GeriTavuk Yemeği Tarifleri Kapama tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kapama tarifi

Kapama tarifi

Kapama sadece tavuktan değil av hayvanları ve kuzudan da hazırlanabilir. Balkanlarda oldukça yaygın olan kapama, başta Edirne ve Kırklareli olmak üzere Türkiye'de de Trakya mutfağında önemli bir yere sahiptir. En büyük özelliği pişirilirken içine ilave edilen karabiber olan kapama, yapılışı zahmetli gibi görünse de oldukça basit ve lezzetli bir yemektir. İşte yöresel lezzetleri sevenler için enfes kapama tarifi...

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

Pilavı için:

  • 2 su bardağı pirinç
  • 6-7 adet taze soğan
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Kuru nane
  • Pul biber
  • Karabiber
  • Tereyağı veya sıvı yağ (kavurmak için)

Tavuklar için:

  • 6 adet tavuk but
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet defne yaprağı
  • 1 ince dilim limon
  • Tuz
  • Su

Kapama tarifi Nasıl yapılır?

İlk önce tavukları temizleyin ve tencereye alın.

Su, defne yaprağı, tuz, limon, sarımsak ve soğan ile beraber tavukları haşlayın.

Tavuk suyu kaynarken pilavı hazırlayın.

Pilav için taze soğanları ve kuru soğanı doğrayıp tereyağında kavurun.

Pembeleşince salçayı ekleyin.

Son olarak ise pirinçleri ve damak zevkinize göre baharatları ekleyin ve kavurun.

Kavurduğunuz pirinçleri fırın tepsisine yayın.

Haşladığınız tavukların suyunu süzün.

Tavuk etlerini pilavın üstüne dizin.

3,5 su bardağı (pirinçlerin üzerini 1 parmak geçecek kadar) tavuk suyunu da pirinçlerin üzerine gezdirin.

Tepsinin üzerini alüminyum folyo ile kapatın.

190-200 dereceye ayarlayıp önceden ısıttığınız fırında 45-50 dakika pişirin.

30 dakika sonra alüminyum folyoyu alın ve tepsiyi yeniden fırına verin.

Pirinçler suyunu çektikten sonra 5 dakika kadar daha fırında tutun ve çıkarıp sıcak servis yapın.