MENÜ

Kurbanbayrami2020

Kurbanbayrami2020 ile ilgili tüm haberleri ve son dakika Kurbanbayrami2020 haber ve gelişmelerini bu sayfamızdan takip edebilirsiniz. Toplam 85 Kurbanbayrami2020 haberi bulunmuştur.

Kurbanbayrami2020 Haberleri

Siber zorbalar ile dolandırıcılar bayram tatillerinde fırsat kolluyor

Siber zorbalar ile dolandırıcılar bayram tatillerinde fırsat kolluyor

Uzmanlar, siber zorbalık ve dolandırıcılık suçlarının yaz döneminde ve bayram tatillerinde daha da arttığını belirterek, internet kullanıcılarının bu dönemde daha dikkatli olması uyarısında bulunuyor.

1.08.2020Teknoloji
Bayramı Kilo Almadan Nasıl Atlatırız

Bayramı Kilo Almadan Nasıl Atlatırız?

Bayramlar beslenme rutinimizin dışına çıktığımız, hatta bazen aşırıya kaçtığımız günlere dönüşebiliyor. Kurban Bayramı’nda da farkında olmadan yaptığımız aşırı et ve tatlı tüketimi kilo alımına veya bazı sağlık problemlerine yol açabilir. Fonksiyonel Tıp Diyetisyeni Fitoterapi Uzmanı Uzm. Diyetisyen Serpil Uzunok Doğan, bayramı kilo almadan atlatmanın yollarını anlatıyor.

Prof. Dr. Oğuz Özyaral’dan kurban bayramı öncesi önemli uyarılar

Prof. Dr. Oğuz Özyaral’dan kurban bayramı öncesi önemli uyarılar

Her Kurban Bayramı'nda kurban etinin nasıl muhafaza edileceği, nasıl tüketilmesi gerektiği merak edilen konular arasında. Özellikle bu yıl yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle daha dikkatli olunması gerektiğine değinen Koruyucu Sağlık Uzmanı Prof. Dr. Oğuz Özyaral önemli uyarılarda bulundu.

30.07.2020Sağlık
Kurban Bayramı için 8 beslenme tüyosu

Kurban Bayramı için 8 beslenme tüyosu

Bayram boyunca kırmızı et tüketiminde sıklık ve porsiyon miktarındaki artış kalp hastaları, diyabet, hipertansiyon ve böbrek hastaları için risk oluşturur. Bu nedenle porsiyon miktarında aşırıya kaçılmaması gerektiğinin altını çizen Uzman Diyetisyen Hilal Konak, Kurban Bayramı’na özel beslenme tavsiyelerinde bulundu.

30.07.2020Sağlık
Bayram ve sonrasında beslenme düzeni nasıl olmalı Nelere dikkat edilmeli

Bayram ve sonrasında beslenme düzeni nasıl olmalı? Nelere dikkat edilmeli?

Kurban Bayramı’nda etleri pişirmeden önce bekletmeli miyiz? Eti en sağlıklı şekilde nasıl pişirebiliriz? Bayramda yemeği fazla kaçıranlar, bu durumu nasıl telafi edebilir? Bayram sonrasında herhangi bir detoks yapılabilir mi? Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Derya Fidan, konuyla ilgili önerilerini paylaştı.

30.07.2020Sağlık
Kurban bayramında siber suç kurbanı olmamanın 7 yolu

Kurban bayramında siber suç kurbanı olmamanın 7 yolu

Siber güvenlik uzmanları, bayram döneminde bilgisayar, tablet ve telefon kullanıcılarının siber dolandırıcıların hedefi olmaması için önerilerde bulundu. “Siber suçlular kendilerine uygun kurban bulma peşinde“ diyen uzmanlar, özel bayram mesajları, imkansız teklifler ve online bağış yapılacak siteler konusunda uyanık olmaya çağırdı.

30.07.2020Teknoloji
Bayram tatlısı seçerken dikkat...Kalitesizi ayırt etmek için...

Bayram tatlısı seçerken dikkat...Kalitesizi ayırt etmek için...

Kurban Bayramı'na sayılı günler kaldı. Bayramın vazgeçilmezi ise baklava. Ancak kalitesiz baklavalara dikkat. Gaziantepli baklavacı Onur İbili, taze ve kaliteli baklava seçerken dikkat edilmesi gerekenleri söyledi.

