püf noktası haberleri sayfasında püf noktası hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 2010 püf noktası haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Mutfakta yemek hazırlarken hemen hemen hepimizin başına gelir. Ocakta unuttuğumuz ya da ısısını doğru ayarlayamadığımızda tencerelerin dibi tutabilir ya da yanar. Bu tür aksilikle karşılaştığımızda temizlemesi de ayrı dert oluyor. Her ne kadar Altı yanan veya dibi tutmuş tencereyi temizlemek zor gibi görünse de elimizin altındaki 2 malzeme imdada yetişiyor. İşte tencere ve tavalarını 5 dakikada yepyeni yapacak ve lekeleri söküp atacak o formül...
#Püf NoktasıÇaydanlıklar, sabah kahvaltısında akşam misafir yemeklerine kadar gün içerisinde sık sık kullanılıyor. Tabii sık kullanımdan dolayı çaydanlıklarda zamanla kararma ve içerisinde kireçlenme oluşuyor. Ayrıca yüksek ısı da karartabiliyor. Çayı keyifle tüketirken çaydanlıkların parlaklığını yitirmesi can sıkıcı bir durum. Fakat birkaç yöntemle çaydanlıklarını ilk günkü gibi parlatabilirsiniz. Bu nedenle yeni çaydanlık almak yerine evde uygulayabileceğiniz basit ve pratik yöntemlerle pırıl pırıl yapabilirsiniz. İşte çaydanlıklarınızı ayna gibi parlatmanın sırrı ve formülü...
#Çaydanlık ParlatmaFırınlar mutfakta en çok kullanılan eşyalardan. Lezzetli tariflerin hazırlanmasına yardımcı oluyor ve sofralarda kendine yer bulan enfes yemekler pişiriliyor. Ancak yemeklerin ardından fırın ve ocak temizliği de yorucu olabiliyor. Kurumuş yağ ve salça lekelerini temizlemek zordur. Ancak kimyasal madde kullanmadan birkaç püf noktası inatçı kir ve lekeleri arındırmanıza yardımcı olacak. İşte fırın temizliğinde evde uygulayabileceğiniz doğal yöntemler...
#Fırın TemizliğiYemek yaparken bazı aksilikler yaşanabiliyor. Ocakta unutulan tencere yanabiliyor veya dibi tutabiliyor. Yemeğin altını kısmayı unuttuğumuz zaman veya pişme hızını ayarlayamadığımızda bu tür küçük kazanalar yaşanabiliyor. Altı yanan veya dibi tutmuş tencereyi temizlemek zor gibi görünebilir. Fakat sadece iki malzeme ile bu sorunu kökten çözebilirsiniz. İşte tencere ve tavalarını 5 dakikada yepyeni yapacak ve lekeleri söküp atacak o formül...
#Tencere ParlatmaMutfakta yemek pişirmek ayrı keyifli. Ancak zaman zaman küçük kazalar da olabiliyor. Bazen yemeğin altını kısmayı unutabiliyoruz, bazen de pişme hızını yanlış ayarlayabiliyoruz. Bu nedenle tencerenin yanması veya dibinin tutması kaçınılmaz olabiliyor. Ancak uygulayacağını birkaç püf noktası ile yanmış ve dibi tutan tencerelerinizi kolayca temizleyebilirsiniz. İşte işinizi kolaylaştıracak birkaç etkili yöntem...
#Püf NoktasıGüzel bir et pişirmek için öncelikle iyi et seçimi oldukça önemlidir. Etiniz kalitesiz ise ne kadar çabalarsanız çabalayın istediğiniz sonuca ulaşamayacağınızdan bu noktaya dikkat edin. Ayrıca pişireceğiniz yemeğe uygun bir et tercihi yapmaya özen göstermelisiniz.
#EvdehayatMutfakta yemek yaparken yapılan bazı hatalar hem lezzet hem de zaman kaybına neden olabiliyor. Bazen hepimizin yaptığı bu hatalar hayati tehlike bile taşıyabiliyor. Örneğin bıçakları çekmecede başıboş bırakabiliyoruz ya da bir mutfak aleti aldığımız zaman kılavuzunu okumadan bir kenara atıyoruz. İşte mutfakta en sık yapılan bu hataları sizin için derledik. Buradaki uyarıları kesinlikle dikkate alın…
#Mutfak TüyolarıCiğer herkes tarafından pek sevilmez ama hem besleyici hem de ekonomik olmasıyla sofralarda mutlaka yer alması gereken lezzetlerdendir. Ciğer pişirirken çok işinize yarayacak bazı püf noktalarını derledik. Böylece yemekleriniz hem daha lezzetli olacak hem de görenlere parmak ısırtacak.
