EKSTRA
MENÜ

Gurme

Gurme ile ilgili tüm haberleri ve son dakika Gurme haber ve gelişmelerini bu sayfamızdan takip edebilirsiniz. Toplam 3.722 Gurme haberi bulunmuştur.

Gurme Haberleri

Boğaçhan Tuzcu kimdir, kaç yaşında, nereli Şef Akademi Boğaçhan Tuzcunun hayatı

Boğaçhan Tuzcu kimdir, kaç yaşında, nereli? Şef Akademi Boğaçhan Tuzcu'nun hayatı

Boğaçhan Tuzcu'nun hayatı Şef Akademi yarışması ile bir kez daha gündeme geldi. Boğaçhan Şef olarak da bilinen Boğaçhan Tuzcu ekranların tanınan yüzlerinden. Bir dönem Kanal D ekranlarının çok izlenen programı Kısmetse Olur'a da katılan Boğaçhan Tuzcu, daha önce Lezzet Düşkünleri yarışmasında da yer almıştı. 1,91'lik boyu ile dikkat çeken Boğaçhan Tuzcu, Turizm İşletmeciliği mezunu. Peki, Boğaçhan Tuzcu kimdir, kaç yaşında, nereli? İşte, Şef Akademi Boğaçhan Tuzcu'nun hayatı ve biyografisi.

14.06.2021Televizyon
Kuzey Ege’nin butik güzelleri

Kuzey Ege’nin butik güzelleri

Şehirden biraz uzaklaşıp Kuzey Ege’de sessiz, sakin ve oksijeni bol bir tatil programı hazırlamanın tam zamanı. Eğer böyle bir yolculuğa çıkıp butik bir otelde konaklamayı düşünüyorsanız jürimize kulak verin. Kimi konumu, kimi mimarisiyle öne çıkan küçük ve şık otelleri uzmanlarına sorduk; en güzel 10 seçeneği sıraladık.

13.06.2021Seyahat
Şef Akademi jüri üyeleri kimler İşte Şef Akademinin başlayacağı tarih

Şef Akademi jüri üyeleri kimler? İşte Şef Akademi'nin başlayacağı tarih

Şef Akademi programının tanıtımları yayınlandı. Yüzlerce başvuru arasından “Şef Akademi” finalisti olan on beş yarışmacı, jüri üyelerinin karşısına çıkarak maharetlerini sergileyecek. Yarışmacılar, Türkiye'nin ünlü şefleri karşısında yemek konusundaki kabiliyetlerini sergilerken, hem bireysel hem de ekip olarak birbirleriyle kıyasıya rekabette olacaklar. Peki, Şef Akademi jüri üyeleri kimler?

9.06.2021Televizyon
Soğan Yahnisi Tarifi | Mucize Lezzetler

Soğan Yahnisi Tarifi | Mucize Lezzetler

Mucize Lezzetler'in bugünkü menüsünde soğan yahnisi tarifi var! (Sponsorlu İçerik)

Etli Kuru Fasulye Tarifi | Mucize Lezzetler

Etli Kuru Fasulye Tarifi | Mucize Lezzetler

Mucize Lezzetler'in bugünkü menüsünde etli kuru fasulye tarifi var! (Sponsorlu İçerik)

‘Hep Kebap Olmaz’ Dönerin Almanya yolculuğu...

‘Hep Kebap Olmaz’! Dönerin Almanya yolculuğu...

Gazeteci-yazar Celal Özcan’ın Türk yemek kültürü üzerine kaleme aldığı yeni kitabı ‘Hep Kebap Olmaz’, Almanca ‘Es muss nicht immer Kebap sein” Türkçe ve Almanca olarak Almanya’nın saygın yayınevlerinden dtv Verlag’dan çıktı. Kendisiyle yeni kitabı üzerine konuştuk: “Niye kebap olmaz?”

28.05.2021Avrupa
Aynı gün 50 bin paket teslim ediyor

Aynı gün 50 bin paket teslim ediyor

E-ticaretteki potansiyeli gören Yaşar Kımıl işini bıraktı, kendi şirketini kurdu. ‘Bir Günde Kargo’ markası, adından da anlaşılacağı gibi aynı gün teslim özelliği ile dikkat çekti. Pandemiyle birlikte online alışverişler artınca marka hızla büyüdü. Şirket günde 9 bin teslimden 50 bin paket teslimine geldi. 2022 hedefi günde 100 bin teslimat. Ciroda ise iki kat artış hedefleniyor.

