GeriTatlı Tarifleri Demir tatlısı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Demir tatlısı tarifi

Demir tatlısı tarifi

Uşak’ın en sevilen geleneksel lezzetlerinden biri olan demir tatlısı adını pişirilme şeklinden alıyor. Demir bir kalıpla şekillendirilen hamurların yağda kızartıldıktan sonra şerbete bulanmasıyla elde edilen bu tatlı, özel günlerin vazgeçilmezi. Siz de demir tatlısı yapmak isterseniz malzemeler aşağıda. Ancak öncelikle bir demir kalıp edinmeniz gerektiğini de belirtelim…

  • Yağda
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 4 yemek kaşığı nişasta
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı un
  • 1,5 bardak su
  • 1 tutam tuz

Kızartmak için:

  • Sıvı yağ

Şerbeti için:

  • 3 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • 10 damla limon suyu

Demir tatlısı tarifi Nasıl yapılır?

Su ve şekeri bir tencerede kaynatın.

İçine limon suyunu ekleyip 10 dakika kadar daha kaynattıktan sonra ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

Hamur için olan tüm malzemeleri derin bir kaseye aktarın.

Mikserle çırparak akışkan bir hamur elde edin.

Derin bir tavanın içine demirleri yerleştirin.

Tavayı yağla doldurup ısınmaya bırakın.

Demirler ve yağ ısındığında hamura batırıp yeniden kızgın yağa bırakın.

Hamur sertleşene kadar kalıbı oynatmayın.

Kalıbı çıkarıp tatlının iki tarafını da kızartın.

Kızaran tatlıları yağdan alıp soğuk şerbete batırın ve servis tabağına alın. Afiyet olsun…