Kronik rahatsızlığı olanlar bayramda et tüketimine dikkat etmeli

Kronik rahatsızlığı olanlar bayramda et tüketimine dikkat etmeli

Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Gökçe Şirin, yağlı et tüketimlerine bağlı olarak kandaki kolesterol seviyelerinin artması damar sertliği hastalarında ciddi rahatsızlıklar oluşturabileceğini söyledi.

29.07.2020Sağlık
Kurban etini yumuşacık pişirmenin püf noktaları

Kurban etini yumuşacık pişirmenin püf noktaları

Eti doğru şekilde pişirmek oldukça zordur. Kurban Bayramı yaklaştıkça en çok merak edilenlerden biri ise etin nasıl yumuşacık lokum gibi pişirileceğidir. Bunun için pek çok etkili yöntem var. İşte yumuşacık et pişirmenin püf noktaları…

Kurban bayramında sağlıklı beslenme önerileri

Kurban bayramında sağlıklı beslenme önerileri

Kurban Bayramı için özenle hazırlanmış sofralarda bazen et tüketiminde aşırıya kaçabiliyoruz. Bu durum sindirim ve hazımsızlık gibi problemleri beraberinde getiriyor. Peki, tüm bunları yaşamamak için nelere dikkat etmeliyiz? Diyetisyen Şeyma Yılmaz, bayramı sağlıklı geçirmek için dikkat etmemiz gerekenlerden bahsetti.

29.07.2020Sağlık
Hepsi birbirinden lezzetli...Bayram kahvaltısına yakışacak tarifler...

Hepsi birbirinden lezzetli...Bayram kahvaltısına yakışacak tarifler...

Kurban Bayramı geldi çattı. Bayram sabahını mis gibi kokularla karşılayabilir, sevdiklerinizle muhteşem bir kahvaltı yapabilirsiniz. Hala kahvaltı için neler yapacağınızı düşünüyorsanız, özel kahvaltı sofralarının olmazsa olmazlarını sizler için derledik. Size de hazırlayıp afiyetle yemesi kaldı. İşte bayram kahvaltılarına renk katacak enfes lezzetler…

29.07.2020Lezizz Menüler
Bayramda eti öğlen tüketin, pişirirken kuyruk yağı kullanmayın

Bayramda eti öğlen tüketin, pişirirken kuyruk yağı kullanmayın

Kurban bayramında özellikle artan et tüketimi ve her gün yenen tatlılar, kilo almanın yanı sıra sağlığımızı da olumsuz etkiliyor. Bu dönemde şişmanlık, yüksek tansiyon, kalp-damar, mide, diyabet (şeker) hastalığı olan kişilerin beslenmelerine daha fazla dikkat etmesi gerektiğini belirten Diyetisyen Esra Örün İncekara bayramda et tüketimiyle ilgili önemli uyarılarda bulundu.

29.07.2020Sağlık
Hamilelerin daha rahat bir bayram tatili geçirmesi için 6 öneri

Hamilelerin daha rahat bir bayram tatili geçirmesi için 6 öneri

Kurban Bayramı’nın yaklaştığı şu günlerde anne adayları, nasıl beslenmeleri gerektiğini, nelere dikkat etmeleri gerektiğini, ne yemesi, ne yememesi gerektiğini merak ediyor. Kırmızı et ve tatlı tüketiminin arttığı Kurban Bayramı’nda hamilelerin yapacağı beslenme hataları, bebeğin sağlığı açısından da olumsuzluğa neden olabiliyor.

Aromasız baharatlara dikkat...Kurban etinde lezzet için baharat şart

Aromasız baharatlara dikkat...Kurban etinde lezzet için baharat şart

Eskişehir’de yaklaşık 20 yıldır baharatçı olarak çalışan Tuncay Tezcan, Kurban Bayramı’ndan önce baharat sektöründe yaşanan hareketliliği anlattı. Lezzetli et için uyarılarda da bulunan Tezcan, baharat satın alırken, bilinen ve güvenilen yerden, aroması iyi olan ve ürünün bekleyiş süresine dikkat edilerek alınması gerektiği belirtti.