24.05.2021Ekonomi
Arçelik Gurme Ailesi Kullanmanın Püf Noktaları

Arçelik Gurme Ailesi Kullanmanın Püf Noktaları

Mutfakta kuşkusuz hepimiz pratik yardımcılara ihtiyaç duyarız. Yemek hazırlığında ya da yeni tarifler denerken günün yoğunluğunu azaltacak, işleri hızlandıracak profesyonel ekipmanlar kullanmak isteriz.

Trüf mantarında hedef 1 milyar dolar

Trüf mantarında hedef 1 milyar dolar

Dünyanın en lezzetli ve pahalı mantar türlerinden olan ‘kara elmas’ lakaplı trüf mantarının Türkiye’deki üretimine ve ekonomik potansiyeline ilişkin açıklama yapan Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey, trüf mantarının dünya genelinde gurme ve şefler tarafından aranan bir mantar türü olduğunu söyledi.

16.05.2021Ekonomi
Malatya Yemekleri - Malatyada Ne Yenir Ve Neyi Meşhur Malatya Mutfağı Yemeklerinin İsimleri Ve Listesi

Malatya Yemekleri - Malatya'da Ne Yenir Ve Neyi Meşhur? Malatya Mutfağı Yemeklerinin İsimleri Ve Listesi

Yemek kültürü insanımızın içerisine işlenmiş bir noktadır. Coğrafyamızda yemek türlerini belirleyen önemli etken ise bölgesel kültürdür. Bu kültüre sahip önemli şehirlerden bir tanesi de Malatya şehridir. İşte, merak edilen tüm detaylar.

6.05.2021Lezizz
Ünlü isimden ilginç aşı önerisi

Ünlü isimden ilginç aşı önerisi

Hürriyet Bizimle’de bugünün konuğu ünlü isim Ayhan Sicimoğlu oldu.

6.05.2021Gündem
Ev Yapımı Yoğurt Tarifi | Mucize Lezzetler

Ev Yapımı Yoğurt Tarifi | Mucize Lezzetler

Mucize Lezzetler'in bugünkü menüsünde ev yapımı yoğurt tarifi var! (Sponsorlu İçerik)

Ciğer Sote Tarifi | Mucize Lezzetler

Ciğer Sote Tarifi | Mucize Lezzetler

Mucize Lezzetler'in bugünkü menüsünde ciğer sote tarifi var! (Sponsorlu İçerik)

Carrefoursa çalışma saatleri 2021 – Carrefoursa kaçta açılıyor, kaçta kapanıyor Carrefoursa mesai saatleri

Carrefoursa çalışma saatleri 2021 – Carrefoursa kaçta açılıyor, kaçta kapanıyor? Carrefoursa mesai saatleri

CarrefourSA Türkiye'nin farklı şehirlerinde yer alan bir marketler zinciridir. CarrefourSA üzerinden alışveriş yapan vatandaşlar çalışma saatleri ile açılış ve kapanışlarını merak etmektedir. Peki CarrefourSA kaçta açılıyor/kapanıyor? Hafta sonu çalışma saatleri nedir? Bayramlarda ve resmi tatillerde açık mı? İşte CarrefourSA çalışma saatleri 2021

22.04.2021Gündem
İftariyelikler bizi bekler...

İftariyelikler bizi bekler...

Ramazana üç gün kaldı. Peynir, zeytin gibi kahvaltılıklar, pastırma, sucuk gibi şarküteri ürünleri ve tabii pide, hurma, güllaç... Sahur ve iftar hazırlıkları için alışveriş telaşı başladı bile. Peki hangi yiyeceği nereden almalı? Ramazan sofralarının olmazsa olmaz ürünlerini bulabileceğimiz en iyi adresleri jürimize sorduk.

Arykanda: Hemen ‘Yalnız’ı geçince...

Arykanda: Hemen ‘Yalnız’ı geçince...

“Keşfe giden yolda zekânın fazla rolü yok. İnsanın bilincinde bir sıçrama olur ki siz buna ister sezgi deyin, ister başka bir şey...” Einstein, bu sözlerle doğaçlama çıkılan gezileri de kastetmiş olabilir mi bilmiyorum ama bu kez sezgisel rotamız 2.400 yıllık sarp bir uygarlığa uzanıyor. Arykanda’dayız, Akdeniz’in ‘en yüksek kayalığının yanındaki yer’de...

4.04.2021Seyahat
Vedat Milor: Yemeğimden çivi çıktı

Vedat Milor: Yemeğimden çivi çıktı

Ünlü gurme Vedat Milor Magazin D’ye ilginç açıklamalarda bulundu. Amerika’daki evinden Magazin D Haber Müdürü Asiye Acar’ın soruları yanıtlayan Milor röportajda samimi açıklamalarda bulundu.

