EKSTRA
MENÜ

Leziz

ile ilgili tüm haberleri, son dakika haber ve gelişmelerini bu sayfamızdan takip edebilirsiniz. Bugün haberlerinde son durum nedir? İşte tüm flaş gelişmeler...

Toplam 3.360 haberi bulunmuştur.

Leziz Haberleri

İçli köfte nasıl kızartılır İçli köfte yağda kaç dakika kızartılmalı

İçli köfte nasıl kızartılır? İçli köfte yağda kaç dakika kızartılmalı?

Ülkemiz gastronomi açısından birbirinden lezzetli yemekleri ile büyük bir ilgi görüyor. Yöresel lezzetler arasında köfte türleri apayrı bir yere haizdir. Sofralarımızdan eksik etmediğimiz köfteler yanlarında salatalar ve patates kızartması gibi beğenilen yemekler eşliğinde sunulurken bazı köfte türleri ise yanlarına hiçbir ek ürün ilavesi olmadan tek başına da oldukça sevilerek tüketiliyor. Doyurucu bir yemek olan içli köfte bunların başında geliyor. Özellikle kızartma ve kıymalı tatları sevenlere hitap eden içli köfteye dair içli köfte nasıl kızartılır? İçli köfte yağda kaç dakika kızartılmalı? İşte, merak edilen tüm detaylar.

13.10.2021Lezizz
Bir malzemeden daha başka ne beklenir ki

Bir malzemeden daha başka ne beklenir ki!

Tam bir protein deposu olan nohutla türlü türlü vegan yemek ve mezeler yapılabiliyor. Unundan ve filizlendirilmiş halinden yararlanmak kolay; nohudu haşladığımız suysa yumurta gibi bir bağlayıcıya ihtiyaç duyan tüm tarifler için ikâme. Daha ne olsun!

Bir ısırık almaz mıydınız

Bir ısırık almaz mıydınız?

Şimdilerde tam olgunlaşmış ve en lezzetli haliyle tezgâhlara çıkan armut, sulu ve kendine has dokusuyla tuzlu, ekşi ya da tatlı pek çok lezzetle eşleştirilebilir. Izgara edildiğinde, fırınlandığında veya yemeklere katıldığında bambaşka tatlara bürünen bu ‘bukalemun’u sadece meyve tabaklarını süslemek için kullanmak haksızlık olur...

Gelin Bohçası Tarifi ve Malzemeleri: Gelin Bohçası Nasıl Yapılır

Gelin Bohçası Tarifi ve Malzemeleri: Gelin Bohçası Nasıl Yapılır?

Kolay malzemeleri ve pratik yapımıyla çay saatlerinize eşlik edecek bir tarif olan gelin bohçası Hindistan cevizi ve kakaonun eşsiz uyumuyla karşınızda. Hafif tatlı sevenlerin vazgeçilmezi olacak gelin bohçası tarifi, malzemeleri ve yapım aşamaları hemen aşağıda…

Gastronomi kazanında kaynayanlar

Gastronomi kazanında kaynayanlar

Dünyanın en iyi 50 restoranı bu hafta açıklanıyor, işletmeler rezervasyon yaptırıp gelmeyen müşterilerine karşı kampanya yapıyor. Yeme-içme dünyasından en son haberler burada...

‘Mevlana’ya gelen seçimi kazanıyor’

‘Mevlana’ya gelen seçimi kazanıyor’

Almanya’da 26 Eylül 2021 tarihinde düzenlenecek seçimlere az bir zaman kala adaylar seçim çalışmasına hız verdi. CSU milletvekili adayı Sebastian Brehm, Mevlana Restoran sahibi Ahmet Can’ın sponsorluğu ve ev sahipliğinde Türk Toplumu ile bir araya geldi.

24.09.2021Avrupa
Hakkını yemeyin, böylesini deneyin

Hakkını yemeyin, böylesini deneyin

Şimdi son tazelerini bulabileceğimiz, kurusunuysa yıl boyu yiyebileceğimiz bamyaya burun kıvıran çoktur. Misal Yayın Yönetmenimiz Ahmet Hakan da geçen hafta yazısında “bamyadan uzak durma konusunda milim geri adım atmadığını” anlattı. Belli ki Konya’nın meşhur bamya çorbasını veya ekşili, nohutlu, etli Adana usulünü henüz tatmamış...

