Kodlama
Kodlama Haberleri
‘Hukuki alanda kodlamada’ Şeyda’nın projesi ikinci oldu
Almanya’nın Münih kentinde düzenlenen ‘1. Legal Tech Hackathon’ hukuki alanda kodlama ve bilgisayar programı üretme yarışmasında Mannheim’ı temsil eden Türk öğrenci Şeyda Baran ikinci oldu.
Ülkemize matematik alanında büyük gurur yaşatan Ahmet Zahit Çonkar: Özellikle sayıları hep çok merak ederdim...
İngilizce olarak düzenlenen, Kanada merkezli Uluslararası Caribou Matematik Yarışması’nda kendi kategorisinde 2 bin 283 öğrenci arasında birinci olan 2’nci sınıf öğrencisi Ahmet Zahit Çonkar’la bu gurur veren başarısını konuştuk. Anne-babası Nuran-Mehmet Emin Çonkar’dan ve NUN Okulları Müdürü Nur İpek’ten de Ahmet Zahit’in yarışmaya hazırlık sürecini dinledik.
RAZER’dan yeni webcam: KIYO PRO
Razer, düşük ışıkta bile pazar lideri görüntü doğruluğu sağlayan yüksek performanslı Uyarlanabilir Işık Sensörüne (Adaptive Light Sensor) sahip USB kamera olan Razer Kiyo Pro'yu duyurdu. Ultra hassas CMOS sensörünü STARVIS teknolojisiyle birleştiren Kiyo Pro, video konferanslarda ve yayınlarda profesyonel düzeyde görüntü kalitesi sunuyor.
Mutasyonlara mikrokürecik aşı
Boğaziçi Üniversitesi’nde COVID aşısında devrim yaratacak bir çalışma yürütülüyor. Oda sıcaklığında 30 gün dayanabilen ASC mikrokürecik teknolojisiyle geliştirilen aşının, tüm virüs mutasyonlarına etkili olması bekleniyor.
Aşı teknolojisinde devrim yaratacak! 'Mikrokürecik aşısı'nda çok önemli gelişme...
Boğaziçi Üniversitesi bilim insanlarının patentini aldığı dünyada ilk ve tek olan ASC mikrokürecik teknolojisiyle oda sıcaklığında 30 gün dayanabilen aşı modelinde çok önemli bir gelişme yaşandı. ‘Mikrokürecik aşısı’nda ilk insan deneylerinin yaz başında başlayacağı öğrenildi.
Havacılık Alfabesi Nedir Ve Ne İşe Yarar? Havacılık Alfabesi Anlamları, Okunuşu Ve Tarihi Hakkında Bilgi
Havacılık söz konusu olduğunda, meslek çalışanları kendi aralarında farklı bir türde konuşmaktadır. Onlar birbirlerini anlarken, diğer insanlar konudan bir haber anlamaya çalışmakla yetinirler. Onların kullandığı konuşma türüne, Havacılık Dili ve Alfabesi denmektedir. Bilgi kazanılması adına Havacılık dili ve alfabesinde yer alan terimleri derledik.
Z kuşağı hangi mesleklere yöneliyor
Yapay Zeka Politikaları Derneği (AIPA) Başkanı Zafer Küçükşabanoğlu, Z kuşağının teknolojik altyapısı kuvvetli mesleklere yöneldiğini belirtti. Küçükşabanoğlu, “Yapay zeka, gençlerin geleceğini ve meslek tercihlerini şekillendirmede ciddi bir rol oynuyor” dedi.
‘Yıldız Kızlar’a 380 tablet
‘Her Kızımız Bir Yıldız’ projesi kapsamında verilen eğitim bursuna ek olarak bilgisayarı olmayan 380 öğrenciye, pandemi döneminde eğitimlerine sağlıklı bir şekilde devam edebilmeleri için tablet hediye edildi.
