Kebap haberleri sayfasında Kebap hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 6265 Kebap haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Mersin tatilimde bildiğiniz üzere Konya ve Gaziantep’e gidip oradaki iki harika mekanı değerlendirmiştim. Bu hafta başı ise her gün farklı bir restorana gidip, yine sizler için değerlendirdim. İlk olarak yolum Çamlıca tepesindeki Sembol Ocakbaşı restorana düştü. Ataşehir ve Şanlıurfa’da da şubeleri olan Yusuf Can Güçtekin’in işletmeciliğini yaptığı bu mekan eşsiz manzarası ve lezzetiyle İstanbul’daki bir çok restoranın önüne geçiyor. Ertesi gün ise Bafra pidesinin en güzel yapıldığı yerlerden biri olan Bafralı Fatih Aşçı’nın sahibi olduğu mekandaydım. İyi ki de davetine icabet etmişim, çok memnun kaldım. Çarşamba günü, Konya yemeklerini tadabileceğiniz en güzel yerlerden birisi olan Küçükçekmece’deki Erol Tuzlu Bey’in işlettiği Has Konya Mutfağı’nda harika lezzetleri deneyimledim. Kebap denilince İstanbul’da akla gelen ilk yerlerden birisi Aksaray’daki Horhor semti. Burada lezzetine bayıldığım Neden Urfa Baboş Kebap’ı yazmadan edemeyeceğim. Son olarak ise Kadıköy’deki Haçapuri pideyi size anlatacağım… Yıllardır hizmet veren bu mekanda da lezzet tavan yapmış.
#KebapAltı ezmeli kabap veya ezmeli kebap, Gaziantep mutfağının nefis tariflerinden biri. Bu lezizz kebabın yapımı da köfte hazırlamak kadar pratik. Akşam sofranıza lezzet katacak altı ezmeli kebabının tadını yiyenler unutamayacak. Peki altı ezmeli kebap nasıl yapılır? İşte evde altı ezmeli kebap tarifi, malzemeleri, yapımı ve püf noktaları...
#Altı Ezmeli Kebap Nasıl YapılırAdana’da bir dron pilotu, ailecek yaptıkları kebabı kuzeni işyerinde olduğu için yiyemeyip aç kalınca 2 buçuk kilometre uzağa drone ile kebap yolladı. Kebabı almaya çalışan kişinin dronun kendisine çarpacağını sanıp, korkup yere düşmesi renkli görüntüler oluşturdu.
#Adana1995 yılından bu yana Oscar ödül törenlerinin yemek mönüsünü hazırlayan şef Wolfgang Puck’ın “Türk mutfağında kebap dışında bir sürü lezzet var. Artık kebap dışında Türk lezzetlerini sunan restoranlar açılmalı” sözlerine Türk şef ve yemek yazarlarından destek geldi.
#GastronomiGayrettepe’deki Akl-ı Selim Ocakbaşı’na kebap için gitmiştim, mezeler konusunda fazla beklentim yoktu. Yanılmışım çünkü kaliteli malzemeyle yapılmış taze mezeleri az ama özdü. Pek çok mekân gibi gideceğimden habersizlerdi. Özellikle belirtiyorum çünkü bana özel meze veya kebap hazırlanmasına imkân yok.
#AdanaKebabı... Yanındaki naneli, tereli, soğanlı tablacı salatası... Tırnak pidesi... Türkiye’de çeşit çeşit kebap yapılıyor ama Adana kebanının yeri başka! Bu özel yemeği, Adana kebabı dendiğinde akla gelen ilk isimlerden ‘Ustalıkla Pişer Hayat’ kitabının yazarı Bedri Usta’yla konuştuk.
#KebapHem estetik operasyon geçirmek hem de güzelleşmek için Türkiye'yi "kapı komxusu" yapan Katie Price, yine soluğu Türkiye'de aldı. Nişanlısı Carl Woods ile birlikte İstanbul'a gelen 43 yaşındaki Price, önceki gün de gittiği kuaförde çektiği bir videoyu sosyal medya hesabından paylaştı. Bir yandan saçını boyatan Price, bir yandan da İstanbul'daki kuaföründe kendisi için ısmarlanan kebapların videosunu takipçileriyle paylaştı. Türk yemeklerini öven Price'ın bu videosunda en çok dikkat çeken ayrıntı ise parmağındaki iri taşlı nişan yüzüğü oldu. Geçen ay evinde saldırıya uğradığı sırada çalındığını iddia ettiği 50 bin sterlin değerindeki yüzüğü yeniden Katie Price'ın parmağında görenler de şaşkına döndü.