29.03.2021Televizyon
Vedat Milor’dan Magazin D’ye çok özel açıklamalar...

Vedat Milor’dan Magazin D’ye çok özel açıklamalar...

Ünlü gurme yeni anketini ilk kez Magazin D’de söyledi...“Yaprak Ciğer mi? Şiş Ciğer mi?”

29.03.2021Magazin
Gabriela Chelariu  “Parfümeri sınırsız bir sanattır”

Gabriela Chelariu “Parfümeri sınırsız bir sanattır”

Dünyanın en ünlü “burun”larından Parfümör Gabriela Chelariu ile hem mesleğin inceliklerini konuştuk hem de parfüm seçmenin püf noktalarını…

23.03.2021Keyif
‘Çimçim karidesle sabretmeyi öğrendim’

‘Çimçim karidesle sabretmeyi öğrendim’

‘MasterChef Türkiye’ yarışması jüri üyelerinden, MYK Gastro Arena kurucusu şef Mehmet Yalçınkaya’nın mutfağına sızdık… Bize aşçıların ana üssü Bolu’da geçen çocukluğunun sofralarını, 11 yaşında çırak olarak girdiği kamyoncu lokantasını, Süreyya Lokantası’nda kasalarca küçük ‘çimçim karides’ ayıklarken kurduğu hayalleri, Katar Emiri’ne hazırladığı yemekleri ve onu bugünlere getiren serüvenlerini anlattı.

14.03.2021Gündem
Cem mi, Ata mı Tipi bile baştan aşağı iştah

Cem mi, Ata mı? 'Tipi bile baştan aşağı iştah'

Hem seyyah hem gurme... Atlas dergisini çıkardı, gazete, dergilerde gastronomi yazıları yazıyor, TV’lerde “lezzetli” programlar yapıyor. Bir keresinde Hürriyet gazetesinde sardalya balığına aşk mektubu yazmışlığı bile var. İkilemli soruların bu haftaki konuğu Cem Yılmaz’ın şovlarına bile konu olmuş Mehmet Yaşin. Sormaz olur muyum, onu da sordum, başlık da oradan çıktı zaten...

8.03.2021Magazin
Hasan Can Kaya: Çirkinlik insanı geliştirir

Hasan Can Kaya: Çirkinlik insanı geliştirir

Leman Kültür’deki stand up gösterilerinin namı kulaktan kulağa yayılırken “1 Erkek 1 Kadın” dizisinin senaristi olduğunu öğrendik. Ama asıl patlamasını YouTube’daki “Konuşanlar” adlı talk show’uyla yaptı; pandemi günlerinin neşesi oldu; “yeni Cem Yılmaz” olarak anılmaya başladı. Şimdi yoluna Exxen platformunda devam ediyor. İkilemli soruların bu haftaki konuğu sevilen komedyen Hasan Can Kaya.

15.02.2021Magazin

Yazar Sonuçları

Çamların gölgesinde yöresel lezzetler

YURTDIŞINDA yaşayan insanların aklının bir köşesi her zaman memleketlerinde olur. Onlar için bir şeyler yapmak, doğup büyüdükleri yere faydalı olmak vardır hep akıllarının bir yerinde. Eşim Amerika’daki George Mason Üniversitesi’nde dekan olarak çalışmaya başladığından beri biz de Manisa Kırkağaç için bir grup kurarak, yöresel ve kültürel zenginliklerini tanıtalım istedik. Önceleri sosyal medyada oluşan Kırkağaç Tarihi Gurme Şehri grubu, şimdilerde somut adımlarla ilerlemeye başladı.

17.06.2021

Zeytinin tozunu çıkardı

ABLALARI gibi akademisyen olmayı planlar. Ama babasının aldığı zeytin bahçesi tüm kariyer hedeflerini değiştirir.

13.06.2021

‘Devir sadece insanları değil, ekosistemi de besleyen şeflerin devri’

18 Haziran Dünya Sürdürülebilir Gastronomi Günü… Gıda hukuku profesörü Hilal Elver “Gastronomi artık sadece gurme menülerle uğraşmak, mutlu azınlıklara hitap etmek yerine kitlelere ulaşmayı amaçlıyor. Bu bir moda değil, zorunluluk! Az et, çok sebze, meyve kullanan, ürününün her şeyini değerlendiren şefler önde. Gastronomi dünyası büyük değişim içinde” diyor.