Pandemide havuz mu deniz mi tercih edilmeli Güneşlenirken maske takılmalı mı

Pandemide havuz mu deniz mi tercih edilmeli? Güneşlenirken maske takılmalı mı?

Hayatın normale dönmeye başlaması ve yaz sezonunun gelmesi ile birlikte havuz, deniz ve plajlarda yoğunluk arttı. Kurban Bayramı dolayısıyla tatil yörelerine seyahatlerin olacağını öngören uzmanlar, plajlardaki şezlong aralarında 1.5 – 2 metre mesafe bırakılmasını tavsiye ediyor. Uzmanlara göre, özellikle havuzlarda enfeksiyon riskinin yüksek olması nedeniyle bone kullanılması, giriş ve çıkışlarda mutlaka duş alınması gerekiyor.

29.07.2020Sağlık
Kurban eti sağlıklı bir şekilde nasıl pişirilmeli

Kurban eti sağlıklı bir şekilde nasıl pişirilmeli?

Kurban Bayramı’nda etleri pişirmeden önce bekletmeli miyiz? Eti en sağlıklı şekilde nasıl pişirebiliriz? Bayramda yemeği fazla kaçıranlar, bu durumu nasıl telafi edebilir? Bayram sonrasında herhangi bir detoks yapılabilir mi? Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Derya Fidan, açıkladı.

29.07.2020Kurban Bayramı
Kurban etinde soğuk zincir uyarısı...Bekletmeden yemeyin...

Kurban etinde soğuk zincir uyarısı...Bekletmeden yemeyin...

Kurban Bayramı’na sayılı günler kala, kurban etiyle ilgili uzmanlardan açıklamalar geliyor. Prof. Dr. Osman Sağdıç, "Etin mutlaka soğuk zinciri bozmadan kesilmesi, taşınması, parçalanması ve saklanması gerekmektedir. Naylon torbalarla gelen etlerin hemen açık bir kaba boşaltılarak serin yerde bir süre dinlendirilmesi yerinde olacaktır. Kurban kesildikten sonra, etin kalitesi, dayanıklılığı ve lezzeti için ortalama 24 saat soğuk hava deposu veya buzdolabında sıfır derece civarında bekletilmesi gerekmektedir. Yani insanlar kurban etini tüketmek için 1 gün bekletsinler"

Uzmanlar uyarıyor...Kuyruk yağından uzak durun

Uzmanlar uyarıyor...Kuyruk yağından uzak durun

Bayramlar, tüm aile bireylerinin bir araya geldiği, büyük sofraların kurulduğu, birlik ve beraberlik duygularını kuvvetlendiren özel günler olarak aile tarihimizde de önemli yer tutuyor. Kurban Bayramı’nda da et ve et yemekleri tüketimi oldukça fazla oluyor. Kurban etinde dikkat edilmesi gereken bazı hususlar olduğunu söyleyen Beslenme ve Diyet Uzmanı Renan Güneş önemli uyarılar ve önerilerde bulunuyor.

Kurban eti yemeden önce kahvaltı yapılmalı

Kurban eti yemeden önce kahvaltı yapılmalı

Kurban Bayramı’nda kızartma, tatlı, hamur işinin yanında sindirimi zor olan et tüketimi de artıyor. Yeni kesilmiş hayvanların etlerindeki sertliğin hem pişirme sırasında hem de sindirimde zorluk yaratacağını söyleyen Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Binnur Şimşek “Özellikle mide ve bağırsak hastalığı olan kişiler kurban etlerini hemen tüketmemeli, buzdolabında birkaç gün beklettikten sonra, tercihen haşlama yöntemi ile pişirerek tüketmelidir. Yağlı etlerin doymuş yağ ve kolesterol içeriği daha yüksek olduğundan kalp-damar hastalığı, diyabet, hipertansiyonu olan kişiler de Kurban Bayramı’nda, yağsız ya da az yağlı etleri tercih etmelidir. Kısıtlı miktarlarda et tüketmeli, aşırıya kaçmamalıdır” diyor. Prof. Dr. Binnur Şimşek bayramı rahat geçirmenin püf noktalarını anlattı.

