GeriAirfryer Tarifleri Airfryer soğan halkası tarifi: Airfryer'da soğan halkası nasıl yapılır, kaç dakika?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Airfryer soğan halkası tarifi: Airfryer'da soğan halkası nasıl yapılır, kaç dakika?

Airfryer soğan halkası tarifi: Airfryer'da soğan halkası nasıl yapılır, kaç dakika?

Soğan halkası, en sevilen atıştırmalıklardan biri. Daha çok dondurulmuş olarak tercih satın alınan soğan halkasını evde yapmak oldukça kolay. Üstelik airfryer ile de birkaç dakika içerisinde ve az yağlı olarak hazırlanıyor. Peki Airfryer'da soğan halkası nasıl yapılır, kaç dakika pişer? İşte Airfryer soğan halkası tarifi ve malzemeleri...

  • Buharda
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 2 adet büyük beyaz soğan
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı mısır nişastası
  • 2 su bardağı galeta unu
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • Karabiber
  • Tuz

Airfryer soğan halkası tarifi: Airfryer'da soğan halkası nasıl yapılır, kaç dakika? Nasıl yapılır?

Un, kabartma tozu, karabiber, tuz ve en son yumurtayı ekleyip karıştırın.

Ardından azar azar sütü de ekleyin. Koyu ama akışkan bir kıvamlı bir hamur elde edeceksiniz.

Soğanların kabuklarını soyun ve 1 santimetre kalınlığında olacak şekilde dilimleyin. Katmanlarına ayırarak halkalar elde edin. Dilerseniz 2-3 katmanda bir olarak da içini çıkarabilirsiniz.

Soğanlarınızı önce nişastaya, ardından hazırladığınız hamura, son olarak da galeta ununa bulayın.

Soğan halkalarını airfryer haznesine dizin.

Aifryer sebze modunda, 195 derece ve 15 dakika olarak ayarlayın.

Soğan halkalarını çevirerek pişirin.

İstediğiniz çıtırlıkta olması için pişme süresini uzatabilirsiniz.

Sıcak olarak servis edin.

Afiyet olsun...