EKSTRA
MENÜ

Kebap

Kebap ile ilgili tüm haberleri ve son dakika Kebap haber ve gelişmelerini bu sayfamızdan takip edebilirsiniz. Toplam 5.775 Kebap haberi bulunmuştur.

Kebap Haberleri

Tarihi kilisede mangal yapan kebapçı kendini böyle savundu

Tarihi kilisede mangal yapan kebapçı kendini böyle savundu

Şanlıurfa'da tarihi Germuş Kilisesi'nin içinde mangal yakıp kebap yaptığı görüntüler büyük tepki çeken Yusuf Can Güçtekin kendisini savundu. Güçtekin, amacının kilisenin durumuna dikkat çekmek olduğunu söylerken kilisede önce temizlik yaptıklarını belirtti. Güçtekin, "Germuş Kilisesi'nin virane durumda olduğunu görünce içim acıdı. Ben orada kendi öz kaynaklarımla temizlik yaptım ve farkındalık için video çektik. Amacım kilisesinin içler acısı durumunu sosyal medyada duyurmaktı" ifadelerini kullandı.

15.01.2021Haber
Tarihi Germuş Kilisesinde mangal yakıp kebap yapmıştı Yusuf Can Güçtekin kendisini savundu

Tarihi Germuş Kilisesi'nde mangal yakıp kebap yapmıştı! Yusuf Can Güçtekin kendisini savundu

Şanlıurfa'da tarihi Germuş Kilisesi'nin içinde mangal yakıp kebap yaptığı görüntüler büyük tepki çeken Yusuf Can Güçtekin kendisini savundu. Güçtekin, amacının kilisenin durumuna dikkat çekmek olduğunu söylerken kilisede önce temizlik yaptıklarını belirtti. Güçtekin, "Germuş Kilisesi'nin virane durumda olduğunu görünce içim acıdı. Ben orada kendi öz kaynaklarımla temizlik yaptım ve farkındalık için video çektik. Amacım kilisesinin içler acısı durumunu sosyal medyada duyurmaktı" ifadelerini kullandı.

15.01.2021Gündem
Adanalı kebapçılar dünya ikinciliğinden memnun olmadı

Adanalı kebapçılar dünya ikinciliğinden memnun olmadı

Dünyaca ünlü bir yemek sitesinin Adana kebabına Margherita pizzanın ardından ikinci sırada yer vermesi, Adana’daki kebapçıları kızdırdı. Adana kebabının emek ürünü olduğunu söyleyen kebapçı ustası Yaşar Aydın, "Pizzanın birinci olmasını sağlayan lobilerdir. İnanıyorum ki bu yanlıştan dönüp Adana kebabını yakında birinciliğe yerleştireceklerdir" dedi.

Tarihi kilisede yapılan mangal partisine tepki

Tarihi kilisede yapılan mangal partisine tepki

Şanlıurfa'da 19’uncu yüzyılda yapıldığı tahmin edilen Germuş Kilisesi'nde bir kişi mangal kurup kebap yaptı. Ayrıca sosyal medyada paylaşılan video büyük tepki çekti.

14.01.2021Haber
Tarihi kilisede tepki çeken görüntüler

Tarihi kilisede tepki çeken görüntüler!

Şanlıurfa'da 19’uncu yüzyılda yapıldığı tahmin edilen Germuş Kilisesi'nde bir kişi mangal kurup kebap yaptı. Ayrıca sosyal medyada paylaşılan video büyük tepki çekti.

14.01.2021Gündem
Tarihi kilisede şok görüntüler Sosyal medyada tepki çekti

Tarihi kilisede şok görüntüler! Sosyal medyada tepki çekti

Şanlıurfa'da 19’uncu yüzyılda yapıldığı tahmin edilen Germuş Kilisesi'nde bir kişi mangal kurup kebap yaptı. Ayrıca sosyal medyada paylaşılan video büyük tepki çekti.

14.01.2021Gündem
Erbilde Osmanlı ve Türk lezzetlerine ilgi büyük

Erbil'de Osmanlı ve Türk lezzetlerine ilgi büyük

Irak'ın Erbil kentinde Osmanlı ve Türk mutfağının dokusu ve lezzetlerini taşıyan yemek ve tatlılar, bölge halkının beğenisine sunuluyor.