29.07.2020Kurban Bayramı
Bayram yemeklerinin vazgeçilmezi muhteşem etli tarifler

Bayram yemeklerinin vazgeçilmezi muhteşem etli tarifler

Heyecanla beklenilen Kurban Bayramı geldi çattı. Tüm ailenin birlikte olduğu bu keyifli sofralar için birbirinden lezzetli yemekler yapılacak. Aileniz ve dostlarınızla geçireceğiniz bu değerli vakit için ne yemek pişireceğinizi şimdiden düşünmeye başlamışsınızdır. İşte bayram sofralarını daha da lezzetli hale getirmenizi sağlayacak bol etli yemekler….

28.07.2020Kurban Bayramı
Bayramda et tüketimine dikkat Fazlası sağlık sorunlarına yol açabilir

Bayramda et tüketimine dikkat! Fazlası sağlık sorunlarına yol açabilir

Kurban Bayramı’nda et ve yağ tüketimine dikkat edilmesi gerektiğini söyleyen Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Dr. Esra Tutal, “Kısa sürede yoğun miktarda et ve yağ tüketimi, çarpıntı yaparak tansiyon ve kan şekerinde yükselmelere yol açabilir” dedi.

28.07.2020Kurban Bayramı
Bayramda et tüketimine dikkat Fazlası sağlık sorunlarına yol açabilir

Bayramda et tüketimine dikkat! Fazlası sağlık sorunlarına yol açabilir

Kurban Bayramı’nda et ve yağ tüketimine dikkat edilmesi gerektiğini söyleyen Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Dr. Esra Tutal, “Kısa sürede yoğun miktarda et ve yağ tüketimi, çarpıntı yaparak tansiyon ve kan şekerinde yükselmelere yol açabilir” dedi.

28.07.2020Sağlık
Bayram yemeklerinin vazgeçilmezi muhteşem etli tarifler

Bayram yemeklerinin vazgeçilmezi muhteşem etli tarifler

Heyecanla beklenilen Kurban Bayramı geldi çattı. Tüm ailenin birlikte olduğu bu keyifli sofralar için birbirinden lezzetli yemekler yapılacak. Aileniz ve dostlarınızla geçireceğiniz bu değerli vakit için ne yemek pişireceğinizi şimdiden düşünmeye başlamışsınızdır. İşte bayram sofralarını daha da lezzetli hale getirmenizi sağlayacak bol etli yemekler….

28.07.2020Lezizz Menüler
Kurban Bayramında nasıl sağlıklı besleniriz

Kurban Bayramında nasıl sağlıklı besleniriz?

Bayramlar, tüm ailelerin ve sevdiklerin bir araya gelerek çeşitli ve büyük sofraların kurulduğu kültürel açıdan önemli günlerdir. Bayram ikramlarının yanı sıra kırmızı etin de yoğun olarak tüketildiği bir dönem olan kurban bayramında nasıl daha sağlıklı geçirebileceğinizi bilmemizde fayda var. Uzman Diyetisyen Mine Telek, bayramda sağlıklı beslenmenin yollarını anlatıyor.

28.07.2020Kurban Bayramı
Bayramda eti öğlen yiyin, yanında bol salata tüketin

Bayramda eti öğlen yiyin, yanında bol salata tüketin

Kurban Bayramı’nda orta yaş üstündekilere 2 gün arayla, kronik hastalığı olanlara ise 3 gün arayla et tüketmeleri önerisinde bulunan İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Yusuf Yıldırım, “Et tükettiğimizde vücudumuza ciddi bir kalori alımı yapıyoruz. Bu nedenle bu kalorinin de fazlasının yağ olarak depolanmasının önüne geçmeliyiz. Günde 1 porsiyon et tükettiğimiz zaman ortalama 300-500 arasında kalori alıyoruz. Bu nedenle bunun karşılığında en az 2 saatlik bir egzersiz yapmamız gerekiyor” dedi.

28.07.2020Kurban Bayramı
Kurban etini dinlendirmeden kullanmayın, iyice çiğneyerek tüketin

Kurban etini dinlendirmeden kullanmayın, iyice çiğneyerek tüketin

Özel ve önemli günlerimizden olan bayramlarda günlük beslenme alışkanlıklarının genellikle dışına çıkılıyor. Tatlı ve çikolata tüketimi artarken, aşırı yemek yemek ayrıca çay, kahve ve gazlı içecek tüketimi de oldukça artabiliyor. Kurban bayramında beslenme önerilerini Diyetisyen Şeyma Yılmaz anlatıyor.

