EKSTRA
MENÜ

Gurme

Gurme ile ilgili tüm haberleri ve son dakika Gurme haber ve gelişmelerini bu sayfamızdan takip edebilirsiniz. Toplam 3.707 Gurme haberi bulunmuştur.

Gurme Haberleri

Malatya Yemekleri - Malatyada Ne Yenir Ve Neyi Meşhur Malatya Mutfağı Yemeklerinin İsimleri Ve Listesi

Malatya Yemekleri - Malatya'da Ne Yenir Ve Neyi Meşhur? Malatya Mutfağı Yemeklerinin İsimleri Ve Listesi

Yemek kültürü insanımızın içerisine işlenmiş bir noktadır. Coğrafyamızda yemek türlerini belirleyen önemli etken ise bölgesel kültürdür. Bu kültüre sahip önemli şehirlerden bir tanesi de Malatya şehridir. İşte, merak edilen tüm detaylar.

6.05.2021Lezizz
Ünlü isimden ilginç aşı önerisi

Ünlü isimden ilginç aşı önerisi

Hürriyet Bizimle’de bugünün konuğu ünlü isim Ayhan Sicimoğlu oldu.

6.05.2021Gündem
Ev Yapımı Yoğurt Tarifi | Mucize Lezzetler

Ev Yapımı Yoğurt Tarifi | Mucize Lezzetler

Mucize Lezzetler'in bugünkü menüsünde ev yapımı yoğurt tarifi var! (Sponsorlu İçerik)

Ciğer Sote Tarifi | Mucize Lezzetler

Ciğer Sote Tarifi | Mucize Lezzetler

Mucize Lezzetler'in bugünkü menüsünde ciğer sote tarifi var! (Sponsorlu İçerik)

Carrefoursa çalışma saatleri 2021 – Carrefoursa kaçta açılıyor, kaçta kapanıyor Carrefoursa mesai saatleri

Carrefoursa çalışma saatleri 2021 – Carrefoursa kaçta açılıyor, kaçta kapanıyor? Carrefoursa mesai saatleri

CarrefourSA Türkiye'nin farklı şehirlerinde yer alan bir marketler zinciridir. CarrefourSA üzerinden alışveriş yapan vatandaşlar çalışma saatleri ile açılış ve kapanışlarını merak etmektedir. Peki CarrefourSA kaçta açılıyor/kapanıyor? Hafta sonu çalışma saatleri nedir? Bayramlarda ve resmi tatillerde açık mı? İşte CarrefourSA çalışma saatleri 2021

22.04.2021Gündem
İftariyelikler bizi bekler...

İftariyelikler bizi bekler...

Ramazana üç gün kaldı. Peynir, zeytin gibi kahvaltılıklar, pastırma, sucuk gibi şarküteri ürünleri ve tabii pide, hurma, güllaç... Sahur ve iftar hazırlıkları için alışveriş telaşı başladı bile. Peki hangi yiyeceği nereden almalı? Ramazan sofralarının olmazsa olmaz ürünlerini bulabileceğimiz en iyi adresleri jürimize sorduk.

Arykanda: Hemen ‘Yalnız’ı geçince...

Arykanda: Hemen ‘Yalnız’ı geçince...

“Keşfe giden yolda zekânın fazla rolü yok. İnsanın bilincinde bir sıçrama olur ki siz buna ister sezgi deyin, ister başka bir şey...” Einstein, bu sözlerle doğaçlama çıkılan gezileri de kastetmiş olabilir mi bilmiyorum ama bu kez sezgisel rotamız 2.400 yıllık sarp bir uygarlığa uzanıyor. Arykanda’dayız, Akdeniz’in ‘en yüksek kayalığının yanındaki yer’de...

4.04.2021Seyahat
Vedat Milor: Yemeğimden çivi çıktı

Vedat Milor: Yemeğimden çivi çıktı

Ünlü gurme Vedat Milor Magazin D’ye ilginç açıklamalarda bulundu. Amerika’daki evinden Magazin D Haber Müdürü Asiye Acar’ın soruları yanıtlayan Milor röportajda samimi açıklamalarda bulundu.

29.03.2021Televizyon
Vedat Milor’dan Magazin D’ye çok özel açıklamalar...

Vedat Milor’dan Magazin D’ye çok özel açıklamalar...

Ünlü gurme yeni anketini ilk kez Magazin D’de söyledi...“Yaprak Ciğer mi? Şiş Ciğer mi?”

