Kebap haberleri sayfasında Kebap hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 6675 Kebap haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Elazığ'da bir işletmenin yemek ücretleri müşterileri şaşırtırken vatandaşlar tarafından yoğun ilgi görüyor. İşletme sahibi Fuat Demirbağ, 'Biz sürümden kazanıyoruz. Normalde Adana kebabı batıda 300 ila 500 liradan satanlar da var. 500 liraya kebap olmaz. Her şeyin bir maliyeti olur, bin maliyeti olmaz.' şeklinde konuştu.
#ElazığTürk mutfağı; gerek lezzeti gerekse besleyiciliği açısından Anadolu’nun yanı sıra diğer coğrafyalarda da beğeni kazanmış, dünyanın önde gelen mutfak kültürlerinden biri haline gelmiştir. Dolayısıyla bu topraklardan çıkan ve ünü dünyaya yayılan onlarca lezzetten söz edilebilir. Bunların içinde en dikkat çekenleri ise en meşhur Türk yemekleri listemizde bulabilirsiniz.
#Türk YemekleriArtık İstanbullular tarafından da kabul görmekten öte sevildiğini kimse inkâr edemez. Farklılıkların kesiştiği noktada bir günah keçisi olarak görülen kebabı simge olarak değil de bir kültür unsuru ve günümüzün yadsınamayacak bir gerçeği olarak anlamaya çalışmak ve kabullenmek bana çok daha anlamlı geliyor.
#AdanaHer yıl dünyanın en iyi mutfakları ve yemekleri listesiyle adından söz ettiren ve büyük tartışmalara neden olan internet platformu Taste Atlas, kullanıcılarının online oyları ile belirlediği “2023’ün en iyi ve en kötü yemekleri” listesini yayınladı.
#LahanaKuzunun göğüs kafesinden elde edilen kaburga, kemikli ve yağlı yapısıyla leziz bir et için ideal. Kimi ızgarada kemiği üzerinde pişirirken kimi küçük küçük doğrayıp şişlere geçiriyor... Adanalılar onu kebaba da katıyor. İçi pilavlı dolmasıysa hemen her bölgede çok seviliyor. Jürimize kuzu kaburganın en iyi adreslerini sorduk.
#KebapDenizli’de tadıp hayran kaldığım yemeklerin başında geleneksel Denizli kebabı geliyor. Temelinde doğru et seçimi var. Yaşını doldurmamış erkek kuzu eti tercih ediliyor. Daha sonra et şişlere geçirilip dikey olarak yavaşça pişiriliyor, böylece tatların ete karışması ve demlenmesi sağlanıyor. Sunumu da başlı başına bir şaheser…
#KebapBeş farklı kebapçıda tattıklarımı anlatacağım bu hafta... Kiminin muhammarasını çok seviyorum, kiminin çiğköftesini... Önder Ocakbaşı’nda Adana yassı şişte pişiyor, nefis. Tam kuzu ve gerçek zırh kıyma... Bıçak kesince dağılıyor. Tuzu ve biberi yerinde. Kuyrukyağı miktarı da beni tatmin etti. Ama içlerinde bir yer var ki ustası benim için kebap işinin ordinaryüs profesörü... Fikret Yılmaz Adana Ocakbaşı’ndan söz ediyorum. Buranın özellikle içliköftesini ve ciğerini de kaçırmayın. İçliköftenin içindeki dolgu, kuzu kafes ve but karışımı... Ciğer iyi temizlenmiş, lezzetli; kekiği, pul biberi, kimyonu ve kuyrukyağıyla dürüme sarıp yemek için ideal. Pek ciğer yemeyen kızım Ceylan Handan da sevdi.
#KebapYenidünya kebabı, erik tavası, incir kavurması, elma kebabı... Meyve tatlılarla özdeşleştirilse de yemek kültürümüzün geçmişten bugüne gelen geleneksel tariflerinde kebaplarda, tencere yemeklerinde ve kavurmalarda sıklıkla kullanıldıklarını görürüz. Birlikte hem bu yemeklerimizi tanıyalım hem de şef Doğa Çitçi’nin tarifleriyle pişirelim.
#KebapUrfa, Adana ve Antep kebapları arasındaki fark ne? Lahmacunun bir standardı var mıdır? Baklavanın âlâsı fıstıklı mıdır yoksa cevizli mi? Ocakbaşındaki bir ustanın ‘ustalık mahareti’ nereden anlaşılır? Geleneksel tariflere ‘modern dokunuş’lar yapmak makbul müdür? Aydın Boysan’ın ona taktığı lakabıyla ‘kebap profesörü’ Arif Develi ile buluştuk. Hem bu soruların yanıtlarını aldık hem de eski albümleri karıştırdık. Babası Arif Develi tarafından 1912’de ufacık bir dükkânda kurulan Develi restoranları bu yıl 111. yaşını kutluyor...