13.06.2021

Bugün Tayland, yarın Arjantin derken salonda kaldım

Seyyah, müzik âşığı, gurme, yazar, programcı... Çok yönlü ve renkli kişiliği ile Türkiye’nin en sevdiği isimlerden biri o. Enerjisi hiç bitmiyor, merak duygusu hiç tükenmiyor. Peki, böylesine bir dünya vatandaşı, hepimizin evlere tıkıldığı bugünlerde neler yapıyor? Hürriyet’in YouTube kanalında yayınlanan ‘Hürriyet Bizimle’ için zoom üzerinden buluşuyoruz kendisiyle. İşte karşınızda Ayhan Sicimoğlu...

13.05.2021

Merve Dizdar’ın önlüğü

Oyuncu Merve Dizdar, ilkokula başladığı günden önlüklü bir fotoğrafını paylaştı. Önlük o kadar büyük ki, okula bugün başlasa ancak olur üzerine. Altına da şunu yazmış: “Seneye de giyersin dediler, 5 sene bu önlükle geçti.” Oh be... Biri de çıkıp küçükken zengin olmadıklarından bahsetti.

9.05.2021

Dizi dizi diziler arasında

O diziden bu diziye peş peşe serbest dalış yaptığım günlere geri döndüm.

2.05.2021

Nedensiz bir mutluluk

Bir yılı aşkın süredir çoğumuz gibi ben de sabahları günün anlamını yitirdiği bir ruh halinde uyanıyorum.

1.05.2021

Türkiye’nin “fışkiye” fantezisi

Ülkenin en takip edilen çifti Hande Erçel ile Kerem Bürsin’in Maldivler’de çimleri sulayan fıskiyelerin altında ıslanma pozları rekorlar kırdı.

30.04.2021

Doğru beslenip doğanın gücüyle arınma

Rutinlerimizdeki mecburi değişiklikler hem fiziksel hem de ruhsal olarak bizi fazlasıyla etkiledi. Doğanın uyanışını fırsat bilip vücudumuza iyilik yapmanın yani detoksun tam zamanı… Bağışıklığı güçlendirip hastalıklara karşı direnç sağlayan programlar da var, COVID-19 nedeniyle tat duyusu zayıflayan ya da kaybolanlara destek olanlar da...

23.04.2021

Kırkağaç gurme kent olma yolunda

DOĞMA büyüme İzmirliyim, ama evlendikten sonra kaydım eşimin memleketi Kırkağaç’a geçti. Kırkağaç Manisa’ya bağlı, arkasında ihtişamlı Yunt Dağı, ufkunda ise Bakırçay ile bereketlenmiş Kırkağaç Ovası bulunan tarihi bir ilçe. Osmanlı döneminde şehzadeler yetiştirilen bir yer olduğundan Medreseler Şehri de deniyor.

21.04.2021

Arayın, kahvaltınız evinize gelsin

Pandeminin hayatımıza kattığı zorunlu değişikliklerden birisi de paket kahvaltı oldu. Malum her yer kapalı. Pazar kahvaltıları ‘out’ evde kahvaltılar ‘in’ artık. Eskiden hamburgerciyi, pizzacıyı, kebapçıyı arar sipariş verirken, şimdi şarküteriyi arayıp eve, iş yerine kahvaltı söyler olduk. Yemek istediğiniz ürünleri söylüyorsunuz onlar kaç kişilikse paket yapıp hazırlıyorlar. İsterseniz gel-al ya da paket servisle size ulaştırıyorlar. Özellikle sahur vakti tam bir ‘kurtarıcı’ oluyor. Harika bir fikir bu. Üstelik ürünler ertesi güne de kalmıyor, buzdolabına streçleyip kopmakla da uğraşmıyorsunuz. Bu işi güzel yapan 3 kahvaltıcıyı size öneriyorum.

20.04.2021

Bütün beyaz yakalılar blogger mı olacak?

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, beyaz yakalıların çok tartıştığı “uzaktan çalışma” meselesine tıbbi açıdan girdi. Eğer insanların işyerine gitmesi elzem değilse uzaktan çalışmanın özendirilmesi, zorlanması gerektiğini söylüyor. Bakalım Ceyhan yine, daha doğrusu ne zaman haklı çıkacak?

14.04.2021

Markalarımıza iyi bakalım

MARKANIZA ne kadar iyi bakarsanız, o da size iyi bakar...

3.04.2021

İtalyanlar dürüm sever mi?