#Katie PriceSiz de tatil için çalışanlardan mısınız? İşte ben tam da buyum. Tatile bir de yemeği ekleyebilirsiniz. İki hafta önce rotayı çevirdim Alanya’ya. Ailemle birlikte belirlediğim lezzet noktalarında molalar verdim. İlk rotam Sakarya’daki “Baytar Steakhouse” oldu. Şirketin kurucusu Enes Baytar ile bol bol sohbet ettik, kendi yetiştirdiği ürünlerin tadına baktık. İkinci durağım ise Aydın Koçarlı’da yeni açılan “Kavurmacım” isimli mekan oldu. Kuyruk yağıyla yapılan kavurmayı denedim. Son durağım ise Denizli... Bölgenin en ünlü ustasın yetiştirdiği Kebapçı Mehmet Usta’nın ünlü şefi Zafer Bey’in elinden yediğim Denizli Kebabı bambaşkaydı....
#SteakhouseÇalışma hayatımızdan eğitime, sosyal hayatın akışına kadar pandemi ile 1 yıldır hayatımızda o kadar çok şey değişti ki... En son ne zaman sinemada film izlemiş ya da coşkulu bir konserde kendimizi unuturcasına dans etmiştik çoğumuz hatırlamıyoruz! Eski, silinmeye yüz tutmuş bir anı gibi... Durumdan, bana göre Türkiye’nin en eğlencelisi, Adana Portakal Çiçeği Karnavalı da nasibini aldı. O da ‘online’a taşındı.
#YAZARİngiltere Başbakanı Boris Johnson'a 'en sevdiğim sağlıklı yiyecek kebap' açıklamasının ardından Adana'dan davet geldi. Adanalı kebap ustası Yaşar Aydın, "Dünyada kebabın başkenti Adana. Kendisini buraya bekliyoruz. Asıl sağlıklı kebap nerede yeniliyormuş görsün" dedi.
#Boris JohnsonMasterChef Duygu ile ilgili bilgiler araştırılıyor. TV 8 ekranlarında yayınlanan MasterChef’te ana kadroya girmek için yarışan isimlerden biri olan Duygu üçüncü grupta yarışıyor. Peki, MasterChef Duygu kimdir, kaç yaşında, nereli?
#Masterchef DuyguAli Nazik, közlenmiş patlıcan ve etin buluştuğu nefis bir lezzet. Saray mutfağından günümüze gelen bu yemek, Hatay veya Antep usulü kıymalı ve kuşbaşı etten hazırlanabiliyor. Üstelik yapılışı da oldukça kolay. Peki Ali Nazik Nasıl yapılır? İşte İşte Ali Nazik tarifi, malzemeleri ve yapılışı... Şimdiden afiyet olsun...
#Ali Nazik TarifiMelih Uslu’nun yeni kitabı ‘Doğu Seyahatnamesi’ geçtiğimiz günlerde raflardaki yerini aldı… Gazetemizde de yazılarını okuduğunuz Uslu’yla Anadolu’yu keşfetme macerasını konuştuk: “Taşların dilini öğrenme hevesiyle çocukların peşine takılıp dev bir labirenti andıran Doğu şehirlerinin sokaklarına dalmak gerek.”
#HürriyetBalık lokantası konusunda ben klasikçiyim. Anlamsız yaratıcılıkları, soyalı, hardallı, aşırı soslu mezeleri gereksiz bulanlardanım. Ama klasikle sıradanı karıştırmamak gerektiğini düşünüyorum. Nicelikten ziyade niteliğiyle bizi tavlayan mekânların yeri her zaman başkadır. İşte tam da bu yüzden bayıldım Rumelihisarı’nda yeniden açılan Arşipel Balıkçısı’na...
#BalıkYıl 1996, TRT 2’de çalışıyorum. Kısaca Tarihi Yarımada olarak adlandırılan, İstanbul’un en heyecan verici bölgesi olduğunu düşündüğüm Sultanahmet’te 1918-1919 yıllarında imparatorluk döneminin ilk çağdaş hapishanesi olarak inşa edilen tarihi binanın restore edilerek otele dönüştürülmesinin mini bir belgeselini çekiyoruz. Binanın avlusuna girdiğimde kim bilir yıllar içinde kimler burada volta attı diye düşünmeden edemiyorum...