#UrfaHamurunun çıtırtısı ve Antep fıstığının yeşiliyle göz alan katmer, en sevilen tatlılarımızdan... Kendine has hamur açma tekniği tıpkı baklava gibi büyük bir ustalık gerektiriyor, yapılışını izlemek bile mest ediyor. Jürimize katmeri hakkıyla pişiren adresleri sorduk.
#KatmerÜsküp’te dana eti kullanarak yapılan ve kebap denen köftenin en meşhur iki adresi Eskiçarşı içindeki Destan ve Kosmos. Destan biraz daha turistik restoran gibi ve yanında acı kırmızı sos da verdiği için Türkler arasında daha popüler. Şehrin börek çeşitleri de çok meşhur ama içlerinde pişirme tekniğiyle de en özel olanı, Arnavutların çok sevilen ve yapımı çok meşakkatli olan fliya böreği...
#ÜsküpGiderek öne çıkan Tokat mutfağında beni şaşırtan, Zile’nin meşhur; 600 yıllık bağlarındaki üzümlerinden üretilen lezzetler oldu. Bu üzümlerden elde edilen şırayla; pekmez, köme (cevizli sucuk) ve tarhana yapılıyor. Yöresel pekmez yapımı bu ülkenin en öne çıkarılması gereken pişirme tekniklerinden biri aslında...
#TokatAdana mutfağının sadece kebaptan ibaret olmadığını söylüyorlar. Elbette kebaptan ibaret değil ama kentin en öne çıkarılması gereken, dünyada bu kadar bilindiği için standardının özellikle korunması şart olan ürünü bence Adana kebabı. Kentte en iyi kebapçının hangisi olduğu da çok konuşuluyor. Közde içliköftesi ve şimdiye kadar yediğim en iyi teretürle Apranti, Adana’nın en iyi kebapçılarından...
#AdanaTarım ve Orman Bakanlığı, yaptığı laboratuvar testleri sonucunda ürünlerinde taklit ve tağşiş tespit edilen üreticileri ifşa etmeye başladı. Özellikle et ürünlerinde domuz ve tek tırnaklı hayvan eti tespit edilmesi tepkilere neden olurken, pul biber gibi baharatlarda gıda boyası kullanılması ve zeytinyağlarına bitkisel yağ karıştırılması dikkat çekti. Liste her gün güncellenirken son yapılan beş testte, Antep fıstığı yerine ay çekirdeği, dana köfte yerine deri dokusu, lahmacun içinde ise tavuk taşlığı bulundu. Peki bu ürünler tadından, kokusundan ve görüntüsünden anlaşılır mı? Sağlığımızı nasıl etkiliyorlar? Tüketici nelere dikkat etmeli? Uzmanlarla mercek altına aldık.
#SağlıkGelinim Mutfakta günün birincisi finale bir gün kala heyecanın arttığı programda açıklandı. Gelinim Mutfakta'da bugün pratik şiş kebap tarifi yapıldı. Aysun bu hafta iki çeyrek almıştı. Yarın ise Gelinim Mutfakta kim elendi sorusu yanıt bulacak. Tadım, puan ve yorumlamanın ardından Gelinim Mutfakta günün birincisi açıklandı. Peki, Gelinim Mutfakta bugün kim 1. oldu? Bugün Gelinim Mutfakta çeyrek altını kim kazandı? İşte, Gelinim Mutfakta puan durumu (toplam) 3 Ekim 2024
#Gelinim MutfaktaUluslararası Altın Koza Film Festivali’ne, Adana’ya gelip meslektaşım Mehmet Uluğtürkan’la buluşmamak olmazdı. Çukurova bölgesinin ekonomi gazetesi Refleks’in yayın yönetmenliğini yapan Uluğtürkan, çok satan tarihi romanların da yazarı. Son romanı “Rüsumat”, Kurtuluş Savaşı’nda Ruslardan alınan cephaneyi İnebolu’ya taşıyan, düşman donanmasından gizlenmek için önce batırılıp sonra yüzdürülen efsane geminin hikayesi.