#Htvlezizzİster salata veya çorba için isterseniz de limonata için kullanın. Aromasını ve tadını alabilmek için limon suyunu en verimli şekilde sıkmak gerekiyor. Klasik metotlarla sıkarak istenen oranda limon suyu elde etmek bazen uğraştırıcı olabiliyor. Ancak çok kolay bir püf noktası var. İşte limonun suyunu en iyi şekilde çıkarmanın yolu...
#LimonYemek pişirmek çoğu insan için çok keyifli ama çıkan bulaşık ve arada yaşanan ufak tefek kazalar bu keyfi gölgeleyebiliyor. Bazen yemeğin altını kısmayı unutabiliyoruz, bazen de pişme hızını yanlış ayarlayabiliyoruz. Böyle olunca da yanmış tencere ve tavalar tadımızı kaçırıyor. O haliyle makineye atılmıyor, saatlerce ovalamadan yanık tabakadan kurtulmak mümkün olmuyor. Ancak uygulayacağını birkaç püf noktası ile yanmış ve dibi tutan tencerelerinizi kolayca temizleyebilirsiniz.
#Püf NoktalarıHak İşçi Sendikaları Konfederasyonu (HAK-İŞ) Genel Başkanı Mahmut Arslan, "Eğer enflasyondaki bu yükseliş ve fiyatlardaki bu artış söz konusu olursa doğal olarak bu tartışmalar hızlanacaktır. Temmuz ayındaki şartlara göre hem Sayın Bakanla hem de kamuoyundaki diğer aktörlerle konunun görüşülmesi gerekmekte" dedi.
#Asgari ÜcretSu böreği Osmanlı mutfağından günümüze uzanan en kıymetli ve köklü lezzetlerimizin başında geliyor. Kalabalık gruplar halinde sofrada buluşulan düğün, bayram gibi özel günlerde masada bulunması adet olan su böreği birçok pastane ve börekçinin de menüsünde bulunuyor. Son dönemde maden suyu gibi malzemeler kullanılarak daha kolay su böreği tarifleri üretilmiş olsa da, bu böreğin yapılışı aslında oldukça zahmetli. Ancak belli püf noktalarına dikkat ederek zahmetini azaltabilir ve böreğinizin enfes bir lezzet ve görünüme kavuşmasını sağlayabilirsiniz. İşte geleneksel su böreğinin püf noktaları…
#Su BöreğiAdana kebabı, Adana'ya özgü, ‘zırh’ adı verilen, satıra benzer bir bıçak ile elde kıyılan parça etten yapılan bir kebap çeşididir. Adana kebabının servisini yaparken yeşillik, sumaklı soğan salatası veya salata tercih edilir. Peki, Adana kebap nasıl yapılır?
#Adana KebapAkşam işten eve geldiğinde hızlı bir yemek arayanlara, annesinin mutfağının lezzetini arayan öğrencilere, mantı yemek isteyen ama hamur açmakla mantı katlamakla uğraşacak vakti olmayanlara... Hazır mantının hitap ettiği kitleler saymakla bitmiyor. Sarımsaklı yoğurt ve salçalı yağ ile kısa süre içinde nefis bir şölene dönüşen hazır mantı nasıl yapılır öğrenmek istiyorsanız, doğru yere geldiniz. İşte hazır mantı yapmanın püf noktaları...
