GeriEt Yemeği Tarifleri Keşkek tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Keşkek tarifi

Keşkek tarifi

Keşkek, Anadolu’nun dört bir yanında özel günlerde sofralarda mutlaka bulunan bir yemek. Bu tarifimizde Kilis usulü bir keşkek yapalım dedik, ortaya çıkan lezzete biz bile karşı koyamadık. Sizin de çok beğeneceğinize emin olduğumuz Kilis usulü keşkek tarifimizin malzemelerini ve yapılış aşamalarını aşağıda bulabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun…

  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 5 su bardağı aşurelik buğday
  • Yarım kase nohut
  • 500 gram yağlı parça koyun eti
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı veya 2 yemek kaşığı sadeyağ
  • 1 adet kuru soğan
  • Kırmızı biber
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Tuz

Keşkek tarifi Nasıl yapılır?

Nohut ve aşurelik buğdayı ayrı ayrı kaplarda 8-10 saat kadar önce ıslatın.

Eti tencereye alıp bol suyla haşlamaya başlayın.

Kaynamaya başladığı noktada üzerindeki köpüklerini alın.

Suyunu süzdüğünüz nohutları ve tuzu da tencereye ekleyin.

Nohutları etle birlikte pişirin.

Bu esnada soğanları yuvarlak yuvarlak dilimleyin.

Pişen etleri tencereden alın.

Aşurelik buğdayı soğan ve kırmızı biberle birlikte tencereye ilave edin ve buğdaylar yumuşayana kadar pişirin.

Kaşığı tencerenin dibine değdirmeden ağır ağır karıştırarak buğdayların iyice açılmasını sağlayın.

Buğdaylar pişince altını kapatıp kimyon ve karabiber ilave edin.

Tahta kaşık yardımıyla iyice dövüp kıvam almasını sağladığınız keşkeğin kapağını kapatıp dinlendirin.

Bu esnada haşladığınız etleri küçük parçalara ayırıp yağda güzelce kavurun.

Keşkeğe etleri ekledikten sonra yemeğinizi sıcak servis edin. Afiyet olsun…