GeriHamur İşi Tarifleri Tahinli çörek tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Tahinli çörek tarifi

Tahinli çörek tarifi
Yapımı çok kolay bu nefis tarif ile misafirlerinizi mest edeceksiniz.

Yapımı çok kolay bu nefis tarif ile misafirlerinizi mest edeceksiniz.

  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 3 su bardağı un
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • Yarım su bardağı ılık su
  • Yarım su bardağı ılık süt
  • 50 gram tereyağı
  • 1 paket kuru maya
  • 1 tutam tuz
Dolgusu için:
  • 1 su bardağı çekilmiş ceviz
  • 1 su bardağı tahin
  • 10 yemek kaşığı şeker
Üzeri için:
  • 1 paket susam
  • 1 adet yumurta sarısı

Tahinli çörek tarifi Nasıl yapılır?

Tencereye tereyağını, suyu ve sütü koyduktan sonra tereyağı eriyene kadar ısıtın. Geniş bir kabın içine unu, mayayı, şekeri, tuzu koyun ve yumurta kırın. Tencerede ısıttığınız karışımı ekleyin ve iyice yoğurun. Hamuru unlayarak farklı bir kaba alın ve üzerine nemli bir bez örterek en az 45 dakika mayalanmasını bekleyin.

Mayalanan hamuru elma büyüklüğünde bezelere ayırın. Bezeleri üzerine biraz un serperek dikdörtgen şeklinde açın. Açtığınız hamura tahini sürün, toz şeker ve ceviz serptikten sonra uzun kenarından rulo şeklinde sarın. Tam ortasından uzunlamasına ikiye bölüp burarak simit şekli verin. Fırın kabınıza yağlı kağıt serip hamurlarınızı dizin. Üstlerine yumurta sarısı sürüp susam serpin.

Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 90 dakika pişirin.