Öğrenciler hayatı kolaylaştıran 3D cihazlar üretiyorlar
Farklı okullarda okuyan 10 öğrenci, hayırsever bir vatandaşın desteğiyle açtıkları atölyede robotik kodlama yöntemi ve 3D yazıcılarla günlük hayatı kolaylaştıracak aletler üretiyor.
Aldığı sıfır otomobilin kapısının farklı olduğunu 2 ay sonra anladı
2020 yılında 870 bin liraya sıfır otomobil alan Atilla Kaplan aracının arka sol kapısının farklı renk olduğunu 2 ay sonra fark etti. Satın aldığı bayiye giden Kaplan aracın değiştirilmesini istedi ancak olumsuz yanıt alınca mahkemeye başvurdu.
Sıfır otomobil aldı, kapısının farklı renk olduğunu 2 ay sonra anladı
2020 yılında 870 bin liraya sıfır otomobil alan Atilla Kaplan aracının arka sol kapısının farklı renk olduğunu 2 ay sonra fark etti. Satın aldığı bayiye giden Kaplan aracın değiştirilmesini istedi ancak olumsuz yanıt alınca mahkemeye başvurdu.
MEB seminer programı 2021! Mesleki Çalışma Programı (MÇP) giriş ve program detayları
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından öğretmenler için hazırlanan Mesleki Çalışma Programı (MÇP), online olarak ekranlara gelecek. Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürü Prof. Dr. Adnan BOYACI'nın konuşması ile başlayacak olan seminer programı, EBA üzerinden 12 Şubat Cuma gününe kadar devam edecek. İşte, MEB tarafından yayımlanan Mesleki Çalışma Programı (MÇP) giriş ve program detayları
'Türk kızlarının sesi olmak istiyorum'
Selin Özünaldım 17 yaşında ve lise 3’üncü sınıf öğrencisi. Ancak şimdiden çok sayıda boyundan büyük işe kalkıştı. Hem UN Women’in (Birleşmiş Milletler Kadın Birimi) küresel cinsiyet eşitliği hareketi olan HeForShe’nin Türkiye'deki en genç temsilcisi hem de Birleşmiş Milletler tarafından dünya genelinde seçilen 300 aktivistten biri.
Açık kaynak SEBA teknolojisi Türkiye’de
Türk Telekom, iştiraki Argela ile birlikte bir projeye daha imza attı. Buna göre Türk Telekom, uluslararası ONF platformunda geliştirilen ve şebeke teknolojilerinde stratejik üstünlük sağlayacak olan SEBA’yı dünyada ilk kez canlı sahada internet, IPTV ve ses servisleri ile deneyimleyen şirket oldu.
Evde sıkılan çocuklar için eğlenceli sanal aktiviteler
Çocukların oyun zamanı için sosyal mesafe dostu aktiviteler bulmak zor olabilir. Neyse ki, çevrimiçi olarak gerçekleştirebileceğiniz çok sayıda etkinlik var. İşte evde sıkılan çocuklar için eğlenceli sanal aktiviteler…
Öğrenciler kodladı, robotlar dans etti
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren bilgi evlerinde öğrenim gören öğrencilerce kodlaması yapılan robotların "Erik dalı" performansı beğeni topladı.
Ali Kuşçu Gökbilim Merkezi’nin restorasyonu yarılandı
Restorasyon çalışmalarına geçtiğimiz ağustos ayında başlanan Mamak’ın uzaya açılan kapısı Ali Kuşçu Gökbilim Merkezi’nin yeniden inşasında yarıya gelindi.