29.03.2021Magazin
Gabriela Chelariu  “Parfümeri sınırsız bir sanattır”

Gabriela Chelariu “Parfümeri sınırsız bir sanattır”

Dünyanın en ünlü “burun”larından Parfümör Gabriela Chelariu ile hem mesleğin inceliklerini konuştuk hem de parfüm seçmenin püf noktalarını…

23.03.2021Keyif
‘Çimçim karidesle sabretmeyi öğrendim’

‘Çimçim karidesle sabretmeyi öğrendim’

‘MasterChef Türkiye’ yarışması jüri üyelerinden, MYK Gastro Arena kurucusu şef Mehmet Yalçınkaya’nın mutfağına sızdık… Bize aşçıların ana üssü Bolu’da geçen çocukluğunun sofralarını, 11 yaşında çırak olarak girdiği kamyoncu lokantasını, Süreyya Lokantası’nda kasalarca küçük ‘çimçim karides’ ayıklarken kurduğu hayalleri, Katar Emiri’ne hazırladığı yemekleri ve onu bugünlere getiren serüvenlerini anlattı.

14.03.2021Gündem
Cem mi, Ata mı Tipi bile baştan aşağı iştah

Cem mi, Ata mı? 'Tipi bile baştan aşağı iştah'

Hem seyyah hem gurme... Atlas dergisini çıkardı, gazete, dergilerde gastronomi yazıları yazıyor, TV’lerde “lezzetli” programlar yapıyor. Bir keresinde Hürriyet gazetesinde sardalya balığına aşk mektubu yazmışlığı bile var. İkilemli soruların bu haftaki konuğu Cem Yılmaz’ın şovlarına bile konu olmuş Mehmet Yaşin. Sormaz olur muyum, onu da sordum, başlık da oradan çıktı zaten...

8.03.2021Magazin
Hasan Can Kaya: Çirkinlik insanı geliştirir

Hasan Can Kaya: Çirkinlik insanı geliştirir

Leman Kültür’deki stand up gösterilerinin namı kulaktan kulağa yayılırken “1 Erkek 1 Kadın” dizisinin senaristi olduğunu öğrendik. Ama asıl patlamasını YouTube’daki “Konuşanlar” adlı talk show’uyla yaptı; pandemi günlerinin neşesi oldu; “yeni Cem Yılmaz” olarak anılmaya başladı. Şimdi yoluna Exxen platformunda devam ediyor. İkilemli soruların bu haftaki konuğu sevilen komedyen Hasan Can Kaya.

15.02.2021Magazin
Tamer Karadağlı ve sevgilisi Iraz Yıldızdan aşk karesi

Tamer Karadağlı ve sevgilisi Iraz Yıldız'dan aşk karesi!

Kim kime ne demiş, kim nereye gitmiş ve neler yapmış? Magazin dünyasından kısa haberler...

12.02.2021Magazin
Vedat Milorun anketinde Hataylıların yanıtı tartışmasız döner

Vedat Milor'un anketinde Hataylıların yanıtı tartışmasız döner

Gastronomi yazarı ve TV programcısı Vedat Milor’un sosyal medya hesabından düzenlediği ankette, "Döner mi yoksa burger mi?" sorusu üzerine yüzlerce yemeğiyle ön plana çıkan gastronomi kenti Hatay'ın meşhur dönercileri ve vatandaşlar, mutlak suretle dönerin ön plana çıkacağına inandıklarını kaydetti. Döner salonu işletmecisi Mustafa Aslan, "Döner bizim kültürümüzün önemli bir yemeğidir. Tabii ki dönerler arasında Antakya döneri de vazgeçilmezdir. Döneri her yerde yiyemezsiniz ama burgeri her yerde yiyebilirsiniz" dedi.

Bakanlık seçti İşte Türkiyeyi tanıtacak 19 şef

Bakanlık seçti! İşte Türkiye'yi tanıtacak 19 şef

Kültür ve Turizm Bakanlığı, tanıtım çalışmaları kapsamında 19 ünlü Türk şefini belirledi. ‘Go Turkey’ web sitesinde ‘Türk Ünlü Şefler’ başlığıyla açılan sayfada, ünlü şefler hakkında şu ifadeler yer aldı:

2021de ne yiyeceğiz, nasıl yiyeceğiz

2021'de ne yiyeceğiz, nasıl yiyeceğiz?