#Müge AkgünMersin tatilimde bildiğiniz üzere Konya ve Gaziantep’e gidip oradaki iki harika mekanı değerlendirmiştim. Bu hafta başı ise her gün farklı bir restorana gidip, yine sizler için değerlendirdim. İlk olarak yolum Çamlıca tepesindeki Sembol Ocakbaşı restorana düştü. Ataşehir ve Şanlıurfa’da da şubeleri olan Yusuf Can Güçtekin’in işletmeciliğini yaptığı bu mekan eşsiz manzarası ve lezzetiyle İstanbul’daki bir çok restoranın önüne geçiyor. Ertesi gün ise Bafra pidesinin en güzel yapıldığı yerlerden biri olan Bafralı Fatih Aşçı’nın sahibi olduğu mekandaydım. İyi ki de davetine icabet etmişim, çok memnun kaldım. Çarşamba günü, Konya yemeklerini tadabileceğiniz en güzel yerlerden birisi olan Küçükçekmece’deki Erol Tuzlu Bey’in işlettiği Has Konya Mutfağı’nda harika lezzetleri deneyimledim. Kebap denilince İstanbul’da akla gelen ilk yerlerden birisi Aksaray’daki Horhor semti. Burada lezzetine bayıldığım Neden Urfa Baboş Kebap’ı yazmadan edemeyeceğim. Son olarak ise Kadıköy’deki Haçapuri pideyi size anlatacağım… Yıllardır hizmet veren bu mekanda da lezzet tavan yapmış.
#KebapMasterChef'te kazanan isim, dün gece belli oldu. 2022 sezonuna hızlı başlayan MasterChef Türkiye'nin 5 Ağustos tarihli 31. bölümünde final turu heyecanı devam etti. On iki yarışmacı adayının ikili etapta mücadele verdiği eleme turunda, Danilo, Mehmet ve Somer Şef'in verdikleri menüleri rakiplerinden daha başarılı yapan bir yarışmacı MasterChef'in ana kadrosuna girdi. Heyecan dolu gecenin yemekleri ise altı ezmeli kebap ve dondurma ile yaratıcı tabak oldu. Peki, MasterChef'te ana kadroya kim girdi ve kazandı? İşte, dün gece birinci olan isim.
#MasterchefAltı ezmeli kabap veya ezmeli kebap, Gaziantep mutfağının nefis tariflerinden biri. Bu lezizz kebabın yapımı da köfte hazırlamak kadar pratik. Akşam sofranıza lezzet katacak altı ezmeli kebabının tadını yiyenler unutamayacak. Peki altı ezmeli kebap nasıl yapılır? İşte evde altı ezmeli kebap tarifi, malzemeleri, yapımı ve püf noktaları...
#Altı Ezmeli Kebap Nasıl YapılırAvrupa ve Türkiye’nin en büyük teleskopunun kurulu olduğu Doğu Anadolu Gözlemevi’nin (DAG) eteklerinde gökyüzü şöleni yaşandı. 10 bin kişinin teleskoplarla gökyüzünü izlediği şenliğe katılan 12 yaşındaki en genç Hürriyet Seyahat gezginimiz Bilge Altan 3 gün süren etkinlikten izlenimlerini yazdı.
#HürriyetAdana’da bir dron pilotu, ailecek yaptıkları kebabı kuzeni işyerinde olduğu için yiyemeyip aç kalınca 2 buçuk kilometre uzağa drone ile kebap yolladı. Kebabı almaya çalışan kişinin dronun kendisine çarpacağını sanıp, korkup yere düşmesi renkli görüntüler oluşturdu.
#AdanaAdana’da bir dron pilotu, ailecek yaptıkları kebabı kuzeni işyerinde olduğu için yiyemeyip aç kalınca 2 buçuk kilometre uzağa drone ile kebap yolladı. Kebabı almaya çalışan kişinin dronun kendisine çarpacağını sanıp, korkup yere düşmesi renkli görüntüler oluşturdu.
#AdanaŞalgam lekesini limon ile kolay ve pratik bir şekilde çıkarabilirsiniz. Öncelikle şalgam lekesinin olduğu yere limonu sıkmak ve kısa süre bekledikten sonra çitilemek gerekir. Sonrasında suya tutarak lekenin çıkıp çıkmadığına bakmanız ve buna göre işleme devam etmeniz gerekir. Şalgam lekesi beyaz bir yere ya da kıyafete dökülürse bunu da en etkili çamaşır suyu ile çıkarabilirsiniz. Şalgam lekesi hakkında merak edilen tüm detayları derledik.
