GeriTatlı Tarifleri El açması baklava tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

El açması baklava tarifi

El açması baklava tarifi
Abone Olgoogle-news

Kurban Bayramı’na sayılı günler kala hangi tatlıyı yapacağınızı muhakkak düşünüyorsunuzdur. Sizler için çok lezzetli el açması baklava tarifi hazırladık. Cevizlisi, fındıklısı birçok çeşidi olan baklavanın bol fıstıklısının tadına doyum olmaz. Tüm maharetlerinizi göstererek muhteşem bir el açması baklava yapabilirsiniz. Peki el açması baklava nasıl yapılır? Vakit kaybetmeden başlamanız için tarife geçelim…

  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 60+ dk

Yapımı için malzemeler

Hamur için:

  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı su
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 kaşık tereyağı
  • 3 çorba kaşığı yoğurt
  • 2 çorba kaşığı sirke
  • Kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 6 bardak un

Açmak için:

  • Buğday nişastası

Şerbeti için:

  • 5 bardak şeker
  • 6 bardak su
  • Birkaç damla limon suyu

İçi için:

  • 500 gram fıstık içi

El açması baklava tarifi Nasıl yapılır?

 Öncelikle tatlının şerbetini su ve şekeri bir tencerede kaynatıp hazırlayın.

Kaynadıktan sonra kısık ateşte 30 dakika daha kaynatıp soğumaya bırakın.

Hamur malzemelerini derin bir kabın içinde karıştırıp, hamuru yoğurun.

Dinlenen hamurdan 8 tane beze elde edin.

Tezgaha hafif nişasta serperek açabileceğiniz en ince şekilde açın.

Fazla nişastayı yufkanın üzerinden atın ve oda sıcaklığında açılan yufkaları 10-15 dakika bekletin.

Ardından tepsinin tabanını yağlayın.

Açtığınız yufkaların 4 tanesini üst üste koyun.

Daha sonra üzerine bolca fıstık ilave edip diğer katlarını da koyun.

Baklavanızı dilediğiniz gibi dilim dilim kesin.

Üzerine eritilmiş tereyağını da gezdirin.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıp içi pişene kadar yaklaşık 40 dakika pişirin.

Fırından çıkardığınız baklavanın üzerine şerbeti gezdirin.

Afiyet olsun.

Vişneli Tart | Mucize Lezzetler