Pandemi nedeniyle bir yıl gibi kısa bir sürede yeme-içme kültürümüzde köklü değişiklikler oldu. Kimi gıdaları hayatımızdan çıkardık, kimilerine ağırlık verdik. Alışverişi internet üzerinden yapmaya başladık. Müdavimi olduğumuz restoranları paket paket eve taşıdık. Peki bundan sonra neler olacak? 2021’de mutfak raflarına neleri ekleyeceğiz, şefler sektörü ayakta tutmak için hangi uygulamalara yönelecek? İşin uzmanlarına sorduk.

17.01.2021Hürriyet Pazar
Bakan Kurum: Büyük hayallerimiz var

Bakan Kurum: Büyük hayallerimiz var

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum “Yatırım değeri 1.6 milyar lira olan 38 projemizi de büyük oranda tamamladık. 14 ilçemizde 6.950 konut inşa ediyoruz" dedi.

15.01.2021Ekonomi
Pizza mı pide mi sorusunun karşısında Karadenizlilerin tercihi pide

"Pizza mı pide mi?" sorusunun karşısında Karadenizlilerin tercihi pide

Ünlü yemek eleştirmeni Vedat Milor'un sosyal medya hesabından başlattığı "Pizza mı yoksa pide mi?" anketine pidesi ile ünlü Karadeniz’den yanıt geldi. Karadenizli ustalar pizzaya oranla daha doğal olan pide lezzetinin tercih edilmesini önerdi.

Vedat Milorun pastırma anketi satışları patlattı

Vedat Milor'un pastırma anketi satışları patlattı

"Kastamonu pastırması mı? Kayseri pastırması mı?" anketinde geriye düşmesine rağmen ünlü gurme Vedat Milor'un 'Benim için şampiyon' diyerek sahip çıktığı Kastamonu pastırmasında talep her geçen gün artıyor. Kastamonulu üreticiler, gece gündüz çalışarak talebe cevap vermeye çalışıyor.

Yazar Sonuçları

Dizi dizi diziler arasında

O diziden bu diziye peş peşe serbest dalış yaptığım günlere geri döndüm.

2.05.2021

Nedensiz bir mutluluk

Bir yılı aşkın süredir çoğumuz gibi ben de sabahları günün anlamını yitirdiği bir ruh halinde uyanıyorum.

1.05.2021

Türkiye’nin “fışkiye” fantezisi

Ülkenin en takip edilen çifti Hande Erçel ile Kerem Bürsin’in Maldivler’de çimleri sulayan fıskiyelerin altında ıslanma pozları rekorlar kırdı.

30.04.2021

Doğru beslenip doğanın gücüyle arınma

Rutinlerimizdeki mecburi değişiklikler hem fiziksel hem de ruhsal olarak bizi fazlasıyla etkiledi. Doğanın uyanışını fırsat bilip vücudumuza iyilik yapmanın yani detoksun tam zamanı… Bağışıklığı güçlendirip hastalıklara karşı direnç sağlayan programlar da var, COVID-19 nedeniyle tat duyusu zayıflayan ya da kaybolanlara destek olanlar da...

23.04.2021

Kırkağaç gurme kent olma yolunda

DOĞMA büyüme İzmirliyim, ama evlendikten sonra kaydım eşimin memleketi Kırkağaç’a geçti. Kırkağaç Manisa’ya bağlı, arkasında ihtişamlı Yunt Dağı, ufkunda ise Bakırçay ile bereketlenmiş Kırkağaç Ovası bulunan tarihi bir ilçe. Osmanlı döneminde şehzadeler yetiştirilen bir yer olduğundan Medreseler Şehri de deniyor.

21.04.2021

Arayın, kahvaltınız evinize gelsin

Pandeminin hayatımıza kattığı zorunlu değişikliklerden birisi de paket kahvaltı oldu. Malum her yer kapalı. Pazar kahvaltıları ‘out’ evde kahvaltılar ‘in’ artık. Eskiden hamburgerciyi, pizzacıyı, kebapçıyı arar sipariş verirken, şimdi şarküteriyi arayıp eve, iş yerine kahvaltı söyler olduk. Yemek istediğiniz ürünleri söylüyorsunuz onlar kaç kişilikse paket yapıp hazırlıyorlar. İsterseniz gel-al ya da paket servisle size ulaştırıyorlar. Özellikle sahur vakti tam bir ‘kurtarıcı’ oluyor. Harika bir fikir bu. Üstelik ürünler ertesi güne de kalmıyor, buzdolabına streçleyip kopmakla da uğraşmıyorsunuz. Bu işi güzel yapan 3 kahvaltıcıyı size öneriyorum.

