püf noktası haberleri sayfasında püf noktası hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 2031 püf noktası haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Makinede yıkanan kıyafetlerin renklerinin karışması zaman zaman birçoğumuzun başına geliyor. Yanlış yıkama veya dikkatsizlikle oluşan bu durumdan dolayı en sevilen kıyafetler giyilemeyecek duruma gelebiliyor. Ancak renkleri birbirine karışan kıyafetleri eski haline getirmek mümkün. İşte makinede renkleri birbirine karışan kıyafetleri eski haline döndürmek için evde kolayca uygulayabileceğiniz adımlar...
#Makinede Renkleri Karışan Kıyafetler Nasıl TemizlenirCam bardaklar, olmazsa olmaz mutfak eşyalarından. Gün içerisinde sıkça kullanılan bardaklar yıkandıkça parlaklığını yitirebiliyor. Özellikle bulaşık makinesinde yıkandığında çizikler de oluşabiliyor. Cam bardakların ilk günkü görünümünü kaybetmesi can sıkıcı bir durum. Fakat birkaç pratik yöntemle bardaklarınızı ayna gibi parlatabilirsiniz. Bu bağlamda yeni bardaklar almak yerine evde uygulayabileceğiniz basit ve pratik yöntemlerle pırıl pırıl yapabilirsiniz. İşte bardakları parlatmanın sırrı ve formülü...
#Bardak ParlatmaMutfakta yemek hazırlarken hemen hemen hepimizin başına gelir. Ocakta unuttuğumuz ya da ısısını doğru ayarlayamadığımızda tencerelerin dibi tutabilir ya da yanar. Bu tür aksilikle karşılaştığımızda temizlemesi de ayrı dert oluyor. Her ne kadar Altı yanan veya dibi tutmuş tencereyi temizlemek zor gibi görünse de elimizin altındaki 2 malzeme imdada yetişiyor. İşte tencere ve tavalarını 5 dakikada yepyeni yapacak ve lekeleri söküp atacak o formül...
#Püf NoktasıÇaydanlıklar, sabah kahvaltısında akşam misafir yemeklerine kadar gün içerisinde sık sık kullanılıyor. Tabii sık kullanımdan dolayı çaydanlıklarda zamanla kararma ve içerisinde kireçlenme oluşuyor. Ayrıca yüksek ısı da karartabiliyor. Çayı keyifle tüketirken çaydanlıkların parlaklığını yitirmesi can sıkıcı bir durum. Fakat birkaç yöntemle çaydanlıklarını ilk günkü gibi parlatabilirsiniz. Bu nedenle yeni çaydanlık almak yerine evde uygulayabileceğiniz basit ve pratik yöntemlerle pırıl pırıl yapabilirsiniz. İşte çaydanlıklarınızı ayna gibi parlatmanın sırrı ve formülü...
#Çaydanlık ParlatmaFırınlar mutfakta en çok kullanılan eşyalardan. Lezzetli tariflerin hazırlanmasına yardımcı oluyor ve sofralarda kendine yer bulan enfes yemekler pişiriliyor. Ancak yemeklerin ardından fırın ve ocak temizliği de yorucu olabiliyor. Kurumuş yağ ve salça lekelerini temizlemek zordur. Ancak kimyasal madde kullanmadan birkaç püf noktası inatçı kir ve lekeleri arındırmanıza yardımcı olacak. İşte fırın temizliğinde evde uygulayabileceğiniz doğal yöntemler...
#Fırın TemizliğiYemek yaparken bazı aksilikler yaşanabiliyor. Ocakta unutulan tencere yanabiliyor veya dibi tutabiliyor. Yemeğin altını kısmayı unuttuğumuz zaman veya pişme hızını ayarlayamadığımızda bu tür küçük kazanalar yaşanabiliyor. Altı yanan veya dibi tutmuş tencereyi temizlemek zor gibi görünebilir. Fakat sadece iki malzeme ile bu sorunu kökten çözebilirsiniz. İşte tencere ve tavalarını 5 dakikada yepyeni yapacak ve lekeleri söküp atacak o formül...
#Tencere ParlatmaMutfakta yemek pişirmek ayrı keyifli. Ancak zaman zaman küçük kazalar da olabiliyor. Bazen yemeğin altını kısmayı unutabiliyoruz, bazen de pişme hızını yanlış ayarlayabiliyoruz. Bu nedenle tencerenin yanması veya dibinin tutması kaçınılmaz olabiliyor. Ancak uygulayacağını birkaç püf noktası ile yanmış ve dibi tutan tencerelerinizi kolayca temizleyebilirsiniz. İşte işinizi kolaylaştıracak birkaç etkili yöntem...