14.01.2021Yemek
Dünyanın en iyi geleneksel yemekleri arasında Türkiyeden 5 lezzet

Dünyanın en iyi geleneksel yemekleri arasında Türkiye'den 5 lezzet

Dünya genelinde milyonlarca kullanıcısı olan TasteAtlas sitesinin 2020 yılı ödülleri belli oldu. Toplam 63 bin 402 oy sonucunda dünyanın en iyi 100 geleneksel lezzeti seçildi. Listede Türk lezzetleri önemli yer tutarken ikinciliği Adana kebabı aldı.

Okan Bayülgenden çok konuşulacak açıklamalar: Instagram korkunç bir yer... Bir akıl hastalığı dükkanına dönüştü

Okan Bayülgen'den çok konuşulacak açıklamalar: Instagram korkunç bir yer... Bir akıl hastalığı dükkanına dönüştü!

Okan Bayülgen, Saba Tümer’in Instagram’daki canlı yayınına konuk oldu. Sosyal medyadan magazine dek birçok konuda çarpıcı açıklamalar yaptı.

12.01.2021Magazin
Pınar Altuğ: Bacak dekolteme güvenirim

Pınar Altuğ: Bacak dekolteme güvenirim

Oyuncu, sunucu ve eski manken. Pınar Altuğ, mankenliğe lisede başladı, 20 yaşına geldiğindeyse artık “Miss Turkey” olmuştu. Çeşitli dizelerde oynadı, programlar yaptı ama kariyerine damgasına vuran “Çocuklar Duymasın” adlı uzun soluklu sitcom oldu. Çok “ama” bir kadın: Bodrum seviyor ama denizden, deniz seviyor ama kumsuz, sosyal medya seviyor ama kendini tutamıyor... Çok beğenilen ayakları içinse “Fetişistler hep vardı, şimdi kendilerini daha özgür hissediyorlar” diyor.

11.01.2021Magazin
Gastronomi kentinin yeni gözdesi balık

Gastronomi kentinin yeni gözdesi balık

Gastronomi kenti Gaziantep’te son yıllarda artan balık tüketimi pandemi sonrası zirve yaptı. Kentte, özellikle kebaptan sıkılan ve yeni lezzetler arayan vatandaşlar balığa olan ilginin artmasına neden oldu.

İstanbul’da başladı, Artvin’de devam etti, Şirince’de bitti

İstanbul’da başladı, Artvin’de devam etti, Şirince’de bitti

‘Güzel Ülke Atlası’ Türkiye’nin tarihi ve doğal güzelliklerini çocuklara yönelik anlatan eğlenceli bir kaynak kitap. Yazarı Mutlu Tönbekici “Başka insanları, başka mimariyi gören çocuk merak etmeye, soru sormaya başlar” diyor.

10.01.2021Seyahat
‘Çok değerli bir mutfağımız olmasına rağmen dünyada Türk mutfağı konuşulmuyor...’ Peki ama neden

‘Çok değerli bir mutfağımız olmasına rağmen dünyada Türk mutfağı konuşulmuyor...’ Peki ama neden?

Şef Somer Sivrioğlu, geçen hafta bir programda “Türk mutfağı dünyada ilk 10’da sayılmaz” dedi ve büyük bir tepki aldı. Hem Somer Şef’e hem de mutfağımızı tanıtmak için çalışan şeflere, akademisyenlere sorduk: Türk mutfağı uluslararası arenada nasıl algılanıyor? Bir mutfak nasıl daha bilinir hale getirilir?

10.01.2021Hürriyet Pazar
Pandemi döneminin yeni kabusu: Hemoroid

Pandemi döneminin yeni kabusu: Hemoroid

Pandemi döneminde uzun süre hareketsiz kalma ve düzensiz beslenme gibi nedenlerle anal bölge hastalıkları ile her zaman olduğundan daha fazla karşılaşıldığını belirten Prof. Dr. İlker Sücüllü, “Bunların arasında da en sık görülen hemoroidal hastalığın en sık oluşma nedeni ise kronik kabızlık, ishal, tuvalette uzun süre vakit geçirmek ve ağır sporlardır” dedi.

5.01.2021Sağlık
Pandemi döneminin yeni kabusu hemoroidal hastalık

Pandemi döneminin yeni kabusu 'hemoroidal hastalık'

Pandemi döneminde uzun süre hareketsiz kalma ve düzensiz beslenme gibi nedenlerle anal bölge hastalıkları ile her zaman olduğundan daha fazla karşılaşıldığını belirten Prof. Dr. İlker Sücüllü, “Bunların arasında da en sık görülen hemoroidal hastalığın en sık oluşma nedeni ise kronik kabızlık, ishal, tuvalette uzun süre vakit geçirmek ve ağır sporlardır” dedi.