#Mehmet UluğtürkanÇok sevdiğim Konyalılar Etli Ekmek ben bildim bileli Kazasker’deydi. Uzun süre çok iyi gitti. Yakın zamanda sanki biraz yorulduğu izlenimini verdi. Burayla ilgili son yazımı okuyanlar geçen sene buradan eskisine göre daha az mutlu ayrıldığımı biliyorlardır. Eski yeri kentsel dönüşüme girince taşındı. Yeni yerinde beni yine şaşırttı, bu kez bamya çorbası da kuzu fırın kebap da 10’da 10!
#Etli EkmekBu yıl hem işim hem de yedi yıl önce yola koyulduğumuz İncili Gastronomi Rehberi Projesi nedeniyle neredeyse ülkemizin dört bir yanını dolaştım. Her kentten, kasabadan, köyden ayrı duygularla döndüm. Ama içlerinde hiç aklımdan çıkmayanı son Gaziantep seyahatim oldu.
#Müge AkgünSağlıklı beslenme rüzgârını arkasına alan işletmeler hız kesmeden büyüyor. Yapılan araştırmalara göre en fazla büyüme ‘salata’da görülüyor. Bu kategorideki restoran sayısı 2024’ün sekiz ayında yüzde 170 büyürken siparişler yüzde 73 arttı. ‘Vejetaryen ve vegan mutfak’ kategorisinde ise işletme sayısının yüzde 41, siparişlerin yüzde 27 artması dikkat çekti.
#Yemek Siparişiİstanbul Turizm Fuarı, 9-10 Ekim 2024 tarihlerinde düzenlenecek. 35 ülkeden 200 yabancı satın alıcının fuara katılacağını belirten Dream Project CEO’su Volkan Ataman, “Fuarda yeni sezon anlaşmaları için 100 milyon Euro’luk kontrata imza atılacak” dedi. 15 binin üzerinde ziyaretçinin fuara katılacağını belirten Ataman, “Sadece fuara gelecek ziyaretçilerin uçak, konaklama, yeme-içme ve alışveriş harcamalarının 50 milyon TL’yi aşması öngörülüyor” diye konuştu.
#İstanbulMasterChef Manisa kebabı izleyiciler tarafından merak konusu oldu. Manisa kebabı, özellikle Manisa, İzmir ve Aydın yöresinde yapılan pideli köfte çeşididir. Domates, sivri biber, yoğurt ve domates salçası kullanılarak hazırlanır. İsteğe bağlı olarak kebabın üstüne tereyağı veya sumak eklenir ve altına pide konularak sunulur. Peki, orijinal Manisa kebabı nasıl yapılır, püf noktaları neler? İşte Manisa kebabı tarifi ve malzemeleri..
#Masterchef Manisa KebabıAsistan doktor Uğurcan Ağcaoğlu yaklaşık iki ay önce görev yaptığı cerrahi kliniğinden ayrıldı, ardından da eve gidip intihar etti. İddiaya göre aynı klinikteki kıdemli meslektaşlarından gördüğü ‘mobbing’e daha fazla dayanamadı. Ağcaoğlu’nun intiharının ardından sosyal medyada neredeyse her gün başka bir mobbing olayının ifşasına rastlıyoruz. Doktorlar arasındaki bezdirme ve zaman zaman fiziksel şiddete varan hiyerarşik yapıyı soruşturduk.
#Asistan DoktorÇiğli Ataşehir’de eğitim öğretim hayatına devam eden Özel Bilgiç Çocuk Anaokulu, yeni eğitim öğretim dönemi hazırlıklarını tamamladı. Erken kayıtların dolmak üzere olduğunu belirten kurucu Beril Çelikel, velilerin gösterdikleri ilgi ve teveccühten memnuniyet duyduğunu belirtti.
#1Sırtını Bey Dağları’na yaslamış, falezlerin üzerinde yükselen, aynı anda dört mevsim sunan Antalya’da ve birer doğa harikası olan ilçelerinde görülmeye değer çok yer var. Muhteşem kumsalları, masmavi koyları, yazın bir ferahlama durağı olan yaylaları ve her zevke hitap eden tatil seçenekleriyle sıcak günlerin vazgeçilmezi olan bu güzel ilimizin zenginliklerini keşfedelim.
#Nurgül BÜYÜKKALAYPlajları, restoranları, mekânları, daracık sokaklarıyla Çeşme’nin eğlencesi bu yaz da tam gaz devam ediyor. “Çeşmeci mi yoksa Bodrumcu musunuz” sorusuna siz nasıl cevap verirsiniz bilemiyorum ama ben oyumu kesinlikle Çeşme’den yana kullanıyorum. Nihayet sezon açıldı; yenisi, klasiği tüm mekânlar hazırlıklarını yaptı. Bakalım 2024 yazında Çeşme ve Alaçatı’da bizi neler bekliyor?
