GeriMeze Tarifleri Fıstıklı humus tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Fıstıklı humus tarifi

Fıstıklı humus tarifi

3 dakika nefis bir meze hazırlamaya ne dersiniz? Cevabınız 'evet'se sizi fıstıklı humus tarifimize alalım. Bu tarifi Hürriyet Lezizz yazarı Selma Mollaoğlu sizin için özel olarak hazırladı. Dolmalık fıstığın lezzet kattığı bu nefis humus, geleneksel lezzetlerden hoşlananlar için vazgeçilmez olacak. Afiyet olsun...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 4 yemek kaşığı tahin
  • 1 Türk kahvesi fincanı zeytinyağı
  • 3 yemek kaşığı limon suyu
  • 2 diş sarımsak
  • Kimyon
  • Tuz

Üzeri için:

  • Arzuya göre pastırma dilimleri veya dolmalık fıstık
  • Tereyağı veya zeytinyağı
  • Pul biber veya kırmızı toz biber

Fıstıklı humus tarifi Nasıl yapılır?

Haşlanmış nohudun kabuklarını soyun.

Nohutları mutfak robotuna alıp üzerine haşlama suyundan çok az ekleyip robotta püre haline gelinceye kadar çekin.

Üzerine tahin, zeytinyağı, limon suyu, 1 Türk kahvesi fincanı nohudun haşlama suyu, sarımsak, tuz ve kimyonu ilave edip pürüzsüz kıvam alıncaya kadar robotta çekmeye devam edin. (Kıvamı koyu olursa kıvam açmak için çok az daha haşlama suyundan ekleyebilirsiniz).

Humusu servis tabağına alın.

Fıstıklı humus tarifi

Üzerine zeytinyağı gezdirip pul biber ile süsleyebilirsiniz veya kırmızı toz biber ya da ince kıyım maydanoz kullanabilirsiniz.

Arzu ederseniz birkaç adet pastırma dilimini veya biraz dolmalık fıstığı yağda çevirin

Önce yağını humusun üzerine gezdirin, daha sonra pastırma dilimlerini sıralayın. Afiyet olsun...