5.01.2021Sağlık
Yılbaşı öncesi Adanalı kasaplardan kebap ve köfte uyarısı

Yılbaşı öncesi Adanalı kasaplardan kebap ve köfte uyarısı

Yılbaşı öncesi 4 günlük kısıtlamadan dolayı evlerine yiyecek stoku yapan vatandaşlar arasında özellikle hazır köfte ve kıyma kebabı gibi ürünlere yönelenleri uyaran Adana Kasaplar Odası Başkanı Saruhan Yağmur, "Hazır köftelerin içeriği belli değil. Taşlık ve bici bici boyası kullananlar bile var. Herkes kasabından kıymasını alıp köftesini evde yapsın" dedi. Kebapçı Yaşar Aydın ise insanların hazır köfte yemek yerine kebapçıları arayıp gerçek kıymanın tadına varması gerektiğini söyledi.

Erzurum oyunu dikkatleri üzerine çekti Görev: Erzurum soğuğunda hayatta kalmak

Erzurum oyunu dikkatleri üzerine çekti! Görev: Erzurum soğuğunda hayatta kalmak

Bir Türk geliştiricinin üzerinde çalışarak online oyun platformları üzerinden yayımladığı 'Erzurum' oyunu, yayımlanan oynanış videosu ile dikkatleri üzerine çekti. Türkçe dil desteğinin bulunduğu oyun içerisinde bazı yöresel dokular yer alıyor. Henüz üzerinde çalışmaların devam ettiği oyunun Ocak 2021 tarihinde çıkması bekleniyor.

28.12.2020Teknoloji
Kebabın vazgeçilmezi kırmızı biberde portakaldan fazla C vitamini var

Kebabın vazgeçilmezi kırmızı biberde portakaldan fazla C vitamini var

Adana’da kebabın yanında tüketilen kırmızı biberin, portakaldan daha fazla C vitamini barındırıyor. Diyetisyen Hüsne Okatan, “Adana olarak çok şanslıyız. Kebabın yanında yediğimiz kırmızı biberde 3 katı C vitamini olduğu için günlük ihtiyacımızın 3 katını almış oluruz” dedi.

Menemen tartışmasına Somer Şef'ten yeni boyut: Sabah soğansız öğleden sonra soğanlı

Ünlü şef Mehmet Gürs “Şimdiden tanış, ileride adını çok duyacaksın” diyerek oturtmuştu bizi karşılıklı. Yıl 2013... Efendy adlı restoranıyla Avustralya’da tanınan ama Türkiye’de adı sanı duyulmamış biriydi Somer Sivrioğlu. 7 yılda ünlendi, ünlendi ama bu kadarını ben de tahmin etmezdim. Bunda MasterChef’e jüri seçilmesinin katkısı büyük tabii. Programın formatı gereği yarışmacıların üstüne gitmesi kolay. “Somer Efendy”, bu sefer de biz sizi sorguya alalım...

14.12.2020Magazin
Bu lezzetlerin tadı sokakta çıkıyor

Bu lezzetlerin tadı sokakta çıkıyor!

Yeni yerler keşfederken gittiğimiz yerin sadece meşhur binalarını ya da meydanlarını değil, yöresel yemeklerini ve sokak lezzetlerini de keşfetmeliyiz. Gittiğimiz şehirlerde karşımıza çıkan sokak tezgahlarından aldığımız ve ayaküstü karnımızı doyurduğumuz bu lezzetler her zaman bir başka olmuştur. Peki, hangi şehir hangi sokak lezzetiyle meşhur? Gelin keşfedelim…

4.12.2020Yemek
‘Ülkede her şey biter yeme-içme bitmez denirdi, ilk kez bir ekonomik krizde işsiz kaldım’

‘Ülkede her şey biter yeme-içme bitmez denirdi, ilk kez bir ekonomik krizde işsiz kaldım’

Yeme-içme mekânlarının bu yıl ikinci kez ve süresi belirsiz olarak kapanması birçok kişiyi işsiz bıraktı. Bazı işletmeler paket servise döndü ama sektörün belkemiği olan garsonlar çaresiz. Aralarında yaşadığı şehri terk etmek üzere olanlar da var, garsonluktan kuryeliğe geçip idare etmeye çalışanlar da...

