GeriSos Tarifleri Ev yapımı salça tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Ev yapımı salça tarifi

Ev yapımı salça tarifi

Tamamen doğal olan bu lezzeti evinizde siz de kolayca hazırlayabilirsiniz.

  • Çiğ
  • 2 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 10 kilo domates
  • 3 su bardağı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz

Ev yapımı salça tarifi Nasıl yapılır?

Domatesleri geniş bir kapta bol suyla yıkayın. İri iri doğrayarak tuz serpin. Üstü kapalı bir şekilde 1 gün kadar bekletin. Bu süre sonunda dibinde oluşan suyu süzün. Domateslerin çekirdeğinden ve kabuğundan ayrışmasını sağlayarak ve tekrar 3-4 saat bekletin.

Delikli bir süzgeci derin bir kovanın üzerine koyun. Domatesten bir miktar süzgece alıp elinizle bastırarak suyunun ve püresinin alta geçmesini sağlayın. Bu püreyi geniş tepsilere paylaştırın ve sık sık karıştırın. Salçayı kaplara almadan önce tuzunu kontrol edin. Üzerine zeytinyağı gezdirerek kapağını kapatın. Hazırladığınız salçayı buzdolabında saklayın.