GeriKek Tarifleri Havuçlu tarçınlı kek tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Havuçlu tarçınlı kek tarifi

Havuçlu tarçınlı kek tarifi

Kahveye misafiriniz gelecek ve ne hazırlayacağınızı bilmiyor musunuz? O zaman nefis havuçlu tarçınlı keki mutlaka denemelisiniz. Çok fazla hayranı olan bu kek evinize muhteşem kokular yayacak. İçine katacağınız cevizlerle daha da lezzetli hale gelecek havuçlu tarçınlı kek nasıl yapılır? Havuç ve tarçının etkileyen buluşması kekin tarifi aşağıda…

  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 3 su bardağı un
  • 2 adet orta boy havuç
  • 1 su bardağı ceviz içi
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Havuçlu tarçınlı kek tarifi Nasıl yapılır?

  • Havuçlu tarçınlı kek için 3 yumurta ile toz şekeri mikserle çırpın.
  • Çırpma işlemine şeker tamamen eriyene kadar devam edin.
  • Ardından sırasıyla; 1 su bardağı sütü, 1 su bardağı sıvı yağı ilave edin.
  • Havuçları soyun ve rendeleyin.
  • Rendelediğiniz havuçları elinizle bastırarak fazla suyunu sıkın.
  • Karışıma havuç, iri dövülmüş ceviz içi ve tarçını ekleyin.
  • Bu esnada ayrı bir kapta unu, 1 paket kabartma tozunu ve vanilyayı karıştırın.
  • Bunları da hamurunuza ekleyip mikserle çırpın.
  • Kek kalıbınızın tabanını yağlayın.
  • Kek karışımını kalıba aktarın.
  • Önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında, yaklaşık 30 dakika pişirin.
  • Afiyet olsun.

Havuçlu Tarçınlı Kek Çeşitleri

Misafirleriniz geldiğinde ya da çay saatlerinizde "Ne yapsam?" diye düşünüyorsanız, Havuçlu tarçınlı keki mutlaka denemelisiniz. Uzun zamandır Türk mutfaklarında pişirilen Havuçlu tarçınlı kek adeta damakta iz bırakıyor. Havuçlu tarçınlı kek beğenilerek tüketilen ve sevilen lezzetlerden biridir. Genellikle içerisine konan malzemeden adını aldığı için başka bir çeşidi bulunmaz. Havuç ile birlikte kullanacağınız malzemelere göre havuçlu cevizli, havuçlu fındıklı gibi farklı lezzetler de deneyebilirsiniz. İçerisine katılan malzemelerden dolayı oldukça sağlıklı bir kek tarifidir. Yalnızca doyurucu değil aynı zamanda besleyicidir.

Havuçlu Tarçınlı Kek Püf Noktaları

Havuçlu tarçınlı kek yapımında bazı püf noktalara dikkat etmek gerekmektedir. Öncelikle kek yapımında kullanacağınız süt ve yumurtalar oda sıcaklığında olmalı. Böylece daha iyi kabaracaktır. Fırını 175 dereceye getirin ve ısınmasını bekleyin. Bazı kişiler tarifte yoğurt kullanıyor. Yoğurt kekin daha katı ve sert olması demektir. Bu yüzden kek yapımında her zaman süt kullanın.

Karışımı yaparken tahta kaşık kullanmaya özen gösterin. Toz halindeki malzemeleri mutlaka elekten geçirerek karışım içerisine ekleyin. Kek piştikten sonra, kürdan ya da çatalla test edin. Fırını kapatıp, kapağını açık bırakın ve 5 dakika kadar daha bekletin. Kalıptan çıkarmak için üzerine bir bez ya da tencere kapağı ile kapatın. Böylece içindeki havayı alacak ve daha kolay çıkmasını sağlayacaktır.

