GeriHamur İşi Tarifleri Taze kekikli peynirli çörek tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Taze kekikli peynirli çörek tarifi

Taze kekikli peynirli çörek tarifi

Kekik de peynir de hamur işlerine çok yakışan malzemeler, değil mi? Cevabınız 'evet'se size güzel bir haberimiz var. Bu çörek tarifinde ikisini bir araya getirip mis gibi mayalı hamur toplarının içine yerleştirdik. Emin olun çok beğeneceksiniz...

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 150 gram tereyağı
  • Yarım su bardağı ılık süt
  • 1 paket maya
  • 1 yemek kaşığı bal
  • 1,5 çay kaşığı tuz
  • Yarım su bardağı ılık su
  • 2,5 su bardağı un
  • 3 dal taze kekik

İçi için

  • 2 dal taze kekik
  • 150 gram beyaz peynir
  • 50 gram kaşar peyniri

Taze kekikli peynirli çörek tarifi Nasıl yapılır?

Unu geniş bir kabın içerisine alın. Tereyağını unun içerisine ekleyip karıştırın. Ardından içerisine diğer malzemeleri ilave edin ve yoğurmaya başlayın.

Hazırladığınız hamuru oda sıcaklığında 1 saat kadar mayalanmaya bırakın. Ardından iç malzemeleri bir kabın içinde karıştırın. Mayalanmış hamurdan parçalar koparın. Elinizde hafifçe açın ve iç harçtan ilave edip, yuvarlayarak kapatın.

Üzerine nemli bir bez serip, 20 dakika daha dinlendirdiğiniz hamurların üstlerine yumurta sarısı sürerek 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 20-25 dakika kadar pişirin.

MİNİ TÜRK MUTFAĞI'NIN SOFRASINDA SİGARA BÖREĞİ VAR