GeriKurabiye Tarifleri Mereng tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Mereng tarifi

Mereng tarifi

Mereng, bir kurabiye çeşididir. Beze olarak da bilinen mereng farklı aromalarda ve boyutlarda hazırlanıyor. Ağızda dağılan yapısıyla tek başına tüketilebildiği gibi pastaların süslenmesi için de tercih edilebiliyor. Peki mereng nasıl yapılır? İşte denemek isteyenler için mereng tarifi...

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 2 kahve fincanı şeker
  • Bir tutam tuz
  • Birkaç damla limon suyu

Mereng tarifi Nasıl yapılır?

İlk olarak yumurtanın akı ile sarılarını ayırın.

Kenara aldığınız yumurta sarılarını farklı bir tarifte değerlendirebilirsiniz.

Yumurtanın akına şekeri, limon suyunu ve tuzu ilave edip güzelce çırpın.

Diğer taraftan da fırını 200 derecede ısıtın.

Koyu kıvama gelince sıkma torbasına alın ve istediğiniz boyutta yağlı kağıt serili tepsiye koyun.

Fırının ısısını 100 dereceye düşürün ve tepsiyi fırına verin.

Merengleri pişirirken fırının kapağını aralık bırakın.

20 dakika pişirdikten sonra fırından alıp soğuması için bekletin.

Afiyet olsun...