29.11.2020Hürriyet Pazar
Üç büyük şehrin en iyi 30 paket servisi

Üç büyük şehrin en iyi 30 paket servisi

Yeni kısıtlamalar çerçevesinde restoranlar müşterilerine bir süre içeride hizmet veremeyecek. Ama müdavimi olduğunuz mekânların lezzetlerinden ayrı kalmanıza gerek yok. Lüks restoranların bile birçoğu kepenk indirmemek için paket servise geçti. Jürimiz üç büyük şehirde, farklı fiyat skalalarından paket servis yapan 30 mekân seçti.

Gebelikte hangi vitamin ve mineraller alınmalı

Gebelikte hangi vitamin ve mineraller alınmalı?

Gebelikte, vücudun vitamin ve mineral ihtiyacı artıyor. Peki, bu ihtiyaçların karşılanması için neler yapılması gerekiyor? Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Murat Bulanık anlatıyor.

26.11.2020Kadın
Vanlıları Erzurumun cağ kebabı ile tanıştırdı

Vanlıları Erzurum'un cağ kebabı ile tanıştırdı

Van’da kadın girişimci Gül Çelik’in açtığı lokantada, Erzurum'un meşhur cağ kebabı, farklı konseptiyle Vanlıların damak tadına sunuldu. Açılışa katılan davetliler, 37 yıllık cağ kebap ustası Abdullah Korkmaz’ın yaptığı cağ kebabın tadına doyamadıklarını söyledi.

16.11.2020Nerede Ne Yenir
Umut Evirgen: Bana karşı önyargı hiç bitmedi

Umut Evirgen: Bana karşı önyargı hiç bitmedi

Gizli Kalsın, La Boucherie, Chicki Boom gibi mekânlarla gece hayatına yön veriyor. Ne mekânları, ne de kendisi gündemden düşüyor. Ve şimdi o bir yönetmen. Umut Evirgen’in ‘Ben Bir Denizim’ isimli filmi ilk gösterimini Adana Altın Koza Film Festivali’nde yapıp dünyadaki festivalleri dolaştı. Sırada dört yeni film var... “Eskiden bir şey üretmeliyim dürtüm geldiğinde mekân açardım ama bunun sonu yok. Yazarak mutlu oluyorum” diyor.

Dünyanın en meşhur 10 Türk yemeği

Dünyanın en meşhur 10 Türk yemeği

Türk mutfağı; gerek lezzeti gerekse besleyiciliği açısından Anadolu’nun yanı sıra diğer coğrafyalarda da beğeni kazanmış, dünyanın önde gelen mutfak kültürlerinden biri haline gelmiştir. Dolayısıyla bu topraklardan çıkan ve ünü dünyaya yayılan onlarca lezzetten söz edilebilir. Bunların içinde en dikkat çekenleri ise en meşhur Türk yemekleri listemizde bulabilirsiniz.

Yazar Sonuçları

Sosyal medyada kendimi tutamıyorum

Oyuncu, sunucu ve eski manken. Pınar Altuğ, mankenliğe lisede başladı, 20 yaşına geldiğindeyse artık “Miss Turkey” olmuştu. Çeşitli dizelerde oynadı, programlar yaptı ama kariyerine damgasına vuran “Çocuklar Duymasın” adlı uzun soluklu sitcom oldu. Çok “ama” bir kadın: Bodrum seviyor ama denizden, deniz seviyor ama kumsuz, sosyal medya seviyor ama kendini tutamıyor... Çok beğenilen ayakları içinse “Fetişistler hep vardı, şimdi kendilerini daha özgür hissediyorlar” diyor.

11.01.2021

Gazeteci Altan Öymen siyasetçi Altan Öymen’i nasıl atlattı?

Bundan 70 yıl önceydi. 12 Aralık 1950 günü Ulus gazetesinin Ankara’da Rüzgârlı Sokak’ın hemen girişindeki iki katlı binasında masasında oturan yazıişleri müdürü Münir Berk, karşısındaki gencin gazeteci olma ısrarı karşısında bu kez kendisine bir şans tanımaya karar verdi. Önündeki telefondan istihbarat şefi İlhan Paniç’i aradı ve “Size Altan Öymen Bey’i gönderiyorum. Genç bir arkadaşımız. Stajyer olarak başlayacak” dedi.

2.01.2021

Nedir bu hindi merakımız?

Biz Hindiyi bir Bursaspor maçlarında Teksas taraftarları arasında söylediğimiz ‘’Hindi baba hindi hey Allah‘’ nidalarından, bir de İngiltere -Türkiye maçlarında kaybettiğimizde, İngiliz gazetelerinin Türkiye’yi kastederek hindiyi doldurduk, pişirdik diye bizlerle dalga geçmelerinden biliriz.