Bomonti’de yeni açılan Bebab açık dürümleri ve yenilikçi atıştırmalıklarıyla piyasaya iddialı girdi. Sahipleri bu sektörde deneyimli ve ileri görüşlü. Şimdi Milano’da da bir şube açmak için hazırlanıyorlar...

28.03.2021

Zeytinin büyüsüne kapılıp yeni keşiflere yelken açtılar

Yaşanan sağlık sorunuyla yollar zeytinle kesişir. Ve 2015’te Sebahattin Karameşe’nin girişimiyle ‘Tlos Olive’ Fethiye’de doğar. Kariyerlerine yurtdışında devam etme kararı alan Tolga-Tuba Özen de çocuk sahibi olacaklarını öğrenince rotayı Ege’ye çevirir.

28.03.2021

En az hasarlı

Karantina günlerinde yaptığımız semt turlarında beni en çok Karaköy şaşırttı. Salgını en az hasarla atlatıyor gibi. Diyeceksiniz ki ‘Orası darbeyi pandemiden önce almıştı zaten’... Haklısınız ama bazı özel sokakların, köşelerin küçük masalı, şirin atmosferi kendini koruyabilmiş. Hâlâ yapılabilecek bir sürü şey var. Tabii yüklenmeden, azar azar...

27.03.2021

İda’nın eteklerinde göçebe yemekler

Her mutfak biraz göçebedir. İnsanlar göçerken belki her şeylerini götüremezler ama yemek kültürlerini, tariflerini hafızalarına kazıyarak, tadını damaklarında taşıyarak yeni topraklarına uyum sağlamaya çalışırlar.

13.03.2021

Ata’nın tipi bile baştan aşağı iştah

Hem seyyah hem gurme... Atlas dergisini çıkardı, gazete, dergilerde gastronomi yazıları yazıyor, TV’lerde “lezzetli” programlar yapıyor. Bir keresinde Hürriyet gazetesinde sardalya balığına aşk mektubu yazmışlığı bile var. İkilemli soruların bu haftaki konuğu Cem Yılmaz’ın şovlarına bile konu olmuş Mehmet Yaşin. Sormaz olur muyum, onu da sordum, başlık da oradan çıktı zaten...

8.03.2021

Peynirin izinde Anadolu

‘Peynirin Hikâyesi’ isimli belgesel için bir yıl boyunca Anadolu’yu dolaştım. Ülkemiz peynir çeşitliliği açısından eşine az rastlanır bir coğrafya. Gezdiğim gördüğüm yerlerden edindiğim bilgiler ve ‘Peynir Aşkına’ kitabının yazarları Berrin Bal Onur ve Neşe Biber’in katkılarıyla bir peynir haritası hazırladık. Elbette hepsini buraya sığdırmak mümkün değil ama bölge bölge öne çıkanlara birlikte göz atalım.

7.03.2021

Evde de özenli sofra hazırlanabilir

Evde tıkılıp kalmak herkesi geriyor. Aile birliğinin devamlılığı için birlikte yemek güzel bir araç. Kendimce bu dönemi atlatmak için yaptıklarımızı; Milor ailesi sofraya nasıl oturuyor, neler konuşuyor, ne yiyor, yazdım...

28.02.2021

Kadınsı duyarlılıktan vazgeçmeyin

Bu sözler dünyaca ünlü Fransız şef Hélene Darroze'a ait. “France 24” kanalının web sayfasında yer alan söyleşide hemcinslerine kadınsı duygularını, dokunuşlarını önemsemelerini söylüyor.

20.02.2021

Çirkinlik insanı geliştirir

Leman Kültür’deki stand up gösterilerinin namı kulaktan kulağa yayılırken “1 Erkek 1 Kadın” dizisinin senaristi olduğunu öğrendik. Ama asıl patlamasını YouTube’daki “Konuşanlar” adlı talk show’uyla yaptı; pandemi günlerinin neşesi oldu; “yeni Cem Yılmaz” olarak anılmaya başladı. Şimdi yoluna Exxen platformunda devam ediyor. İkilemli soruların bu haftaki konuğu sevilen komedyen Hasan Can Kaya.

15.02.2021

Tadı damaklarda kalan kent

İnsanların yaşamak için yemek yedikleri değil, yemek yiyebilmek için yaşadığı Gaziantep’te elbette tadı damakta bırakacak başka şeyler de var... Çarşı bölgesi, Karagöz’den kalealtına kadar olan bölüm, hanlar, el sanatı dükkanları, baklavacılar bana Halep günlerimi hatırlatan eski taş evlerle süslü sokaklar...

14.02.2021