28.07.2020Kurban Bayramı
Bayramda eti öğlen yiyin, yanında bol salata tüketin

Bayramda eti öğlen yiyin, yanında bol salata tüketin

Kurban Bayramı’nda orta yaş üstündekilere 2 gün arayla, kronik hastalığı olanlara ise 3 gün arayla et tüketmeleri önerisinde bulunan İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Yusuf Yıldırım, “Et tükettiğimizde vücudumuza ciddi bir kalori alımı yapıyoruz. Bu nedenle bu kalorinin de fazlasının yağ olarak depolanmasının önüne geçmeliyiz. Günde 1 porsiyon et tükettiğimiz zaman ortalama 300-500 arasında kalori alıyoruz. Bu nedenle bunun karşılığında en az 2 saatlik bir egzersiz yapmamız gerekiyor” dedi.

28.07.2020Sağlık
Kurban Bayramında Nasıl Sağlıklı Besleniriz

Kurban Bayramı'nda Nasıl Sağlıklı Besleniriz?

Bayramlar, tüm ailelerin ve sevdiklerin bir araya gelerek çeşitli ve büyük sofraların kurulduğu kültürel açıdan önemli günlerdir. Bayram ikramlarının yanı sıra kırmızı etin de yoğun olarak tüketildiği bir dönem olan kurban bayramında nasıl daha sağlıklı geçirebileceğinizi bilmemizde fayda var. Uzman Diyetisyen Mine Telek, bayramda sağlıklı beslenmenin yollarını anlatıyor.

Bilim Kurulu Üyesi uyardı: Sarılmadan bayramlaşın, sosyal mesafeyi koruyun

Bilim Kurulu Üyesi uyardı: Sarılmadan bayramlaşın, sosyal mesafeyi koruyun

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. İlhami Çelik, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi vatandaşları uyararak, "Dışarı çıkıp, gezebilirsiniz ancak kapalı ortamlarda uzun süre kalmamanız lazım. Bayram vesilesi ile buna dikkat etmemiz lazım. Mümkünse dış alanda sarılmadan bayramlaşmamız lazım" dedi.

27.07.2020Sağlık
Ete kuyruk yağı ekleyenler dikkat Yapılan en büyük hatalardan biri…

Ete kuyruk yağı ekleyenler dikkat! Yapılan en büyük hatalardan biri…

Kurban Bayramı için sayılı günler kaldı. ‘Kurban etinden ya da kurbanlık alanlardan virüs geçer mi?’ konuları gündemde yerini korurken, kırmızı et tüketiminin arttığı bayramda beslenme şekline de dikkat etmek gerekiyor.

27.07.2020Sağlık
Bayramda fazla et tüketimi sağlığı olumsuz etkileyebilir

Bayramda fazla et tüketimi sağlığı olumsuz etkileyebilir

Kurban Bayramı sürecinde de öğün düzeni ve porsiyon kontrolüne özen göstermeye devam edilmesi gerektiğini belirten Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Cömert, bayramda et tüketimine ilişkin merak edilenleri anlattı, hem sağlıklı hem de lokum kıvamında et pişirmek için öneriler sundu.

27.07.2020Sağlık
Kurban bayramında fazla et tüketimine dikkat

Kurban bayramında fazla et tüketimine dikkat!

Bayramlarda kurulan zengin sofralar, birbirinden güzel yemekler, leziz tatlılar kilo sorunlarını da beraberinde getiriyor. Kilomuzu korumak için kahvaltıyı atlamamak gerektiğini hatırlatan Diyetisyen Canberk Yaşar, bayram ikramlarının cazibesine kapılmamayı ve beslenmeye dikkat edilmesi gerektiğini öneriyor.

27.07.2020Kurban Bayramı
Sağlığınızdan olmayın... Kurban eti pişirirken bunlara dikkat

Sağlığınızdan olmayın... Kurban eti pişirirken bunlara dikkat

Kurban Bayramı’na sayılı günler kala uzmanı daha sağlıklı ve lezzetli bir et pişirmenin püf noktalarını anlattı.

Bayramın olmazsa olmazı lokum nasıl yapılır

Bayramın olmazsa olmazı lokum nasıl yapılır?