Elon Musk kimdir? Elon Musk'un hayatı hakkında bilgiler
Elon Musk, yapmış olduğu yatırımlar ve inovatif çalışmaları ile dikkatleri üzerine çeken isimler arasında yer alıyor. Tesla elektrikli otomobil, SpaceX uzay istasyonu, Paypal gibi pek çok girişimin sahibi olan Elon Musk, her geçen yıl yeni girişimleri ile kitlelerin karşısında yer alıyor. Elon Musk kimdir nereli kaç yaşında? İşte, Elon Musk hakkında merak edilen bazı bilgiler
Açık Kaynak SEBA teknolojisi Türkiye'ye geldi
Türk Telekom, iştiraki Argela ile birlikte yeni bir projeye daha imza attı. Şirket, SEBA’yı canlı sahada internet, IPTV ve ses servisleri ile deneyimleyen şirket oldu. Erişim şebekesinde yüksek hızların deneyimlendiği, sanallaştırma üzerine kurgulanan ve açık kaynak platformunda geliştirilen SEBA’nın, dışa bağımlılığı azaltması ve yerli üretime ivme kazandırması hedefleniyor.
Genlik modülasyonu nedir? GM ne demek? Genlik modülasyonu özellikleri, avantajları ve dezavantajları konu anlatımı
Teknolojinin gelişmesi ile birçok alanda teknolojinin sunduğu imkanlardan yararlanılmaktadır. Genlik modülasyonu da iletişim teknolojisinde önemli bir yere sahiptir. Genlik modülasyonu nedir? Gm ne demek? Genlik Modülasyonu özelikleri, genlik modülasyonu avantajları ve dezavantajları. Sizin için bu başlıklar ile genlik modülasyonu konusunu detaylıca derledik.
Raspberry Pi nedir, ne işe yarar ve nerelerde kullanılır? Rasperry Pi kullanım alanları
Raspberry pi, günümüzde sıklıkla duyduğumuz fakat anlamını bazı kesimin bildiği bir kelimedir. İleri teknolojinin gelişmesi ile raspberry pi bu alanda oldukça başarılı, etkili ve önemli bir üretimdir. Bu bakımdan raspberry pi nedir? Ne işe yarar? Nerelerde kullanılır ve kullanım alanları nelerdir? Merak edilen soruların cevaplarını sizler için derledik.
Cerebrum Tech: Türkiye'nin yeni teknoloji yüzü
Teknoloji Dünyası, “Türkiye’nin Yeni Teknoloji Yüzü” Cerebrum Tech’in zirvesinde bir araya geldi. Cerebrum Tech Kurucu & Yönetim Kurulu Başkanı Dr. R. Erdem Erkul, ekip arkadaşlarıyla birlikte "Cerebrum Tech" adını verdiği yeni oluşumunu, "dijital dönüşümde lider, güçlü bir ekosisteme sahip, çözüm ve ürünlerle ülkemizin dünyaya açılacak, gençlere girişimcilik alanında ilham olacak bir teknoloji şirketi" olarak tanımladı.
Sivaslı öğrenciler birinciliği kaptı
Sivas Tasarım ve Beceri Merkezi, Rusya, Çin, Japonya gibi birçok ülkeden 1849 takımın katıldığı Algoritma ve Kodlama Yarışması'nda rakiplerini geçerek birinci oldu.
Encoder nedir ve ne işe yarar? Enkoder kullanım alanları ve çeşitleri
Encoder elektromanyetik bir cihaz olmaktadır. Günümüzde sektörel bazlı olarak sık sık kullanılmakta olduğu için sizler için detaylı olarak Encoder nedir ve ne işe yarar? Enkoder kullanım alanları ve çeşitleri nelerdir? Araştırdık ve derledik.
Öğretmenler için piyano eğitimi başlıyor
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) öğretmenler için hazırlanan eğitimlere bir yenisini daha ekledi. Gitar, ukulele, bağlama, ney ve ud eğitimlerinden sonra 'Başlangıç Düzeyi Piyano Eğitimi' için de başvurular başladı.
Bilim Gaziantep projesine 900 öğrenci başvuru yaptı
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından modern çağın gerekliliklerine ayak uydurmak, bilim ve teknolojiye anlaşılır bir hal kazandırmak amacıyla çocuklar ve gençler için T3 Vakfı iş birliğinde hayata geçirilen “Bilim Gaziantep” projesi, hizmet vermeye başladı. Pandemi nedeniyle 24 Aralık 2020’den itibaren çevrimiçi ortamda gerçekleştirilen atölye çalışmalarına bugüne kadar 900 öğrenci başvuru yaptı.
