Peynirli börek tarifi

Peynirli börek tarifi hem pratik hem çok lezzetli. Sıcacık peynirli börekler, kahvaltıdan çay saatlerine her öğünde sofralarınıza süslemeye devam ediyor. Maydanozun da tat kattığı bu yumuşacık börek mutfağınızın vazgeçilmezleri arasına girecek. Şimdiden afiyet olsun.

Peynirli börek tarifi
Peynirli börek tarifi
cakeServis:4 - 6 Kişilik
cookSüre:30-60 dk
cakeOrta

Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı yoğurt
  • 4 adet yufka
  • Yarım su bardağı sıvı yağ

İçi için:

  • 250 gram beyaz peynir
  • Yarım demet maydanoz
Nasıl Yapılır
  1. İç harcının hazırlanması
    Maydanozları ince bir şekilde kıyın ve peyniri çatalla ezerek ufalayın. İkisini bir kapta güzelce karıştırın.
  2. Yufkanın hazırlanması
    Bir fırın tepsisine pişirme kağıdını yayın. İlk yufkayı tepsinin kenarlarından taşacak şekilde serin. Diğer yufkaları elinizde parçalara ayırın ve tepsinin tabanını kapatacak şekilde birleştirin.
  3. Malzemelerin birleştirilmesi
    Yumurtayı, yoğurdu ve sıvı yağı bir kapta iyice çırpın. Yufkanın üzerini kaplayacak şekilde bu sosu fırça ya da kaşık yardımıyla yufkaların her birine sürün. Ardından her yufka katına peynirli karışımdan serpin. Böreğinizi oluşturmak için en altta kalan geniş yufkayı üst kısma doğru düzgünce kapatın. Kalan sosu böreğin üzerine sürün ve üzerine çörek otu serpin.
  4. Pişirme aşaması
    Son olarak, önceden ısıtılmış 180 derece fırında böreğiniz güzelce kızarana kadar pişirin.
  5. Afiyet olsun!
Kapat
Beslenme Bilgisi
KALORİ491 kcal
ŞEKER9 g
YAĞ24 g
PROTEİN26 g