20.12.2020

Geleneksel olan en iyisi mi?

Bir şeyin geleneksel olması iyi veya doğru olduğu anlamına gelir mi? Zor bir soru. Kestirme bir cevabı yok. Ama nedense ‘gelenek bu’ deyince akan sular durur. Konu kapanır. Halbuki o geleneği sürdürmenin yarardan çok zarar getireceği birçok düzenleme de var günümüzde.

20.12.2020

İstanbul'da lahmacun ve içli köfte nerede yenir

Hemen hemen bütün kebap salonlarında lahmacun ve içli köfte bulunuyor. Açıkçası bir çoğunun lezzetini de beğenmiyorum. Çünkü oralar lahmacun ve içli köfte salonu değil, kebap salonu. Onların işi kebap yapmak. Yanında mönüde bulunsun diye, yani çeşit olması için yapıyorlar lahmacun ve içli köfteyi. Özen yok, lezzet yok. Ben ise üşenmedim internetten Anadolu'nun bu iki lezzetini en güzel nerede yerim diye araştırdım. Malum pandemi nedeniyle restoranlarında oturup yemesem de gidip tek tek inceledim mekanları. Yaklaşık 10 farklı mekandan size öne çıkan 4 restoranı öneriyorum. İşte lahmacun ve içli köftenin en iyileri...

14.12.2020

Menemen tartışmasına Somer Şef'ten yeni boyut: Sabah soğansız öğleden sonra soğanlı

Ünlü şef Mehmet Gürs “Şimdiden tanış, ileride adını çok duyacaksın” diyerek oturtmuştu bizi karşılıklı. Yıl 2013... Efendy adlı restoranıyla Avustralya’da tanınan ama Türkiye’de adı sanı duyulmamış biriydi Somer Sivrioğlu. 7 yılda ünlendi, ünlendi ama bu kadarını ben de tahmin etmezdim. Bunda MasterChef’e jüri seçilmesinin katkısı büyük tabii. Programın formatı gereği yarışmacıların üstüne gitmesi kolay. “Somer Efendy”, bu sefer de biz sizi sorguya alalım...

14.12.2020

Osmanlı mutfağının bilinmeyenleri

Geçen hafta Vakıfbank Kültür Yayınları’nın son kitabı ‘’Osmanlı’nın enfes ve köklü mutfağının bilinmeyenleri’’ elime ulaştı. Türk mutfağı üzerine önemli çalışmalarıyla bilinen Priscilla Mary Işın’ın bu kitabı, Osmanlı İmparatorluğu’nun tarih boyunca kendini sürekli yenilemeyi başaran yemek kültürünü anlatırken görselleriyle de okura renkli bir dünya sunuyor.

13.12.2020

Soğuk günlerin iç ısıtan lezzetleri

Erzurum deyince akla ilk ‘cağ kebabı’ gelir ama siz yine de ufkunuzu geniş tutun. Kentte peşinden koşturacak çorbasından ev yemeğine birçok değişik tat var. Yolu buraya düşenlerin ihmal ettiği bir konu da peynir... Biraz şehrin dışına çıkmaya başladığınızda köyden köye peynirin tadının ve yapım tekniğinin değiştiğini göreceksiniz.

13.12.2020

Siz hangi yöremizin mutfağını seçersiniz?

Tüm dünyada adından söz ettiren bir mutfağımız var. Bu yüzden kendimi hep şanslı hissederim. Ülkemize gelen her bir yabancı, yemeklerimizin tadını damağında yıllar boyu taşır. 7 bölgeye yayılan yüzlerce lezzetimiz arasında hepimizin favorisi elbette farklıdır. Kullanılan malzemeye, bakliyata, pişirmeye, baharatına göre değişir tercihler. Çorbasından, mantısına, kebabından çeşit çeşit sulu yemeğine kadar damak zevkinize uygun bir çok alternatif üretebilirsiniz. Bu hafta çeşitli restoranlardan paket servis alarak bazı yemekleri denedim ve değişik mutfakları sizin için bulmaya çalıştım. Anadolu'nun dört bir yanındaki mutfakların önemli temsilcileri bu yazıda...