18.09.2021Lezzetli Hayat
İncirin binbir şekli

İncirin binbir şekli

İncirin iyice ballandığı erken sonbahar, bu meyvenin tadını çıkarmak için ideal! Hele ki incir üretiminde dünyada birinci olan ülkemizde... Sarı lop, Bursa siyahı, morgüz, bardacık... Sizin favoriniz hangisi?

18.09.2021Lezzetli Hayat
Bağışıklığa destek leziz seçenekler

Bağışıklığa destek leziz seçenekler

Hepimizde bir hastalık endişesi... Sadece koronavirüs de değil, zira sonbahar için soğuk algınlığı, grip mevsimi desek yeri. Hastalıklara karşı bağışıklığı güçlü tutmanın yollarından biri de doğru ve dengeli beslenmek. Üç beslenme ve diyet uzmanına bağışıklığı kuvvetlendirmenin yollarını sorduk ve bağışıklık dostu tarifler aldık.

‘Dört mevsim yesek’ diye iç geçiriyorsanız...

‘Dört mevsim yesek’ diye iç geçiriyorsanız...

Rengârenk yaz sebze-meyvelerini tezgâhlarda görmek için son günler... Ama ya domates ve patlıcanı kışın özlersek ne yapacağız? Çözüm belli: Yazın bereketini kışa taşımak için bu leziz ürünleri dondurmak. Püf noktalarıyla hangi malzeme, nasıl dondurulur; önerilerimize buyurun. Mesela patlıcanı pişmiş, bamyayı yarı pişmiş, avokadoyu ise püre yaparak saklamamız gerekiyor...

Fellah köftesi hangi yöreye ait İşte fellah köftesi tarifi

Fellah köftesi hangi yöreye ait? İşte fellah köftesi tarifi

Yemek programlarının artmasıyla birlikte yöresel bir lezzet olan fellah köftesi de adı çok duyulan yemeklerden biri oldu. Fellah köftesi tek başına oldukça lezzetlidir. Fakat kullanılacak olan domates rendesi yaz domatesleri ile olursa lezzeti birkaç kat daha da artacaktır. Aynı zamanda içerisine eklenecek sosta kullanılacak olan sarımsak miktarı isteğe göre biraz daha arttırılırsa daha da leziz bir fellah köftesi tüketmiş olacaksınız. Peki, fellah köftesi hangi yöreye ait? Fellah köftesi nasıl yapılır? İşte malzemeleriyle fellah köftesi tarifi

Tur rehberimiz cebimizde

Tur rehberimiz cebimizde

Akıllı telefonlarımıza indirebileceğimiz uygulamalar yurtiçi veya yurtdışı seyahatlerde hayatımızı kolaylaştırıyor! Bu mobil uygulamalar sayesinde otel-uçak rezervasyonu yapıp restoran tavsiyelerine ulaşabiliyoruz. Jürimize en iyi seyahat uygulamalarını sorduk, 10 tanesini sıraladık.

29.08.2021Seyahat
Bakliyat filizlendirip vegan mantı yapabiliriz

Bakliyat filizlendirip vegan mantı yapabiliriz

Evinizdeki bakliyat çeşitlerini filizlendirerek onlarla hazırlayacağınız öğünlerin besin değerlerini katlayabilirsiniz. Bu filizleri çerez gibi yiyebilir, salatalarınıza katabilir veya leziz mantı ve çorbalar yapabilirsiniz.

28.08.2021Lezzetli Hayat
Ağustosu şubata taşıyoruz

Ağustosu şubata taşıyoruz!

Meyve ve sebzelerin en lezzetlileri şu sıralarda hasat ediliyor. Pazarlarda bir bereket, bolluk... Bu olgun ürünleri kış için hazırlamanın tam sırası. Domatesten çeşit çeşit soslar, patlıcanlı yaz kızartmaları, şeftaliden kızılcığa türlü meyvenin püresi ya da dilimleri kavanozlanıp kilerlere diziliyor. Neden sizin mutfağınızda da yaz tatları kışın da yenmesin?