#Şalgam Lekesi“İki insan arasındaki en kısa mesafe birlikte gülebilmek bence...” Ne de “doğru” bir cümle. İçinde hem matematik var, hem duygu. İkilemli sorularda bu hafta oyuncu, sunucu ve fenomen Doğa Rutkay’ın ikilemlerine konuk oluyoruz: Affeder ama unutmaz... Cesur ama kaygılı... Âşık ama anne... Hayat yolculuğunu tanımlarken “Yorucu gelen özelliklerim nimetlerime dönüştü” diyor. Haklı mı sizce?
#Doğa Rutkay“İki insan arasındaki en kısa mesafe birlikte gülebilmek bence...” Ne de “doğru” bir cümle. İçinde hem matematik var, hem duygu. İkilemli sorularda bu hafta oyuncu, sunucu ve fenomen Doğa Rutkay’ın ikilemlerine konuk oluyoruz: Affeder ama unutmaz... Cesur ama kaygılı... Âşık ama anne... Hayat yolculuğunu tanımlarken “Yorucu gelen özelliklerim nimetlerime dönüştü” diyor. Haklı mı sizce?
#Doğa RutkayPatlıcan terletme, özellikle kebap yapımında uygulanıyor. Terletme işlemi, pişme süresi uzun olan sebzelere uygulanıyor. Demleme de denilen bu yöntem daha çok kebap yapımında kullanılıyor. Peki terletme nedir? Terletme nasıl yapılır? İşte patlıcan ve soğan terletme yapımının püf noktaları
#Terletme NedirTürkiye’nin en varlıklı ailelerinden birinin çocuğu. İlginç bir şekilde müziği ve DJ kabinlerini tercih etti. Bu yola öyle baş koydu ki hedefi bir gün Anıtkabir’e Grammy ödülü götürmek. İkilemli soruların konuğu Faruk Sabancı’yla zengin olmayı da konuştuk tabii. Paranın saadet getirmeyeceğini söylüyor: “Odağı para olanların saadeti bulduklarını hiç görmedim...”
#Faruk SabancıTürkiye’nin en varlıklı ailelerinden birinin çocuğu. İlginç bir şekilde müziği ve DJ kabinlerini tercih etti. Bu yola öyle baş koydu ki hedefi bir gün Anıtkabir’e Grammy ödülü götürmek. İkilemli soruların konuğu Faruk Sabancı’yla zengin olmayı da konuştuk tabii. Paranın saadet getirmeyeceğini söylüyor: “Odağı para olanların saadeti bulduklarını hiç görmedim...”
#Savaş ÖzbeyGünümüzde artık restoranlar da kabuk değiştirmeye başladı. Bildiğimiz kebapçılar, esnaf lokantaları, ocakbaşılar artık geride kaldı. Geride kaldı diyorum ama onlar her zaman yaşayacak elbette. Hiçbirinden vazgeçilmeyecek. İşini iyi yapan, esnaf lokantası da ayakta kalacak, kebabı lezzetli yapan kebapçı da, ocakbaşı da. Benim bugünkü değinmek istediğim konu iste evrim geçirmeye başlayan restoranlar. “Evrim geçiren” diyorum çünkü, birçok işletme artık müşteriyi çekebilmek için farklı bir şeyler yapmak zorunda. Kendi tarzını yaratıp, bir özelliğini öne çıkararak müşteriyi çekebilmek için yarışıyor işletme sahipleri. Bunlardan en önemli faktör ise eğlence. Akşam yemeği için dışarı çıkan biri, sadece iyi bir yemek değil, “eğlenebileceğim bir yer de olsun” diyor. Hem yemeğini yiyor, hem şarkısını söyleyip stres atıyor. Buna şöyle de diyebiliriz; Kumkapı’ya, Nevizade’ye ya da Kadıköy’e gidemeyenler, hesabı fazla bunlar bu mekanları tercih ediyor.
#RestoranBu yıl uzatmalarla 9 günü bulan Kurban Bayramı tatili sırasında en iyi yaptığımız şey bu süreyi evimizde geçirmek, İstanbul’un tadını çıkarmak oldu. Trafiğe takılmadan kentin dört bir yanına gidebilme lüksünü yaşadık. Zamanımızı dinlenmenin yanı sıra uzun süredir gitmek isteyip de trafik ya da kalabalıktır korkusuyla vazgeçtiğimiz semtlere ve mekânlara giderek değerlendirdik. Tatil beldelerinden gelen haberler ve görüntüler de ne kadar isabetli bir karar aldığımızın kanıtı gibiydi...
#Kurban Bayramı