Yumuşacık açma tarifi - Hamur İşi Tarifleri
GeriHamur İşi Tarifleri Yumuşacık açma tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Yumuşacık açma tarifi

Yumuşacık açma tarifi

Açma yumuşacık yapısı ve lezzetiyle en sevilen hamur işlerinin başında geliyor. Ancak pastanelerde satılan açmaların içindeki malzemeleri bilemediğimiz için yerken içimiz her zaman rahat etmeyebiliyor. Bu durumda yapılacak en iyi şey açmayı evde yapmak. Aşağıda paylaştığımız tarifle bu hedefe çok uğraşmadan, kısa sürede ulaşabileceksiniz.

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

Hamuru için

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kuru maya
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un

Üzeri için

  • Yumurta sarısı
  • Susam
  • Çörekotu

Yumuşacık açma tarifi Nasıl yapılır?

Hamur malzemeleri ile ele yapışan bir hamur elde edin. 1 saat kabarması için bekledikten sonra bezelere ayırın.

Bezelerin her birini çubuk şekline getirip, bir ucunu sabit tutup diğer ucunu döndürerek açma şekli verip uçlarını birleştirin. Tepsiye dizdikten sonra üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpin.

180 derecede pişirin. Fırından aldıktan sonra tepsi boyundaki havlu peçeteyi ıslatıp üzerine serin. Peçete kuruduktan sonra servis edin.