#MantıKuru fasulye, bakliyatlar arasında en sevileni olabilir. Piyaz gibi birçok farklı tarifte de kendisine yer bulan kuru fasulyenin tabii ki en popüler hali yemeği. Peki bazı lokantaların imza yemeği haline gelen kuru fasulyeyi iyi yapmanı püf noktaları neler, bunları biliyor musunuz? İşte yanında pilav ve turşu da olursa yiyene parmaklarını da yedirecek kadar lezzetli kuru fasulye yapmanın sırları…
#Kuru FasulyeTarihi çok eskilere dayanan salep, kış mevsiminde her zamankinden çok daha fazla rağbet görüyor. Evde yapılan salebin yerini ise hiçbir şey tutmuyor. Peki, salep hangi bitkiden, nasıl yapılıyor? İşte, salebin nereden geldiğini merak edenler için detaylı bilgi…
#Salep Hangi BitkiKalburabastı tatlısı, Türk mutfağının en sevilen şerbetli tatlılarından biri. Yapılışı da baklava gibi tatlılara kıyasla kolay olan kalburabastının ağızda dağılanı makbul. Kıvamıyla ve lezzetiyle parmak yediren bir kalburabastı yapmak için dikkat etmeniz gereken birkaç basit püf noktası bulunuyor. İşte kalburabastı yapmanın püf noktaları…
#KalburabastıGüney Doğu Anadolu’nun en çok tüketilen yemeklerinden biri olan çiğ köfte, Türk mutfağının en sevilen lezzetlerinden biri. Peki, çiğ köfte nasıl yapılır? Çiğ köfte yapılırken bulgurun şişmemesi için özellikle yaz aylarında çiğ köftenin içine ne konulur?
#Çiğ Köfte Nasıl Yapılırİtalyan mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden olan risotto tarifi evde kolay yapımı ile sofralarınıza geliyor. Menülerde de son yıllarda sıklıkla tercih edilen risotto pratik bir şekilde hazırlanabiliyor. Risotto pirinci ise tarifin en önemli detaylarında biri. Mantarlı, safranlı, sebzeli, veya peynirli gibi farklı çeşitlerle hazırlanan risottoyu şık misafir sofralarınız için sizler de hazırlayabilirsiniz. Peki, evde kolay risotto nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte risotto tarifi ve yapılışı...
#RisottoDeniz ürünleri günümüzde sevilerek tüketilmektedir. Deniz ürünlerinin pişirilmesi de çok fazla dikkat gerektirir. Karides pişirmek isteyen kişiler mutlaka karidesleri temizlemeliler. Karidesin nasıl temizleneceği ise merak uyandırır. Karides nasıl temizlenir? Dondurulmuş, küçük karides nasıl pişirilir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#KaridesRamazan denince akla gelen birkaç lezzet vardır: Ramazan pidesi, hurma ve güllaç. Özellikle güllacın fanatikleri çoktur ama herkesin güllaç yapma yöntemi de diğerlerinden farklıdır. Kimi cevizli yapar, kimi üzerine nar tanesi koyar, kimi de gül suyu ekler, kimi de sadece süt, şeker ve güllaç yaprakları kullanır. Sizin için iyi bir güllaç yapmak için bilmeniz gereken ipuçlarını derledik. İşte enfes güllacın sırları ve nefis bir güllaç tarifi...
#Güllaç Nasıl Yapılırİçli köfte, Türk mutfağı denince ilk akla gelen lezzetlerden biri. Özellikle ülkemizin güney illeriyle özdeşleşmiş bu eşsiz lezzet genellikle kebapçılarda karşımıza çıkıyor ama içli köfteyi evde de yapabilmek mümkün. Ancak bunun için birkaç püf noktasına dikkat etmek gerekiyor. İçli köfte lezzetini mutfağına da taşımak isteyenler için içli köfte yapmanın en ince püf noktalarını derledik.
#İçli KöfteGünlük hayatta ton balığı olarak bildiğimiz Orkinoslar sürü halinde gezer. Bu balıklar, kendilerinden küçük balıkları yer ve çok hızlı bir şekilde yüzerler. Hazırlanması ve pişirmesi çok kolay olan orkinos balığının da lezzeti çok beğeniliyor. Orkinos Balığı nasıl pişirilir, temizlenir ve avlanır sizler için derledik.
MasterChef'te bu akşam çiğ köfte tarifi yapılıyor. Sıra gecesi konseptiyle yarışmacıların hazırladıkları çiğ köfte nasıl yapılır izleyiciler tarafından merak ediliyor. Çiğ köfte farklı şekillerde hazırlansa da püf noktalarına dikkat etmek önem taşıyor. Peki, evde çiğ köfte nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte çiğ köfte yapımının püf noktası...
#Çiğ KöfteKarpaçyo (Carpaccio), genel olarak restoranların başlangıç menülerinde yer alır. İtalyan mutfağından olan karpaçyo daha çok atıştırmalık olarak tercih ediliyor. Ancak karpaçyo hazırlarken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta etin donmadan soğuk duruma gelmesi ve ince ince kesilebilmesi. Ayrıca karpaçyo yapımında et çeşitleri ve balık da, özellikle somon balığı, tercih edilebiliyor. Peki karpaçyo (Carpaccio) nedir, nasıl yapılır? İşte dana karpaçyo tarifi ve malzemeleri...
