GeriHamur İşi Tarifleri Karanfilli ekmek tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Karanfilli ekmek tarifi

Karanfilli ekmek tarifi

Damla sakızlı, karanfilli bu ekmek tarifine bayılacaksınız!

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 su bardağı süt
  • Yarım çay bardağı şeker
  • 42 gram yaş maya
  • 3,5 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 adet damla sakızı
  • 5-6 adet dövülmüş karanfil
  • 3 çorba kaşığı sıvı yağ

Karanfilli ekmek tarifi Nasıl yapılır?

Mayayı ılık süt içinde eritin. Damla sakızını dövün ve mayalı karışıma ekleyin. Diğer malzemeleri de ekleyerek karıştırın ve orta sertlikte bir hamur elde edin. Üzerini örterek 90 dakika kabarmaya bırakın. Ardından hamuru 2 dakika daha yoğurun ve ekmek şekli verin.

Hamuru yağlanmış tepsi veya kalıba koyun. Ilık bir yerde 40 dakika kabarması için bekletin. Üzerine yumurta sarısını sürün ve 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 45 dakika pişirin.