GeriHamur İşi Tarifleri Sandviç ekmeği tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Sandviç ekmeği tarifi

Sandviç ekmeği tarifi

Ekmeğin her türlüsü seviliyor ama özellikle dışı çıtır çıtır, içi yumuşacık ufak sandviç ekmeklerini yemeye doyamıyoruz. Peki bu nefis ekmekleri evinizde yapmaya ne dersiniz? Cevabınız ‘evet’se hemen tarifimize geçelim. İşte kokusu bile aklınızı başınızdan alacak nefis sandviç ekmeği tarifimiz…

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 500 gram un
  • 300 mililitre ılık su
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • Yarım paket yaş maya

Sandviç ekmeği tarifi Nasıl yapılır?

Mayayı suda karıştırarak eritip canlandırın.

Unu ve tuzu da ekleyip kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurun. (Hamur sert olursa az miktarda su ilave edebilirsiniz.

Hamurunuzu nemli bir bezin altında 1 saat kadar mayalandırın.

Bu sürenin sonunda mayalanan hamuru minik parçalara ayırın.

Parçaları hafifçe bastırarak biraz açıp önce kenarlarından, sonra da altından ve üstünden ortaya doğru katlayın.

Hamurlarınızı isterseniz yuvarlak isterseniz oval şekillendirin.

Tepsiye fırın kağıdı serip ekmekleri aralıklı olarak kağıdın üzerine dizin ve 15-20 dakika daha dinlendirip biraz daha mayalandırın.

Bu esnada fırını 240 dereceye ayarlayıp ısıtın.

İyice mayalanan ekmeklerinizin üzerine bıçakla çizik atın.

Ekmekleri fırına verin. Fırının içine ısıya dayanıklı kapta 1 bardak kadar da su koyun.

25 dakika kadar pişirdiğiniz sandviç ekmekleriniz afiyetle yemeye hazırdır.