#Püf NoktasıGüzel bir et pişirmek için öncelikle iyi et seçimi oldukça önemlidir. Etiniz kalitesiz ise ne kadar çabalarsanız çabalayın istediğiniz sonuca ulaşamayacağınızdan bu noktaya dikkat edin. Ayrıca pişireceğiniz yemeğe uygun bir et tercihi yapmaya özen göstermelisiniz.
#EvdehayatMutfakta yemek yaparken yapılan bazı hatalar hem lezzet hem de zaman kaybına neden olabiliyor. Bazen hepimizin yaptığı bu hatalar hayati tehlike bile taşıyabiliyor. Örneğin bıçakları çekmecede başıboş bırakabiliyoruz ya da bir mutfak aleti aldığımız zaman kılavuzunu okumadan bir kenara atıyoruz. İşte mutfakta en sık yapılan bu hataları sizin için derledik. Buradaki uyarıları kesinlikle dikkate alın…
#Mutfak TüyolarıCiğer herkes tarafından pek sevilmez ama hem besleyici hem de ekonomik olmasıyla sofralarda mutlaka yer alması gereken lezzetlerdendir. Ciğer pişirirken çok işinize yarayacak bazı püf noktalarını derledik. Böylece yemekleriniz hem daha lezzetli olacak hem de görenlere parmak ısırtacak.
#HtvlezizzİSTANBUL Büyükşehir Belediyesi Başkanı’nın bir açık bir de gizli gündemi var; Hayaliyle yanıp tutuştuğu Cumhurbaşkanı adayı olmak açık, 1990 yılında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde kurulu özel Girne Amerikan Üniversitesi’nden İstanbul Üniversitesi’ne usulsüz yatay geçişi ise gizli gündemi...
#Ekrem İmamoğluCUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, geçen hafta Türk Müteahhitler Birliği’nin düzenlediği başarı ödülleri toplantısına katılarak, burada yaptığı konuşmada müteahhitlerimizin yurtdışında gerçekleştirdikleri projelerle elde ettiği başarılardan övgüyle söz etti.
#Cumhurbaşkanı ErdoğanTemelde un, yumurta ve ekmek kırıntısına bulama işlemini tasvir eden paneleme tekniği aslında sanıldığı kadar da zor değil. Ancak altın sarısı renginde, çıtır çıtır kızarmış şnitzeller veya balık filetoları hazırlamak için işin birkaç püf noktası var. Şef Altuğ Tezer’den bunları öğrendik.
#PaneOkullar açıldı, pek çok evde hızlı bir kahvaltının da pratik bir öğle yemeğinin de kurtarıcısı tostlar. İki dilim ekmeğin tereyağıyla çıtırdarken sıcaklığıyla erittiği peynirin üzerinde bol sucuklu mu istersiniz yoksa bazlama içinde şarküteri ürünlü mü? Tost dünyası hayal gücümüz kadar geniş. Ançüezli tereyağıyla yaptığım umami bombasını ya da bazlama arası beyazpeynirliyi de deneyin.
#TostMasterchef karides kokteyl tarifi izleyiciler tarafından merak konusu oldu. Karides kokteyli olarak da bilinen karides kokteyli, bir bardakta servis edilen Marie Rose sosu veya kokteyl sosu içinde kabuklu, pişmiş karideslerden oluşan bir deniz ürünü yemeğidir. Peki, karides kokteyl nasıl yapılır? MasterChef karides kokteyl tarifi ve malzemeleri
#Karides Kokteyl TarifiSağlıklı bir kadının hayatında doğal ve kaçınılmaz bir süreç olan menopozla birlikte hormonal değişiklikler nedeniyle kilo vermek geçmişe göre çok daha zorlu olabiliyor. Üstüne üstlük pek çok kadında bu dönemde kas kütlesi azalırken yağ kütlesi artıyor ve inatçı kilolar zayıflama çabalarına meydan okuyabiliyor.
#MenopozMakinede yıkanan kıyafetlerin renklerinin karışması zaman zaman birçoğumuzun başına geliyor. Yanlış yıkama veya dikkatsizlikle oluşan bu durumdan dolayı en sevilen kıyafetler giyilemeyecek duruma gelebiliyor. Ancak renkleri birbirine karışan kıyafetleri eski haline getirmek mümkün. İşte makinede renkleri birbirine karışan kıyafetleri eski haline döndürmek için evde kolayca uygulayabileceğiniz adımlar...