#ÇeşmeCNN Travel editörü Barry Neild, Türkiye'nin güneybatısındaki Saklıkent Kanyonu'nu ziyaret etti. Fethiye’nin 50 kilometre doğusundaki bu doğal harika, 18 kilometre uzunluğu ve 300 metreye kadar yükselen ihtişamlı duvarlarıyla dikkat çekiyor. Yenilenen yürüyüş parkurları, güçlendirilmiş köprüler ve yeni sosyal alanlar sayesinde, Saklıkent’in doğal güzellikleri daha erişilebilir ve konforlu hale geldi. Neild, kanyonun sunduğu benzersiz deneyimleri ve yenilikleri övgüyle kaleme aldı.
#SeyahatAlmanya’nın en büyük süpermarket zincirlerinden ALDI Süd’ün, ülkenin bazı bölgelerinde kamyonetlerle sokaklarda döner satmaya başlaması, Türk işletmecileri rahatsız etti. Türk dönerciler, “Döner bizim işimiz. ALDInin elini dönerden çekmesini, kendi işlerini yapmasını istiyoruz” diyerek tepki gösterdiler.
#AVRUPADAN HMasterChef eleme adayı kim oldu, potaya kimler gitti? sorusunun yanıt bulduğu dün gece kıran kırana mücadele yaşandı. İzleyenler tarafından ilgiyle takip edilen MasterChef Türkiye'nin 13 Ağustos 2024 tarihli son bölümünde, Nevzat kaptanlığındaki mavi takım ile Zeynep kaptanlığındaki kırmızı takım haftanın 1. dokunulmazlık oyununda karşı karşıya geldi. 7 bölge 7 kebap konseptinin hazırlandığı gecede MasterChef dokunulmazlık oyununu kırmızı takım kazanırken, mavi takımda ise MasterChef bireysel dokunulmazlık oyunu için yeniden mutfağa girdi. Gecenin sonunda yapılan oylama sonrasında ise MasterChef 1. ve 2. eleme adayları belirlendi. Peki, dün gece MasterChef eleme potasına kimler girdi, dokunulmazlık oyununu hangi takım kazandı? İşte, 13 Ağustos MasterChef eleme adayları ve son bölümde yaşananlar.
#Masterchef Eleme AdayıMasterChef sakızlı kebap tarifi ve malzemeleri izleyiciler tarafından merak ediliyor. MasterCehf Türkiye yeni bölümünde Türkiye'nin 7 bölgesinden 7 farklı kebap tarifi yapılacak. Marmara Bölgesi'nden Bursa mutfağından sakızlı kebap tarifi de bunlardan biri. Peki Sakızlı kebap nasıl yapılır, malzemeleri neler?
#Sakızlı Kebap TarifiPatlıcan mutfağımızın en sevilen sebzelerindendir. İyi, lezzetli pişirilirse tadından yenmez sofralar kurulur. Lezzetinin yanı sıra lifli yapısı, içerdiği vitamin ve mineraller nedeniyle çok da besleyicidir. Hele yaz mevsiminde yeri ayrıdır. İster kızartmasını yapın, ister kebabını ya da çorbasını... Bugün size hepsi birbirinden güzel üç farklı patlıcanlı tarif vereceğim.
#Sahrap SoysalMasterChef ana kadroya kim girdi, sorusu dün gece ekrana gelen son bölümün ardından yanıtını buldu. Üçüncü haftanın ardından eleme turlarına devam eden MasterChef Türkiye'nin 30 Temmuz tarihli son bölümünde, dördüncü grupta yer alan 11 yarışmacı adayı ana kadroya girebilmek için ikili etapta mücadele verdi. Somer Şef eleme turundan önce yaptığı açıklamada, Ruşen'in gelmediğini bu nedenle 11 kişinin yarışacağını duyurdu. Danilo, Mehmet ve Somer Şef'in ilk turda istediği 'altı ezmeli kebap' yemeğini en iyi yapan yarışmacılar yaratıcılık etabına yükseldi. Gecenin yaratıcılık etabında ise ana malzeme 'çilek' oldu. İki etabı da başarı ile geçerek şeflerden tam not alan bir isim MasterChef 16. yarışmacı olarak ana kadroya girdi. Peki, dün akşam MasterChef'te ana kadroya kim girdi, 16. yarışmacı kim oldu? İşte, 30 Temmuz Salı MasterChef'te 16. önlüğü kazanan isim ve son bölümde yaşananlar.
#Masterchef 16. Yarışmacı