GeriHamur İşi Tarifleri Yufka mantısı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Yufka mantısı tarifi

Yufka mantısı tarifi

Görüntüsü enfes olan bu tarifin tadına da bayılacaksınız!

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 4 yufka
  • 300 gram kıyma
  • 1 soğan
  • 1 çay bardağı ayran
  • 100 gram tereyağı
  • Tuz
  • Karabiber
Sos için:
  • 4 diş sarımsak
  • 250 gram yoğurt
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Kuru nane
  • Kırmızı pul biber

Yufka mantısı tarifi Nasıl yapılır?

Soğanı rendeleyin. Kıyma, soğan, tuz ve karabiberi karıştırıp yoğurun. Yufkaları ortadan ikiye bölüp sekiz yarım yufka elde edin. Kıymayı sekize bölün. Bir yufkayı tezgaha yayın. Üzerine fırçayla önce ayran sonra erittiğiniz tereyağı sürüldükten sonra kenarlarını hafifçe içe doğru kıvırın.

Kıymadan bir parça alıp yufkanın geniş kenarına serin. Rulo yaparak yufkayı sarın ve 2'şer santimetre genişliğinde kesin. Tüm yufkaları ve kıymayı aynı şekilde hazırlayın. Fırın tepsisine dizin.

Üstlerine kalan eritilmiş tereyağını sürdükten sonra önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında pembeleşinceye kadar pişirin. Servis tabağına alın.

Sarımsaklı yoğurt, tereyağı ile kızdırılmış kırmızı pul biber ve nane ilave ederek servis yapın.