#Makinede Renkleri Karışan Kıyafetler Nasıl TemizlenirBir kuşak, spor müsabakalarını onun ‘Bendeniz Orhan Ayhan’ diye başlayan sesiyle dinledi... Duayen spor spikeri, boks maçlarının unutulmaz sesi Orhan Ayhan meslekte geçirdiği 61 yılla ‘dünyada en uzun kariyere sahip erkek spor spikeri unvanını’ elde ederek Guinness Rekorlar Kitabı’na girdi. Bu vesileyle, hem de tam Paris Olimpiyatları’nın başlamasını da fırsat bilip buluştuk; eski albümleri karıştırıp renkli anıları dinledik...
#Orhan AyhanRengârenk şortlar, yazlık elbiseler, gömlekler, aksesuarlar mağaza vitrinlerinden göz kırpıyor, moda markalarının indirimleri bizi adeta baştan çıkarıyor. Evet, indirim dönemi alışveriş için en uygun zaman ancak bunu iyi değerlendirmek gerek. İşin sırrı da abartıya kaçmamak ve akıllıca seçimler yapmak.
#ModaKendilerini Anadolu mutfağı olarak tanımlayan Herise İstanbul’un 1 yıldır özlemle beklenen yemeklerini yeni yerlerinde ilk tadanlardan biriydim. Aydın, Söke, Tire gibi İç Ege’ye yoğunlaşan mutfaklarında sadece tadım menüsü sunan Asude ve Bahadır Boğatır şefler gastronomimizin yüz akı bir mekân yaratmış...
#Anadolu MutfağıGeçen pazartesi günü Suriye’nin kuzeyinde, büyük bölümü Türk Silahlı Kuvvetleri’nin denetimi altındaki harekât bölgelerinde doğrudan Türkiye’yi hedef alan saldırılar, Şam ile normalleşme beklentileriyle birlikte, Türkiye’nin bu bölgelerdeki varlığının geleceği sorusunu da gündemimize taşımıştır.
#SuriyeDaha yumuşak yapmak mümkün Kurban Bayramı başlıyor. Kurban Bayramı denilince akla ilk gelen yemek ise kavurma oluyor. İşte ağızda dağılan, tadı damakta iz bırakan hatta sert etleri tarihe karıştıracak olan lokum gibi kurban kavurma püf noktaları hürriyet.com.tr okurları için hemen aşağıda... Kavurma tarifi nasıl yapılır, malzemeleri neler? Kurban etiyle kavurma nasıl pişirilir, nasıl saklanır? Bayram için kavurma yapacaklar dikkat! Her bayram olduğu gibi bu bayramda kavurma yapmak isteyenler, kavurma tarifi hakkında bilgi almak istiyor. Peki yumuşak kavurma nasıl yapılır, kurban etiyle kavurma nasıl pişirilir, nasıl saklanır? Chef Rüzgar SÜNBÜL ile kurban kavurma tarifi...
#Kurban Kavurma Tarifiİlhamını doğadan alan, iddialı leopar desen yaz aylarına damga vuracak gibi. Ayakkabıdan pantolona kadar her yerde bu desen var. Doğru kullandığınızda tartışmasız bir şıklık yakalama şansınız yüksek ama leopar hatayı affetmiyor. İşte hem iddialı hem de şık görünmenin püf noktaları...
#ModaYumurta her haliye kahvaltı sofralarının gözdesi. Haşlayarak, pişirerek veya poşe olarak her sabah kahvaltıda tüketiliyor. Zengin protein içeriğiyle beslenme listelerinin de demirbaşı. Diğer taraftan da haşlanmış yumurtayı dağıtmadan, şeklini bozmadan soymak uğraştırıcı olabiliyor. Ancak ufak bir ipucu, yumurta kabuklarını pürüzsüzce ve kolayca soymanıza yardımcı olacak. İşte haşlanmış yumurtayı şipşak soymanın püf noktası...
#YumurtaSizler için pirinç pilavının en güzel hallerinden biri olan enginarlı pilav tarifi hazırladık. LEZİZZ doyamayacağınız ve aynı zamanda sağlık deposu olan enginarlı pilav, misafirlerinize sunabileceğiniz eşsiz bir LEZİZZ. Karaciğer dostu olan enginarı, mevsiminde değerlendirmek için bu harika tarifi kesinlikle denemeyen kalmasın.