Eğitimde 21’inci yüzyıl önerileri Cumhurbaşkanı’na sunuldu
Cumhurbaşkanlığı Eğitim ve Öğretim Politikaları Kurulu, öğrencilere 21’inci yüzyıl yetkinliklerinin kazandırılmasıyla ilgili Cumhurbaşkanlığı Politika Belgesi Taslağı'nı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sundu.
Öğrencilere 21. yüzyıl yetkinliklerinin kazandırılmasına ilişkin politika belgesi taslağı Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunuldu
Cumhurbaşkanlığı Eğitim ve Öğretim Politikaları Kurulu, öğrencilere 21. yüzyıl yetkinliklerinin kazandırılmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı Politika Belgesi Taslağı'nı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sundu.
Yeni bir şeyler öğrenmek lazım!
Çevrimiçi eğitimler salgın dönemiyle birlikte iyice yaygınlaştı. Dijital platformlar üzerinden verilen kurslar sayesinde oturduğumuz yerden uluslararası geçerliliğe sahip sertifikalar bile alabiliyoruz. Aklınıza gelebilecek her konuda bir programa ulaşmak mümkün...
Maske kontrolü yapan robot geliştirildi
Adıyaman'da maske kontrolü ve sosyal mesafe ölçümü yapan yapay zekalı robot tasarlandı.
Öğrencilerin robotik kodlama sınıfı hayali gerçek oldu
Aksaray’ın Ortaköy ilçesindeki Şehit Salih Aksu İlkokulu’nun öğrencileri İkra Ayla Kaman (11) ve Fatma Pelin Barcı (11), 2 yıl önce dağıtılan süt kutularından robot maketi yapıp, bahçede düzenlenen ’Bilim Fuarı’nda sergiledi. Öğrenciler, fuarı ziyaret eden Ortaköy Belediye Başkanı Ali Rıza Özdemir’e de okullarında robotik kodlama sınıfı olmasını hayal ettiklerini söyledi. Başkan Özdemir’in girişimiyle İkra Ayla ve Fatma Pelin’in hayalleri gerçekleştirildi ve okula robotik kodlama sınıfı yapıldı.
Bakan Soylu kürsüde çok sert tepki gösterdi: 'Terör militanlarıyla orada ne işi var?'
Boğaziçi Üniversitesi'ndeki olaylarla ilgili konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'ndan bahsederek, "Buradan sormak istiyorum, bir siyasi parti il başkanının, üniversitedeki bir rektör atamasında oranın önüne terörle iltisaklı militanlarıyla beraber gelenlerin içerisinde ne işi var?" diye konuştu. Soylu, "Bu ülke, çok badire geçirdi, çok zorluklardan geçti, bu tip militan ruhlu insanları da ülkenin huzurunu bozmak isteyen siyasileri de çok gördü. Ama bu tezgâha bu ülke bir kez daha düşmez." ifadelerini kullandı.
Fethi Sekin şehadetinin 4. yılında anılıyor!
İzmir'de PKK'lı teröristlerin adliyeye yönelik saldırısında olası faciayı canı pahasına önleyen polis memuru Fethi Sekin, şehit edilişinin 4. yılında rahmetle yad ediliyor. İzmir Adalet Sarayının C Blok girişinde 5 Ocak 2017'de bomba yüklü araç ve uzun namlulu silahlarla gerçekleştirilen saldırıda şehit düşen polis memuru Fethi Sekin unutulmadı.
