GeriSebze Yemeği Tarifleri Kabak aşı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kabak aşı tarifi

Kabak aşı tarifi

Kabağın tereyağı ile lezzetlendirildiği bu yemek sofralarınızı süsleyecek.

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 5–6 adet kabak
  • 2 adet orta boy kuru soğan
  • 2 adet domates
  • 1 çay bardağı tereyağı
  • Yarım demet dereotu
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım demet taze nane ya da kuru nane
  • Yarım kahve fincanı pirinç
  • 2 adet küp şeker
  • Yarım su bardağı sıcak su
  • Tuz

Kabak aşı tarifi Nasıl yapılır?

Soğanlar ve domatesleri kabuklarını soyup yemeklik doğrayın. Kabakları soyun ve önce enine dilimlenir sonra da her dilimi ortadan ikiye bölün.

Soğanları tencereye alın. Tereyağı, tuz ve şeker ekleyerek pembeleşene kadar kavurup domatesleri ekleyin. Kabaklar ekleyin ve karıştırın. Pirinçleri de ekleyerek 2-3 kez daha karıştırın.

Yemeğe sıcak su eklenir kısık ateşte 20-25 dakika pişirilir. Taze dereotu, maydanoz, taze ya da kuru nane eklenerek servis yapılır.