#Karpaçyo NedirKış sofralarının vazgeçilmezi turşu yapımının sırrı, oranına göre kaya tuzu miktarını doğru kullanmak ve fermantasyon süresini tamamladıktan sonra açmakta gizli. En basit tarifiyle turşu, içinde yüzde 10-20 oranında kireç bulunduran su ve kaya tuzu ile yapılabiliyorken, içine gereğinden fazla takviye koymak, ürünün fermantasyonunu bozuyor.
#TurşuBaklava ve benzeri şerbetli tatlılar, mutfağımızda geçmişten günümüze en sevilen lezzetlerin başında geliyor. Bu tatlılar çoğu zaman hazır alınsa da özellikle bayram dönemlerinde birçok kişi de tatlısını evde yapıp afiyetle tüketmek istiyor. Ancak baklava yufkası açmak herkesin harcı değil, ustalık istiyor. Tabii bir de iş hayatının vaktimizin önemli bir kısmını aldığı bu zamanlarda baklava yufkası açmanın zorluğu katlanıyor. İşte evde kendi tatlısını yapmak isteyen ancak buna vakit ya da imkan bulamayanlar için hazır baklava yufkaları son birkaç yıldır market raflarındaki yerini aldı. Peki hazır baklava yufkasıyla baklava yapmanın püf noktaları neler? Cevabı hemen aşağıda…
#BaklavaŞambali ya da şambaba olarak da bilinen Şam tatlısı, Batı Anadolu’nun en sevilen, en popüler tatlılarının başında geliyor. Özellikle İzmir’de çok meşhur olan ve tatlıcılarda en çok satılanlardan biri olan Şam tatlısını evde yapacaksanız dikkat etmeniz gereken bazı püf noktaları bulunuyor. İşte hamurundan pişirmesine Şam tatlısının püf noktaları…
#ŞambaliHayatta denenen birçok lezzetli yemek tarifleri bulunmaktadır. Bunun yanı sıra sürekli olarak yeni lezzetler keşfedilmekte veya var olan lezzetler daha da çeşitlendirilmeye devam etmektedir. Et, balık, tavuk ve sebzeler ile birçok çeşitli yemekler, ara sıcaklar ile soğuk mezeler yapılmaktadır. Yapımı ve lezzeti en çok merak edilen lezzetlerden bir tanesi de deniz ürünleri arasında sayılan havyarlardır. Peki, havyar nasıl pişirilmektedir? Taze havyar nasıl tedarik edilir ve nasıl bulunur? İşte, havyar hakkında merak edilen unsurlar.
#HavyarYaprak sarması en sevilen yemeklerden bir tanesidir. Yaprak sarması pişirmek isteyen kişiler ya da ilk kez pişirecek olan kişiler yaprak sarmasının nasıl pişirildiğine dair araştırma yapmaktadırlar. Yaprak sarması pişirmenin ve ne kadar su konulacağına dair bir takım ipuçları yer almaktadır. Son günlerde yaprak sarması nasıl pişirilir şeklinde araştırmalar artmıştır Peki yaprak sarması nasıl pişirilir? Yaprak sarmasına ne kadar su konulur? Sarmanın püf noktaları nelerdir? İşte yaprak sarması ile ilgili bütün detaylar.
#Yaprak SarmasıMantının en önemli unsuru hamurudur. Mantı yapılacak hamurun iyice yoğurulması ve doğru kalınlıkta açılması şarttır. Siz de evinizde mantı yapmayı düşünüyorsanız, mantı hamuruyla ilgili ipuçlarımıza mutlaka bir göz atın. İşte mükemmel bir mantı için mantı hamuru tarifi ve püf noktaları…
#Mantı Hamuru Nasıl YapılırAdana’ya özgü bir tarif olan Adana kebabı, Türk mutfağında en sevilen kebap çeşitlerinin başında gelir. Adana kebabı MasterChef programıyla birlikte yeniden gündeme gelmişken, sizlere Adana kebabı hangi etten yapılır, dağılmaması için ne yapmalı gibi Adana kebabı hazırlanışı ile ilgili püf noktalardan bahsetmek istedik. İşte Adana kebabı ile ilgili merak edilenler…
#Adana Kebabı Masterchef