Pandemi ortamında çocukları aktif tutmanın yolları
Çocukları aktif tutmak önemlidir. Özellikle de pandemi sebebiyle okula gidemedikleri bu günlerde çok daha önem kazandı. Çocuklarınızı bütün gün telefonda video izlemek yerine fiziksel ve zihinsel aktivitelere dahil edebilirsiniz. Bu aktiviteler büyümeyi ve gelişmeyi desteklerken çocuklarınızın zihinlerini de harekete geçirir.
İnternet bağımlısı çocuklar savaş oyunlarıyla zaman geçiriyor
Salgın sürecinde internet bağımlılığına yönelik üç üniversiteden akademisyenlerin katılımıyla yürütülen çalışma sonucu 12-17 yaş grubundaki internet bağımlısı çocukların savaş ve strateji oyunlarına daha fazla yöneldiğini ortaya koydu.
7 ayrı girişime ‘imece’ desteği
Zorlu Holding ana partnerliğinde, UNDP’nin desteklediği Business Call to Action bilgi danışmanlığı, İş Dünyası ve Sürdürülebilir Kalkınma Derneği (SKD Türkiye) stratejik partnerliği ve Startup Wise Guys yatırım partnerliği ile gerçekleşen etki hızlandırıcı programı imece impact kapsamında bu yıl 7 ayrı girişim destek almaya hak kazandı.
Kodlama Okulu açıldı
Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KTMSO), İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Kahramanmaraş Genç Girişimciler Kurulu iş birliğiyle Kodlama Okulu açıldı.
Yazılım Mühendisi nedir, ne iş yapar ve nasıl olunur? Yazılım Mühendisi olma şartları, maaşları ve iş imkanları
Yazılım Mühendisliği, yazılım ile ilgilenen bir mühendislik dalıdır. Kullanıcıların ihtiyaçları doğrultusunda hazırlanan yazılımın tasarımını, gereksinimlerini ve yapısını inceler ya da programlama dilini kullanarak yazılımı ortaya çıkarır. Yazılım mühendisi nedir? Ne iş yapar? Nasıl olunur? Tüm detayları sizler için derledik.
YGA Zirvesi’ne rekor katılım
Çift kanatlı girişimcilik ekosistemi YGA’nın bu yıl 20’ncisini düzenlediği YGA Zirvesi ilk kez dijitale taşındı. Zirvenin, Türkiye’de kapalı platformdaki en çok katılımın yaşandığı etkinlik olduğu ve 11 bin 401 farklı ekrandan izlendiği açıklandı.
Sabancı Vakfı 13. Filantropi Semineri’nde sosyal değişim için teknolojinin rolü ele alındı
Sabancı Vakfı’nın 2007 yılından bu yana sivil toplum alanındaki yeni yaklaşımları tartışmak amacıyla düzenlediği Filantropi Semineri, 13. yılında “Herkes Online mı?” başlığı ile Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı ev sahipliğinde ilk kez online gerçekleşti.
Uzaktan eğitim dijital araçlarla eğlenceli hale geliyor
Eskişehir'de faaliyet gösteren Melahat Ünügür Ortaokulu'nun öğretmenleri, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını tedbirleri kapsamında başlatılan uzaktan eğitim sürecindeki derslerde dijital araçları kullanarak zamanı öğrenciler için eğlenceli hale getiriyor.
Dersi kedi anlatıyor zaman su gibi akıyor
Öğretmenler, uzaktan eğitim sürecinde dijital araçları kullanarak ders saatlerini öğrenciler için eğlenceli hale dönüştürüyor. Bu araçlar sayesinde bazı dersleri bir kedi anlatıyor, bazı derslerde yarışmalar düzenleniyor. Öğrenciler bir sonraki dersi iple çekiyor.
Somut Olmayan Kültürel Miras Türkiye Ulusal Envanteri'ndeki kayıt sayısı 294'e yükseldi
Kültür ve Turizm Bakanlığının Somut Olmayan Kültürel Miras Türkiye Ulusal Envanteri'ne 180 unsurun daha kaydedilmesiyle toplam sayı 294'e yükseldi.