20.04.2021

Bütün beyaz yakalılar blogger mı olacak?

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, beyaz yakalıların çok tartıştığı “uzaktan çalışma” meselesine tıbbi açıdan girdi. Eğer insanların işyerine gitmesi elzem değilse uzaktan çalışmanın özendirilmesi, zorlanması gerektiğini söylüyor. Bakalım Ceyhan yine, daha doğrusu ne zaman haklı çıkacak?

14.04.2021

Markalarımıza iyi bakalım

MARKANIZA ne kadar iyi bakarsanız, o da size iyi bakar...

3.04.2021

Zeytinin büyüsüne kapılıp yeni keşiflere yelken açtılar

Yaşanan sağlık sorunuyla yollar zeytinle kesişir. Ve 2015’te Sebahattin Karameşe’nin girişimiyle ‘Tlos Olive’ Fethiye’de doğar. Kariyerlerine yurtdışında devam etme kararı alan Tolga-Tuba Özen de çocuk sahibi olacaklarını öğrenince rotayı Ege’ye çevirir.

28.03.2021

İtalyanlar dürüm sever mi?

Bomonti’de yeni açılan Bebab açık dürümleri ve yenilikçi atıştırmalıklarıyla piyasaya iddialı girdi. Sahipleri bu sektörde deneyimli ve ileri görüşlü. Şimdi Milano’da da bir şube açmak için hazırlanıyorlar...

28.03.2021

En az hasarlı

Karantina günlerinde yaptığımız semt turlarında beni en çok Karaköy şaşırttı. Salgını en az hasarla atlatıyor gibi. Diyeceksiniz ki ‘Orası darbeyi pandemiden önce almıştı zaten’... Haklısınız ama bazı özel sokakların, köşelerin küçük masalı, şirin atmosferi kendini koruyabilmiş. Hâlâ yapılabilecek bir sürü şey var. Tabii yüklenmeden, azar azar...

27.03.2021

İda’nın eteklerinde göçebe yemekler

Her mutfak biraz göçebedir. İnsanlar göçerken belki her şeylerini götüremezler ama yemek kültürlerini, tariflerini hafızalarına kazıyarak, tadını damaklarında taşıyarak yeni topraklarına uyum sağlamaya çalışırlar.

13.03.2021

Ata’nın tipi bile baştan aşağı iştah

Hem seyyah hem gurme... Atlas dergisini çıkardı, gazete, dergilerde gastronomi yazıları yazıyor, TV’lerde “lezzetli” programlar yapıyor. Bir keresinde Hürriyet gazetesinde sardalya balığına aşk mektubu yazmışlığı bile var. İkilemli soruların bu haftaki konuğu Cem Yılmaz’ın şovlarına bile konu olmuş Mehmet Yaşin. Sormaz olur muyum, onu da sordum, başlık da oradan çıktı zaten...

8.03.2021

Peynirin izinde Anadolu

‘Peynirin Hikâyesi’ isimli belgesel için bir yıl boyunca Anadolu’yu dolaştım. Ülkemiz peynir çeşitliliği açısından eşine az rastlanır bir coğrafya. Gezdiğim gördüğüm yerlerden edindiğim bilgiler ve ‘Peynir Aşkına’ kitabının yazarları Berrin Bal Onur ve Neşe Biber’in katkılarıyla bir peynir haritası hazırladık. Elbette hepsini buraya sığdırmak mümkün değil ama bölge bölge öne çıkanlara birlikte göz atalım.

7.03.2021

Evde de özenli sofra hazırlanabilir

Evde tıkılıp kalmak herkesi geriyor. Aile birliğinin devamlılığı için birlikte yemek güzel bir araç. Kendimce bu dönemi atlatmak için yaptıklarımızı; Milor ailesi sofraya nasıl oturuyor, neler konuşuyor, ne yiyor, yazdım...

28.02.2021

Kadınsı duyarlılıktan vazgeçmeyin

Bu sözler dünyaca ünlü Fransız şef Hélene Darroze'a ait. “France 24” kanalının web sayfasında yer alan söyleşide hemcinslerine kadınsı duygularını, dokunuşlarını önemsemelerini söylüyor.

