GeriSos Tarifleri Isırgan otlu pesto sosu tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Isırgan otlu pesto sosu tarifi

Isırgan otlu pesto sosu tarifi

Pesto sosu, daha çok fesleğen ve parmesan peyniri ile yemeklere lezzet katıyor. Ancak bu nefis sosu, ısırgan otu ile de hazırlayıp sofranızı renklendirebilirsiniz. Isırgan otlu pesto sosunu ister makarna veya et yemeklerinin yanında isterseniz de sandviç ve kızarmış ekmek dilimleriyle tüketebilirsiniz. Peki ısırgan otlu pesto sosu nasıl yapılır? İşte ısırgan otlu pesto sosu tarifi ve malzeme listesi...

  • Çiğ
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 demet ısırgan otu
  • 1 su bardağı ceviz içi
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 2 veya 3 yemek kaşığı rendelenmiş parmesan peyniri
  • 3 diş sarımsak
  • Karabiber
  • Tuz

Isırgan otlu pesto sosu tarifi Nasıl yapılır?

Isırgan otunu işlemeye başlamadan önce elinize mutlaka bir eldiven giyin.

Körpe yaprakları ayıklayıp bir kaseye alın.

Üzerine tuz ekleyip elinizle birkaç dakika ovalayarak yumuşamasını sağlayın.

Isırgan otlarını yıkayıp sularını süzün.

Yıkadığınız ısırgan otu ile beraber sarımsak, karabiber, ceviz ve tuzu robottan geçirin.

Ardından zeytinyağını da ilave edin.

En son parmesan peyniri de ekleyin. Güzelce karıştıktan sonra da cam bir kavanoza alın.