Chia tohumlu ve muzlu pankek tarifi

Bu pancake, hem sağlıklı oluşu hem görüntüsüyle de kahvaltı sofralarınızı şenlendiriyor. Bu enfes pancake tarifimizi dilediğiniz malzemelerle çeşitlendirebilirsiniz. Üzerine akçaağaç şurubu, bal veya taze meyveler ekleyip tam bir görsel şölen yaratabilirsiniz. İşte sağlıklı ve kolay hazırlanan pancake tarifimiz... Şimdiden afiyet olsun!

Chia tohumlu ve muzlu pankek tarifi
Chia tohumlu ve muzlu pankek tarifi
cakeServis:2 Kişilik
cookSüre:30 dk
cakeKolay

Malzemeler

  • 3 yemek kaşığı yulaf unu
  • Yarım su bardağı süt (bitkisel süt de tercih edebilirsiniz)
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı chia tohumu
  • 1 olgun muz
Nasıl Yapılır
  1. Hamur bazının oluşturulması
    Yumurtayı çırpın. Muzu ezin ve yumurtayı ilave edin. Sütü ilave edin. Pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın. Chia tohumlarını da ilave edin.
  2. Kuru malzemenin eklenmesi
    Yulaf ununu karışıma ilave edin.
  3. Pişirme aşaması
    Tavayı kızdırın. Karışımdan birer kaşık tavaya dökün, noktacıklar oluştuğunda çevirin. Harç bitene kadar devam edin.
  4. Servis önerisi
    Tabaklara alın. İsteğe göre bal, reçel veya akçaağaç şurubu dökün. Taze meyvelerle de servis edebilirsiniz.
  5. Afiyet olsun!
Kapat
Beslenme Bilgisi
KALORİ340 kcal
ŞEKER11 g
YAĞ8 g
PROTEİN13 g