20.02.2021

Çirkinlik insanı geliştirir

Leman Kültür’deki stand up gösterilerinin namı kulaktan kulağa yayılırken “1 Erkek 1 Kadın” dizisinin senaristi olduğunu öğrendik. Ama asıl patlamasını YouTube’daki “Konuşanlar” adlı talk show’uyla yaptı; pandemi günlerinin neşesi oldu; “yeni Cem Yılmaz” olarak anılmaya başladı. Şimdi yoluna Exxen platformunda devam ediyor. İkilemli soruların bu haftaki konuğu sevilen komedyen Hasan Can Kaya.

15.02.2021

Tadı damaklarda kalan kent

İnsanların yaşamak için yemek yedikleri değil, yemek yiyebilmek için yaşadığı Gaziantep’te elbette tadı damakta bırakacak başka şeyler de var... Çarşı bölgesi, Karagöz’den kalealtına kadar olan bölüm, hanlar, el sanatı dükkanları, baklavacılar bana Halep günlerimi hatırlatan eski taş evlerle süslü sokaklar...

14.02.2021

Egzotik çekirdeğin peşinde dünya turu

Sevgililer Günü kutlamalarının ayrılmaz parçası, şehvetli tatların bir numarası çikolatanın hammaddesi kakaonun peşinde bir tur atalım. Bu sırada size en sofistike çikolatayı üretmek için çabalayan şeflerin öyküleriyle sevdiceğinize çikolata ikram ederken anlatacağınız ilginç bilgiler hazırladım.

14.02.2021

Gastronomik, butik ve romantik

Pandemi önlemleri nedeniyle sadece otel restoranlarının açık olması tatile gideceğimiz otellerde ‘iyi yemek’ kriterini daha da önemli kıldı. 14 Şubat Sevgililer Günü öncesi işinizi kolaylaştırmak için hem romantik hem de gurme butik otellerden bir seçki hazırladım...

7.02.2021

Karlar düşer...

Kar tatili planlayanlara mini bir rehber hazırladım. Türkiye’nin en güzel 5 kayak merkezinden bilgiler ve vereceğim gurme tavsiyeler tatilinizi lezzetlendirecek.

31.01.2021

Müzeler ve sokak lezzetleri

Çocuğunuzu ve içinizdeki çocuğu kapın, düşün sokaklara! Müzelerin tadını çıkarırken yakındaki ayaküstü lezzet duraklarına uğramayı ihmal etmeyin…

24.01.2021

Mayısta İstanbul’da

Salgından en fazla etkilenen restoran sektörü ayakta kalma çabası verirken, mekanlar birbiri ardına kapanırken, yeni bir restoran açılacağı haberi insana umut veriyor.

23.01.2021

HİTİTLER VE ÇORUM MUTFAĞI

Gurme bir Hitit kralı oğluna yazdığı mektupta “Ekmeği yiyecek, suyu içeceksin” der. Binlerce yıl önce bu muhteşem yemek kültürünün yaşandığı topraklar, bugün yine çok zengin Çorum mutfağına eşlik ediyor...

21.01.2021

Tarihi Kemeraltı Çarşısı’nda lezzet turu

Dünyanın değişik ülkelerinde yeni lezzetleri keşfetmek ve bu lezzetleri yaratanların hikâyelerini yazmak benim en büyük tutkularımdan. Bir İzmirli olarak belki defalarca gitmiş olmama rağmen bu kez dünyanın en büyük açık hava alışveriş merkezi olan tarihi İzmir Kemeraltı Çarşısı’nda lezzet turuna çıktım. İngiliz yemek yazarı arkadaşlarımın bir sonraki turları için listelerine aldığı tarihi çarşıyı dönünce anlatabilmek ve belki tekrar onlarla birlikte gelmek için bu kez başka gözlerle gezdim. İşte detaylar…

16.01.2021

2021’in popüler gurme gezi rotaları

Mevcut durum sebebiyle değişen tatil anlayışı elbette gurme seyahat tercihlerini de etkileyecek. Bu yıl daha ıssız yerlerdeki az bilinen mekânları keşfedeceğiz. Bizi şaşırtmayı hedefleyen gurme destinasyonları arasında Hanya’dan Slovenya’ya, Finlandiya’dan İskoçya’ya çok farklı yerler var.

10.01.2021