28.08.2021Lezzetli Hayat
Pazar sabahı deyince...

Pazar sabahı deyince...

Kültürümüzde kahvaltının yeri bir başka... Bu keyfi dışarıda sürmeyi sevenler için jürimize kahvaltı sofrası en güzel mekânları sorduk. İsteyene serpme kahvaltı, isteyene kruvasan, isteyene Japon omleti...

21.08.2021Lezzetli Hayat
Köy altına at beni

Köy altına at beni!

Çanakkale’nin denizle öpüşen tam 671 kilometre kıyısının 70 kilometreden fazlası plaj. Burada her gün başka bir denize kulaç atabilirsiniz; Çanakkale Boğazı’na, Marmara’ya, Saroz’a veya Ege’ye… Hepsini anlatmak sayfalar sürer. Bu nedenle size hızla popüler olan Ayvacık köy altlarından bazılarını önereceğim. Denizden yukarıya yerleşen her köyün sahil kesimine ‘köy altı’ deniyor burada…

15.08.2021Seyahat
Tavuk Dünyasından 10 yeni restoran

Tavuk Dünyası'ndan 10 yeni restoran

2012 yılında İstanbul’da açılan ilk restoranıyla hizmet vermeye başlayan Tavuk Dünyası büyüme grafiğini sürdürüyor. 2021’in ikinci çeyreğinde 10 yeni restoran açılışı gerçekleştiren Tavuk Dünyası, Türkiye’de 233 farklı noktada tüketiciyle buluşuyor. Tavuk Dünyası ayrıca Haziran ayında Kıbrıs’ın liman kenti Girne’de de bir restoran açtı.

30.07.2021Lezizz
Mustafa Sandal, sevgilisi Melis Sütşurup ve büyük oğlu Yaman’la tatilde

Mustafa Sandal, sevgilisi Melis Sütşurup ve büyük oğlu Yaman’la tatilde

Pop yıldızı Mustafa Sandal’ın yaz tatili devam ediyor. Önceki gün Bodrum’da görüntülenen Sandal’ın yanında sevgilisi Melis Sütşurup ve büyük oğlu Yaman vardı.

26.07.2021Magazin
Çikolatalı, sade, karadutlu, sakızlı, kavunlu...

Çikolatalı, sade, karadutlu, sakızlı, kavunlu...

Artık kışın da tükettiğimiz bir ürün olsa da özellikle bu mevsimde sıcaklarla baş etmenin en leziz yolu, güzel bir dondurma... Bu hafta şefler, gastronomi ve seyahat yazarlarından oluşan jürimize en sevdikleri dondurmacıları sorduk. Listemizde sade ve çikolatalı gibi klasiklerin yanı sıra özel tatlar da var.

Sulu sulu, mis kokulu

Sulu sulu, mis kokulu

Kalorisi düşük; lif, vitamin ve mineral yönünden oldukça zengin... Tezgâhlarda hâlâ bol bol şeftali görüyorken ünlü şeflerden aldığımız tariflere bir göz atın... Bu meyveyle leziz tatlılar yapabilir veya salatalarınıza değişik bir tat katabilirsiniz.

Talep patladı Salgının bilinmeyen sonucu: Ne çok şef varmış

Talep patladı! Salgının bilinmeyen sonucu: Ne çok şef varmış

Son bir buçuk yıldır hayatımızı kâbusa çeviren salgının az da olsa olumlu yanları da oldu. Öyle ki evlerimizden başımızı bile çıkaramadığımız karantina günleri, birçoğumuzun içindeki 'yetenekleri' açığa çıkardı. Kimimiz içindeki ressamla tanıştı kimimiz ise kitap kurduyla. En leziz olanı ise içimizdeki 'şefi' keşfetmemiz oldu...