Tarihi çok eskilere dayanan ve Türkiye denilince ilk akla gelen lezzetlerden biri şüphesiz lokumdur. Özel günlerin olmazsa olmazı haline gelen lokum nasıl yapılır? Evde bayram lokumu nasıl yapılır?

27.07.2020Kurban Bayramı
Uzmanlar uyardı... Kurban etini tüketmeden önce mutlaka...

Uzmanlar uyardı... Kurban etini tüketmeden önce mutlaka...

Her Kurban Bayramı'nda kurban etinin nasıl muhafaza edileceği, nasıl tüketilmesi gerektiği merak edilen konular arasında. Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi uzmanlar merak edilenler hakkında bilgiler vererek sağlıklı bir bayram geçirmenin yollarını anlattı.

27.07.2020Kurban Bayramı
Prof. Dr. Kolumandan koyu renkli kurbanlık uyarısı

Prof. Dr. Koluman'dan 'koyu renkli kurbanlık' uyarısı

Adana Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Zooteknik Bölümü Hayvan Yetiştirme ve Islahı Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nazan Koluman, koyu renk dokusuna sahip olan koyun ve keçilerin, açık renklilere kıyasla et kalitesinin daha iyi olduğunu belirterek, "Koyu renkli kurbanlıkları tercih edin" dedi.

27.07.2020Gündem
Lokum gibi yumuşak et pişirmenin 7 sırrı

Lokum gibi yumuşak et pişirmenin 7 sırrı

Kurban Bayramı kapıda… Bayram öncesi lokum gibi et pişirme konusunda ipuçlarına ne dersiniz? Bu bilgileri mutlaka bir kenara not edin.

24.07.2020Sağlık
Yemeden geri dönmeyin... Bayram yolculuklarınız için lezzet durakları...

Yemeden geri dönmeyin... Bayram yolculuklarınız için lezzet durakları...

Uzun yolculukların belki de en keyifli yanı yeni lezzetler tatmaktır. Mola vermek için uğranılan her yerde yeni lezzetler tatmak, hatta o lezzetler için oralara kadar gitmek oldukça heyecan verici. Kurban Bayramı tatili için yolculuk planlarının yapıldığı bu günlerde yol üstü lezzet duraklarını sizler için derledik.

24.07.2020Nerede Ne Yenir
Bilim Kurulu üyesinden uyarı: 65 ve üzerindekiler et dağıtımı yapmasın

Bilim Kurulu üyesinden uyarı: 65 ve üzerindekiler et dağıtımı yapmasın

Sağlık Bakanlığı Covid-19 Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Selma Metintaş, Kurban Bayramı’nda kurban satışı, kesimi ve dağıtımı sırasında koronavirüsle ilgili alınması gereken tedbirleri hatırlatarak, “Hayvan satış alanlarında, her 8 metrekareye bir kişi olacak şekilde kontrollü insan girişi sağlanmalıdır. Covid-19 risk grubunun, 65 yaş ve üzeri ile kronik hastalığı olan bireylerin hayvan satış ve kesim alanlarında bulunmaması daha uygun olacaktır” dedi.

24.07.2020Sağlık
Kasap ve kebapçılardan et saklama ve tüketme önerileri

Kasap ve kebapçılardan et saklama ve tüketme önerileri

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde kasaplar ve kebapçılar etlerin nasıl saklanıp tüketilmesi konusunda uyarılarda bulundu. Adana Kasaplar Odası Başkanı Murat Saruhan Yağmur, etin en az bir gün dinlenmesinin sindirim sistemi açısından uygun olacağını söylerken, kebapçı Yaşar Aydın ise ilk günkü etle Adana kebabı yapılmasının lezzet açısından uygun olmadığını söyledi.

24.07.2020Kurban Bayramı
Kurban etinden virüs bulaşır mı Bu belirtilere dikkat

Kurban etinden virüs bulaşır mı? Bu belirtilere dikkat!

Koronavirüs salgını vatandaşlarda Kurban Bayramı için de endişeye neden oldu. Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Güler Delibalta, kurban kesim yerlerindeki kalabalığa karşı uyarılarda bulunarak, Kalabalık ortamlarda bulunmak kurban etine virüsün bulaşma riskini artırıyor. İnsanlardan gelen damlacıklar, etin üzerinde virüsün yaşamasına neden olabilir dedi.