7.12.2020

NASA’ya giriş kartım var

Dijital sanatların öncülerinden kabul ediliyor; henüz 35 yaşındaki Refik Anadol için “güncel sanatın kelime anlamı” deniyor. Los Angeles’tan San Francisco’ya, Milano’dan Melbourne’e ikonik işleri sergileniyor. New York Times, Forbes, Wired, Harvard Business gibi mecralarda boy boy söyleşileri yayınlanıyor ama ne tuhaf, kendi ülkesinde dünyada bilindiğinden daha az tanınıyor.

7.12.2020

Mutfağında bilgelik, sofrasında bereket var

Ahmet Hamdi Tanpınar’ın dediğine göre ‘Konya insanı ya bir sıtma gibi yakalayıp kendi âlemine taşır ya da sonuna kadar ona yabancı kalırsınız’. Üstada katılmamak ne mümkün! Şehre adımınızı atar atmaz tarihi atmosferinden mutfağına Konya sizi sarıp sarmalar, içine alır ve kendi âlemine doğru yola çıkarır...

6.12.2020

Narenciye Mersin’i dünya yıldızı yapabilir

Son 10 yıldır kasım ayında düzenlenen Mersin Narenciye Festivali pandemi nedeniyle ertelenen etkinliklerden oldu. Bu vesileyle Mersin’e uzanalım, narenciye çeşitleri arasında lezzet turu atalım ve önümüzdeki yıl kendimizi eğlendirmenin ötesinde dünyada ses getirecek bir festival için ne yapabiliriz onu konuşalım…

29.11.2020

Azerbaycan’ın cömertliğini ve sıcaklığını yansıtıyor

Azeri mutfağını çok iyi bilmem ama tamamen yabancısı da değilim. 20 sene önce Bakü’den güzel anılarla dönmüştüm. Koronadan önce gittiğim Zeferan’dan da... Umarım pandemi ve kısıtlamalar biter de yeniden açılır.

29.11.2020

Zor zamanlarda birlik olmak...

Tüm dünyayı etkisine alan korona salgını pek çok sektörü etkiledi, birçoğunu da yeni yollar, yeni çözümler aramaya sevk etti. Olmaz dediğimiz şeylerin olabildiğini, yapılamaz dediğimiz şeylerin yapılabildiğini görüyoruz birer birer.

28.11.2020

Kebabınızı ister siz alın, isterseniz onlar getirsin...

Malum pandemi ile mücadele tedbirleri kapsamında bazı kısıtlamalar devreye alındı. Restoranlardan ve kafelerden bir süre mekanda hizmet alamayacağız. Bu kritik dönemde gel al veya paket servis yapan mekanların önemi bir kat daha arttı. Ben de sizlere en sevdiğimiz yemeklerden biri olan milli yiyeceğimiz kebabı evinize kadar getiren 4 işletmeden bahsedeceğim.

23.11.2020

Lewis Hamilton baklava yedi mi?

Formula 1 Türkiye GP’sini Mercedes’ten Lewis Hamilton kazandı.

22.11.2020

Lewis Hamilton baklava yedi mi?

Formula 1 Türkiye GP’sini Mercedes’ten Lewis Hamilton kazandı.

21.11.2020

 Evliya Çelebi'nin ‘Ruhaniyetli Şehir’ dediği adres: Bursa

Açık havada keyifle dolaşacağınız, birbirinden güzel yerler göreceğiniz bir turu hazır mısınız? Evliya Çelebi’nin ‘Ruhaniyetli şehir’ olarak adlandırdığı Bursa’da sizlere merkezde keşfedilecek yerlerden bahsedeceğim. İşte size Bursa gezi ve yeme-içme rehberi…

19.11.2020

Ah be hayat

“Hayat ne biliyor musun? Delinmiş sandalına su dolarken senin daha yüksek hızda onu boşaltmaya çabalaman.” (Nazan Bekiroğlu)

19.11.2020

Anadolu’da güne başlamanın sıcacık, leziz hali

Dillere destan kahvaltımız bu kadar yaygınlaşıp zenginleşmeden önce yanında bir parça yufka ekmeğiyle birlikte çorba her daim günün doyurucu başlangıcı olmuş. Tarhanadan yoğurt soslu çorbalara o kadar karakteristik çeşidimiz var ki… Anadolu’nun dört bir yanındaki damaklarda iz bırakan, bu soğuk günlerde içimizi ısıtacak çorbaları ve esnaf lokantalarını mercek altına aldım.

15.11.2020

Kahvaltı sosyalleşmesi için bugün nereye

Malum, bizde kahvaltı sosyalleşmesi diye bir şey var.

14.11.2020