GeriHamur İşi Tarifleri Armutlu milföy tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Armutlu milföy tarifi

Armutlu milföy tarifi

Değişik tatları denemeyi seviyorsanız armutlu milföye bayılacaksınız! İşte tarifi...

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 7 adet armut
  • 500 gram milföy hamuru
  • 80 gram fındık
  • 80 gram badem ezmesi
  • 2 yemek kaşığı portakal suyu
  • 1 adet yumurtanın sarısı
  • 2 yemek kaşığı süt
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • 200 gram elma marmeladı
  • 1 su bardağı un

Armutlu milföy tarifi Nasıl yapılır?

Milföy hamurunu çözülmeye bırakın. Hamur tabakalarını üst üste koyarak unlanmış tezgahta 40x32 santimetre ölçülerinde açın. 15 dakika dinlendirin.

Fındıkları, badem ezmesi ve portakal suyu ile yoğurun. Karışımın sürülebilir kıvama gelmesi için 2 yemek kaşığı su ilave edin. 2 fırın tepsisine fırın kağıdı serin. Açtığınız hamurdan 10x8 santimetre büyüklüğünde 16 adet dikdörtgen kesin.

Yumurta sarısını süt ile çırpın ve hamurların üzerine ince bir tabaka halinde sürün. Fındık-badem karışımını bir spatula yardımı ile hamurların ortalarına koyun.

Armutları soyun, dörder parçaya kesip çekirdekli kısımlarını çıkarın ve dilimleyin. 5 adet dilimi hamurların ortalarına kiremit dizer gibi dizin. Kenarlarını boş bırakın. Armut dilimlerinin üzerine limon suyu sürün. 200 derece ısıtılmış fırının alttan ikinci rafında 30 dakika pişirin.

Diğer tarafta elma marmeladını 3 dakika kaynatın. Armut dilimleri biraz soğuduktan sonra üzerine sıcak marmeladı sürün. Katı çırpılmış krem şanti ile birlikte servis yapın.