24.07.2020Kurban Bayramı
Kurban bayramına özel beslenme tüyoları

Kurban bayramına özel beslenme tüyoları

Dört günlük Kurban Bayramı geldi çattı. Bu yıl buruk geçen Ramazan Bayramı'ndan sonra sokağa çıkma kısıtlaması olmayacağını düşündüğümüz Kurban Bayramı tatilinde hem sosyal mesafeye hem beslenmeye dikkat çekmek istiyorum.

24.07.2020Kurban Bayramı
Tuz ve baharatı en son ekleyin… İşte en sağlıklı et pişirme yöntemleri

Tuz ve baharatı en son ekleyin… İşte en sağlıklı et pişirme yöntemleri

Lezzeti artırmak için ete eklenen yağlar, et suyuyla pişirilmiş pilavlar, çorbalar, tereyağlı tatlılar bayramda hızlı kilo alımına ve sağlık problemlerinin artışına sebep oluyor. Bu süreçte sağlık sorunlarıyla karşılaşmamak ve kilo almamak için dengeli beslenme kurallarına daha fazla özen göstermek gerekiyor.

24.07.2020Sağlık
Bayramın olmazsa olmazı lokum nasıl yapılır

Bayramın olmazsa olmazı lokum nasıl yapılır?

Tarihi çok eskilere dayanan ve Türkiye denilince ilk akla gelen lezzetlerden biri şüphesiz lokumdur. Özel günlerin olmazsa olmazı haline gelen lokum nasıl yapılır? Evde bayram lokumu nasıl yapılır?

Uzman isimden uyarı… Kurban etinden virüs bulaşır mı

Uzman isimden uyarı… Kurban etinden virüs bulaşır mı?

Koronavirüs salgını vatandaşlarda Kurban Bayramı için de endişeye neden oldu. Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Güler Delibalta, kurban kesim yerlerindeki kalabalığa karşı uyarılarda bulunarak, Kalabalık ortamlarda bulunmak kurban etine virüsün bulaşma riskini artırıyor. İnsanlardan gelen damlacıklar, etin üzerinde virüsün yaşamasına neden olabilir dedi.

24.07.2020Sağlık
Kurban etini en az 12 saat dinlendirin

Kurban etini en az 12 saat dinlendirin

Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Seyda Şahin, Covid-19’un kurbanlık hayvanlardan bulaştığını gösteren bir vaka bulunmadığını belirterek kurban etinin en az 12 saat dinlendirildikten sonra tüketilmesi gerektiğini söyledi.

23.07.2020Sağlık
Vakit kaybetmeyin Bayrama sayılı günler kala…

Vakit kaybetmeyin! Bayrama sayılı günler kala…

Koronavirüs gölgesinde bir bayramı daha karşılamak üzereyiz. Bayramı şenlendirecek tatlılar için hazırlıklar şimdiden başladı. Siz hala başlamadıysanız ya da hazırlık yapmaya fırsatınız yoksa, sizin için Türkiye’nin her yerindeki enfes tatlıcıları araştırdık.

23.07.2020Nerede Ne Yenir

Yazar Sonuçları

Kurban Bayramında Nasıl Beslenmeliyiz?

Kurban bayramında tüm ailenin bir araya gelmesi ve büyük sofralar kurulması dolayısıyla et tüketimi ile bunun yanı sıra tatlı tüketimi de artmaktadır.

1.08.2020

Kurban bayramında beslenme önerileri

Özel ve önemli günlerimizden olan bayramlarda günlük beslenme alışkanlıklarının genellikle dışına çıkılıyor. Tatlı ve çikolata tüketimi artarken, aşırı yemek yemek ayrıca çay, kahve ve gazlı içecek tüketimi de oldukça artabiliyor.

29.07.2020

Kurban Bayramı'na Özel Beslenme Tüyoları

Dört günlük Kurban Bayramı geldi çattı. Bu yıl buruk geçen Ramazan Bayramı'ndan sonra sokağa çıkma kısıtlaması olmayacağını düşündüğümüz Kurban Bayramı tatilinde hem sosyal mesafeye hem beslenmeye dikkat çekmek istiyorum.

25.07.2020