21.07.2021Gündem
Çinde akılalmaz olay... Günlerce bayılma numarası yaptı, yakayı böyle ele verdi

Çin'de akılalmaz olay... Günlerce bayılma numarası yaptı, yakayı böyle ele verdi!

Çin'de yaşanan inanılmaz olay adeta filmlere konu olacak cinsten. Polis sorgusundan kaçmak için bıkmadan usanmadan üç gün boyunca numara yapan bir şüpheli yakayı öyle bir şekilde ele verdi ki haberi duyanlar adeta şaşkına döndü.

17.07.2021Dünya

Yazar Sonuçları

Enfes Bir Rustik Tat: Taze İncirli Galette

Yaz mevsiminin gözde meyvelerinden incirler Ağustos ayıyla birlikte tezgahlarda bolca yerini aldı. Bize de tadına doyamadığımız incirleri taze taze yemenin yanı sıra hangi tariflerde kullanacağımızı düşünmek kaldı. Günümüzde çoğu meyveyi her mevsimde bulmak mümkün oluyorken incir konusunda aynı şansa sahip olamıyoruz ne yazık ki. İncir mevsiminin de sonlarına yaklaşırken tadına doyabilmek için sizinle enfes bir tarif paylaşmak istedim.

14.10.2021

Karmaşık duygularla ayrıldığım mekân...

Orfoz’da yediğim ‘orkinos pate’yi, lagos balığından yaptıkları balık çorbasını ve başlangıçları başarılı buldum ama kabuklularda önemli sorunlar var... Bana kalırsa asıl mesele, denizlerimizin durumu... Deniz fakirleşmiş, kirlenmiş, muhtemelen çiftlikler kabuklulara ciddi zarar vermiş.

9.10.2021

Kabak kalyesi tarifi

Kabak yemeklerine leziz bir alternatif getiren kabak kalyesi tarifi Rüzgar Şef özel yorumuyla sizlerle...

8.10.2021

90’lardan geriye kim kaldı

90’larda meşhur olmuş, birbirine hiç benzemeyen dört ünlü pop şarkıcısı:Tarkan, Mustafa Sandal, Kenan Doğulu ve Serdar Ortaç.

29.09.2021

‘Neden ülkemde böyle bir balık lokantası yok?’

Bana bu soruyu sorduran iki gün arka arkaya akşam yemeği yediğimiz Mylos oldu. Leros Adası’ndaki lokantada hem iyi hem de nadir gördüğümüz deniz ürünlerini kullanıyorlar. Artık modern dünyada zor bulunan doğal istiridye, Fransızların ‘denizmenekşesi’ dediği fouska... Bunları bizde kaç kişi yer?

25.09.2021

Çikolata bizden sorulur!

Şaka yapmıyorum; dünyanın en büyük çikolata üreticilerinden biri olduğumuzu ben de yeni öğrendim... Gana ve Fildişi Sahilleri’nden gelen ilk hasat ithal kakaolarla ‘çekirdekten tablete’ üretim yapan Altınmarka, şu anda dünyadaki en büyük ikinci kakao işleme tesisi...

25.09.2021

Pop bir tür değil kültür

Z jenerasyonunun yeni yıldızı Lil Nas X’ten öğrenmemiz gerekenler var. İlk albümü “Montero” ile sıra dışı bir dinlenme hızı yakaladı.

23.09.2021

Bitkisel etin leziz ve popüler hali

Buğdaydan, gerçeğini aratmayan lezzetli bir et elde etme fikri kulağa nasıl geliyor? Asya’da 1.500 yıldır yenen ‘seitan’, tadı ve dokusu kadar doyuruculuğuyla da şaşırtan, popüler bir seçenek.

18.09.2021

Dünyanın bütün sebzeleri... Birleşin!

Evde ne varsa, ne artmışsa... Çıkarın buzdolabından, hepsini bir tencerede kaynatın... Şifa dolu bu leziz sebze suyuyla da ister vegan bolonez soslu makarna ister domatesli pilav yapın...

4.09.2021

Tarihi Cuma Pazarı, Yörük Türkmen gelenekleri  

Geçmişini yüzyıllara yaslamış, yeterince de tanınmamış bir mekana, Cuma Pazarına düştü yolumuz.