#Enginarlı PilavKarbonhidratların zararlı olduğu efsanesi yıllardır ortalıkta dolaşıyor. Ancak bir diyetisyen Business Insider'a makarnanın aslında sağlıklı bir beslenmenin lezzetli bir parçası olduğunu söyledi. Makarnayı daha sağlıklı hale getirmek için ise beş püf noktası paylaştı. İşte detaylar…
#SağlıkCam bardaklar, olmazsa olmaz mutfak eşyalarından. Gün içerisinde sıkça kullanılan bardaklar yıkandıkça parlaklığını yitirebiliyor. Özellikle bulaşık makinesinde yıkandığında çizikler de oluşabiliyor. Cam bardakların ilk günkü görünümünü kaybetmesi can sıkıcı bir durum. Fakat birkaç pratik yöntemle bardaklarınızı ayna gibi parlatabilirsiniz. Bu bağlamda yeni bardaklar almak yerine evde uygulayabileceğiniz basit ve pratik yöntemlerle pırıl pırıl yapabilirsiniz. İşte bardakları parlatmanın sırrı ve formülü...
#Bardak Parlatmaİster salata veya çorba için isterseniz de limonata için kullanın. Aromasını ve tadını alabilmek için limon suyunu en verimli şekilde sıkmak gerekiyor. Klasik metotlarla sıkarak istenen oranda limon suyu elde etmek bazen uğraştırıcı olabiliyor. Ancak çok kolay bir püf noktası var. İşte limonun suyunu en iyi şekilde çıkarmanın yolu...
#LimonYemek pişirmek çoğu insan için çok keyifli ama çıkan bulaşık ve arada yaşanan ufak tefek kazalar bu keyfi gölgeleyebiliyor. Bazen yemeğin altını kısmayı unutabiliyoruz, bazen de pişme hızını yanlış ayarlayabiliyoruz. Böyle olunca da yanmış tencere ve tavalar tadımızı kaçırıyor. O haliyle makineye atılmıyor, saatlerce ovalamadan yanık tabakadan kurtulmak mümkün olmuyor. Ancak uygulayacağını birkaç püf noktası ile yanmış ve dibi tutan tencerelerinizi kolayca temizleyebilirsiniz.
#Püf NoktalarıHak İşçi Sendikaları Konfederasyonu (HAK-İŞ) Genel Başkanı Mahmut Arslan, "Eğer enflasyondaki bu yükseliş ve fiyatlardaki bu artış söz konusu olursa doğal olarak bu tartışmalar hızlanacaktır. Temmuz ayındaki şartlara göre hem Sayın Bakanla hem de kamuoyundaki diğer aktörlerle konunun görüşülmesi gerekmekte" dedi.
#Asgari ÜcretAdana kebabı, Adana'ya özgü, ‘zırh’ adı verilen, satıra benzer bir bıçak ile elde kıyılan parça etten yapılan bir kebap çeşididir. Adana kebabının servisini yaparken yeşillik, sumaklı soğan salatası veya salata tercih edilir. Peki, Adana kebap nasıl yapılır?
#Adana KebapAkşam işten eve geldiğinde hızlı bir yemek arayanlara, annesinin mutfağının lezzetini arayan öğrencilere, mantı yemek isteyen ama hamur açmakla mantı katlamakla uğraşacak vakti olmayanlara... Hazır mantının hitap ettiği kitleler saymakla bitmiyor. Sarımsaklı yoğurt ve salçalı yağ ile kısa süre içinde nefis bir şölene dönüşen hazır mantı nasıl yapılır öğrenmek istiyorsanız, doğru yere geldiniz. İşte hazır mantı yapmanın püf noktaları...
#MantıSu böreği Osmanlı mutfağından günümüze uzanan en kıymetli ve köklü lezzetlerimizin başında geliyor. Kalabalık gruplar halinde sofrada buluşulan düğün, bayram gibi özel günlerde masada bulunması adet olan su böreği birçok pastane ve börekçinin de menüsünde bulunuyor. Son dönemde maden suyu gibi malzemeler kullanılarak daha kolay su böreği tarifleri üretilmiş olsa da, bu böreğin yapılışı aslında oldukça zahmetli. Ancak belli püf noktalarına dikkat ederek zahmetini azaltabilir ve böreğinizin enfes bir lezzet ve görünüme kavuşmasını sağlayabilirsiniz. İşte geleneksel su böreğinin püf noktaları…
#Su BöreğiKuru fasulye, bakliyatlar arasında en sevileni olabilir. Piyaz gibi birçok farklı tarifte de kendisine yer bulan kuru fasulyenin tabii ki en popüler hali yemeği. Peki bazı lokantaların imza yemeği haline gelen kuru fasulyeyi iyi yapmanı püf noktaları neler, bunları biliyor musunuz? İşte yanında pilav ve turşu da olursa yiyene parmaklarını da yedirecek kadar lezzetli kuru fasulye yapmanın sırları…
#Kuru Fasulye