Havuçlu Tarçınlı Kek Daha Nefis Yapacak Lezzet Önerileri

Genel olarak çay saatlerinde, misafirlerimize sunduğumuz havuçlu kek tariflerinde farklı malzemelere de yer verebilirsiniz. Havuçlu tarçınlı kekin daha lezzetli olabilmesi için içerisine ceviz ya da fındıkta ekleyebilirsiniz. Böylece farklı lezzetleri bir araya getirerek damakta daha kalıcı hale getirebilirsiniz. Havuçlu tarçınlı kekin üzerine çikolata sos kaplaması yapabilirsiniz. Çikolata neredeyse tüm malzemelerden yapılan keklerle lezzetli olur. Üzerine biraz fındık, ceviz ve tarçın tozu serpiştirerek hoş bir lezzet yaratabilirsiniz. Diğer yandan yalnızca düz ve tadını koruyan bir havuçlu kek yapmak ama süslemek de istiyorsanız, pudra şekerini kekin üzerinde gezdirebilirsiniz.

Havuçlu Tarçınlı Kek Sunumları

Genel olarak Havuçlu tarçınlı kek sunumlarında kekin üzerine pudra şekeri serpiştirilmektedir. Pudra şekeri hem lezzet katar hem de güzel bir görünüm elde etmenizi sağlar. Kekinizin üzerine yine havuç parçacıkları ekleyebilir ya da tarçın çubukları koyabilirsiniz. Kek kalıbınızı seçerken de farklı bir tasarım kullanırsanız, çok daha estetik bir görünüm elde etmiş olursunuz. Lezzetini bozmamak için tabakta tek servis etmeye özen gösterin. Havuçlu tarçınlı kek özellikle çay saatleri içindir ve çayla servis edilebilir.

Havuçlu Tarçınlı Kek Faydaları Var mıdır?

Akşam yemeklerinden sonra tatlı niyetine ya da çay saatlerinizde tüketebileceğiniz havuçlu tarçınlı kek son derece besleyici ve sağlıklıdır. Tadı damağınızda enfes bir lezzet bırakır. Havucun içerisinde bol miktarda A, B, C, D ve E vitaminleri bulunur. Bunlar karaciğerleri kuvvetlendirir, kalp ve damar hastalıklarına iyi gelir, tokluk hissi uyandırır, cildi canlandırır, zihni açar ve tatlı havuçlu kek mutluluk hormonu salgılamanızı sağlar.

Tarçın ise antioksidan içeren baharat türlerinden bir tanesidir. Doğal bir koruyucudur. Ayrıca enfeksiyonlara karşı da sizi koruyacaktır. Diyabet ve kardiyovasküler hastalıklarla savaşır, kilo vermeye yardımcı olur, özellikle emziren annelerin tüketmesi önerilir. Tarçın ve havucun faydaları tabi ki saymakla bitmiyor. Kek içerisinde kullanılan havuç ve tarçınında herhangi bir zarar vermesi mümkün değil. Tabi yine de fazla tüketimden kaçınmak gerek.

Havuçlu Tarçınlı Kek Kaç Kalori?

Genel olarak bir porsiyon kekin içerisinde 600 kalori bulunmaktadır. Fakat bir porsiyon havuçlu kek içerisinde 350 kalori bulunur. Diğer kek tariflerine göre kalori bakımından oldukça düşüktür.

Havuçlu Tarçınlı Kek Kilo Aldırır mı?

Her şeyin fazlası zarar, özellikle de kek, kurabiye ya da diğer hamur işleri kalorisine ne kadar düşük olsa da kilo aldıracaktır. Fakat seçimlerinizi Havuçlu tarçınlı kekten yana yaptığınızda daha az kalori alacağınızı söyleyebiliriz. Havuçlu tarçınlı kekin kalori oranı, diğer kek tariflerinin kalori miktarının neredeyse yarısı kadardır. Tüketimden sonra, yürüyüş ve egzersizler yaparak aldığınız kalori miktarını verebilirsiniz. Diyet yapıyorsanız bir porsiyondan daha az, çeyrek ya da yarım havuçlu kek tüketebilirsiniz. Fakat diyet listeniz içerisinde herhangi bir şekerli yiyecek mevcut değilse, o zaman tüketmemeniniz daha iyi olacaktır.