‘’Kodlama’’ dersi giderek önem kazanıyor

Güncelleme Tarihi:

‘’Kodlama’’ dersi giderek önem kazanıyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 09, 2022 13:24

STEM ve robotik kodlama dersleri çocuklarımızın 21. Yüzyılın giderek dijitalleşen dünyasına uyum sağlamalarına yardımcı olurken, gelecekle ilgili fikir ve söz sahibi olmaları konusunda onları yönlendiriyor. Bu kapsamda 8-23 Ekim arasında düzenlenen Avrupa Birliği Kodlama (CODEWEEK) Haftası boyunca Ata Koleji öğrencileri farklı etkinlikler yaparak hem kodlama becerilerini geliştirdi hem de matematik bilgilerini pekiştirici eğlenceli etkinlikler gerçekleştirdi.

Haberin Devamı

Avrupa Birliği Kodlama (CODEWEEK) Haftası, kodlama ve dijital okur yazarlığı eğlenceli ve ilgi çekici bir şekilde herkesin ayağına getirmeyi amaçlayan bir taban girişimdir. Kodlamayı öğrenmek, çevremizde hızla değişen dünyayı anlamamıza, teknolojinin nasıl çalıştığına dair ufkumuzu genişletmemize ve yeni fikirlerle yenilikleri keşfetmek için becerilerimizi geliştirip kapasitemizi arttırmamıza yardımcı olur.

"CodeWeek Hareketi" de öğrenciye kodlama becerisi kazandırmanın yanında; olaylar arasındaki bağlantıları görebilme, problem çözme, birlikte çalışma, yaratıcı düşünme, sorgulama ve ikna etme gibi yeterliliklerin kazandırılmasında destek olmaktadır.

Ata Koleji öğrencilerinin birçok farklı projeye imza attığı CodeWeek Haftası kapsamında kodlama koridoru oluşturarak otonom araç tasarlamaktan, Scratch programında matematik işlemlerinin kodlanmasına, unplugged kodlamadan Arduino ile teknolojiyi tanımaya kadar birçok farklı etkinlik düzenlendi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!