıstığı

Nasıl Yapılır
  1. Şeker Şerbeti Hazırlama:
    Tencereye şeker ve su ekleyin, şeker eriyene kadar karıştırarak pişirin. Şeker eriyip hafifçe kaynamaya başlayınca Kemalpaşaları içine bırakın. Büyük ve geniş bir tencere tercih ederseniz daha kolay pişer. Orta ateşte, ara sıra sallayarak karıştırmadan Kemalpaşaların pişmesini sağlayın.
  2. Muhallebi Hazırlama:
    Başka bir tencereye Hindistan cevizi hariç diğer malzemeleri alın, sürekli karıştırarak kaynatın. Kaynamaya başladığında Hindistan cevizini ve vanilyayı ekleyin. Biraz daha kaynadıktan sonra ocaktan alın. Ilıyana kadar arada sırada karıştırarak kabuk bağlamasını önleyin.
  3. Sunum:
    Pişen Kemalpaşaları bir tepsiye dizin ve üzerlerine kalan şerbeti dökün. Biraz soğumalarını bekleyin ve ılındığında muhallebiyi üzerlerine dökün. Tamamen soğuduktan sonra çırptığınız krem şanti ve sütü üzerlerine dökün. Son olarak Antep fıstığı veya tercih ettiğiniz bir malzemeyle süsleyin.
  4. Afiyet Olsun! 🍮
Kapat
Beslenme Bilgisi
KALORİ1249 kcal
ŞEKER209 g
YAĞ16 g
PROTEİN19 g