2.09.2021

Bizim hakkımız değil mi?

Hürriyet Bursa gazetesi abonelerimizden Kamil Gümüş’ün haklı talebini dile getirdiği e-postasını özetimle aktarıyorum:

31.08.2021

İstanbul’da Tulum Havası “Ginza İstanbul”

Bu sezon Türkiye’de farklı konseptiyle adını çok sık duyacağımız “Ginza İstanbul”. İstanbul’un en yeni mekanlarından biri.

31.08.2021

Özlediğim iki sevgili...

2019 Ekim’inden beri ayrı kaldığım İstanbul’a döndüm ve çok özlediğim iki lokantaya öncelik verdim. İkisi de beni hayal kırıklığına uğratmadı. Tam tersine; hasret gidermenin ötesinde bazı yemekleri çok başarılı buldum.

28.08.2021

Kalıcı zayıflamanın lezzetli hali

Zayıflarken sadece sebze çorbası içmek ya da kibrit kutusu kadar peynir yemek zorunda değiliz. Geleneksel ev yemeklerimizle, sevdiğimiz tatları hayatımızdan çıkarmadan da zayıflamak mümkün.

21.08.2021

Kadın ve özgürlük şarkısı

“Bir kadın, ne zaman kendi sesini duyurmak için ayağa kalksa, planlamamış bile olsa, tüm kadınlar için de ayağa kalkmış olur.” (Maya Angelou-Amerikalı siyahi kadın aktivist, yazar)

19.08.2021

Kuzey Ege’de sakin ve özlenen bir yaz

Bu yazın benim için en güzel zamanları Kuzey Ege civarında geçmiş olabilir.

14.08.2021

Otantik semtin eski ve yeni lezzetleri

Balat’ta üçüncü nesle uzanan ama popülerliğini kaybetmeyen lezzet noktalarıyla modern restoran ve kahve dükkânları bir arada... Tarihi Yarımada’nın bu sıcacık semtinin hayrete düşüren zenginlikteki yemek sahnesinde birlikte keyifli bir tura çıkalım...

8.08.2021

İtalyan göz ağrım

Istakoz, siyah morina balığı, bıldırcın... San Francisco’daki Acquerello’da yediğim yemeklerin malzeme bileşimi, dengesi ve teknik ustalık kayda değerdi.

8.08.2021

Yeni bir orman

Gökhan Türkmen, doğayı korumaya yönelik çalışmaları ile farkındalık yaratmak isteyen isimlerin başında gelir. Mesela 2016 yılında çıkardığı ‘Vay Halimize' şarkısının video klip çalışmasında vurguladığı küresel ısınma ve yeşil alanların kayıpları, şimdi izlendiğinde daha çok anlam kazanıyor ve bir başka etkiliyor insanı. Klipte özel sırt çantasında taşıdığı fideyi dikecek verimli bir toprak arayışında olan Türkmen, şimdi içinde bulunduğumuz zor zamanlarda güzel bir amaç için kolları sıvamış.

3.08.2021

Bir ada masalı: Gelincik şerbeti ve orijinal bademli kurabiye

Son yılların gözdesi olmasında güzelliği kadar, lezzetli yemeklerinin de payı var. Kimi yıllara meydan okuyan tarifler, kimiyse yeni dokunuşlarla ortaya çıkmış lezzetler. Bu hafta Bozcaada’nın birbirinden güzel insanları ve onların ellerinde hayat bulan lezzetleri arasında gastronomik bir gezintiye çıkalım.

1.08.2021

Anadolu’nun leziz kadınları

“Bazı kadınların hikâyesi yorgundur! Saçları hüzün kokar, gözleri vefa, yılları cefa...” (La Edri)

29.07.2021

Taklacı Bettina

Cemiyetin ünlü ismi Bettina Hakko, bayram tatilini çocukları ve kardeşiyle birlikte teknede geçirdi. Hakko’nun tekne kenarından yaptığı takla şov “maşallah” dedirtti.

26.07.2021