MENÜ

Gurme

Gurme ile ilgili tüm haberleri ve son dakika Gurme haber ve gelişmelerini bu sayfamızdan takip edebilirsiniz. Toplam 3.631 Gurme haberi bulunmuştur.

Gurme Haberleri

Haydi mutfağa ekmek yapmaya 5 ŞEFTEN 5 TARİF

Haydi mutfağa ekmek yapmaya 5 ŞEFTEN 5 TARİF

'Kendi ekmeğini kendin yap' trendi son yıllarda hızla yükseliyor. Hele ki şimdi arama motorları ekmek tarifi arayanlarla dolu. Ne de olsa mutfakta daha çok vakit geçirebiliyoruz. Bu dönemde, çeşit çeşit ekmek yapabilir, sıcacık, taze taze yiyebiliriz. Tek ihtiyacınız biraz cesaret, un ve su! Ve sizin için şeflerden aldığımız tarifler...

Restoranlarda yediğinizden çok daha nefis olacak bir gurme burgere ne dersiniz

Restoranlarda yediğinizden çok daha nefis olacak bir gurme burgere ne dersiniz?

Gurme burgerler son yıllarda restoranların menülerinde en gözde seçeneklerin başında geliyor. Peki evinizde de restoranlardaki gibi kocaman köfteli, bol sulu gurme burgerler yapmaya ne dersiniz? Aşağıda püf noktalarımız ve nefis bir burger tarifimiz var. Üstelik bu burgerin ekmeği bile evde yapılıyor. Ağzınızın sulanmaya çoktan başladığını düşünüyor ve tarifimize geçiyoruz.

24.03.2020Evdehayat
Piri ile evden çıkmadan gezebileceğiniz ücretsiz 10 sanal tur

'Piri' ile evden çıkmadan gezebileceğiniz ücretsiz 10 sanal tur

Çin'in Vuhan kentinde görülen yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aralarında İngiltere, Fransa, Almanya, İran, İtalya ve Yunanistan gibi ülkelerin de olduğu 90'dan fazla ülkeye yayıldı. Dünya bu virüsten nasıl korunacağının yollarını ararken, birçok uzman korunmak için kalabalık ortamlardan kaçınmayı ve bir süre evden çıkmamayı öneriyor. Mobil seyahat uygulaması Piri, bu süreçte evden çıkmadan da gezilebilecek 10 sanal turu sıraladı…

19.03.2020Seyahat
Hepsi yıllardır kalitesini ispatladı Siz hangisini seçiyorsunuz

Hepsi yıllardır kalitesini ispatladı! Siz hangisini seçiyorsunuz?

Gurme burger son dönemlerin en önemli yeme içme trendlerinden. Her köşe başında bol malzemeli, kocaman köfteli gurme burgerciler açılıyor ama kalitesini uzun süredir devam ettiren mekanlar da yok değil. Aşağıda İstanbul'un en popüler burgercilerinden 10 tanesini listeledik. Sizin favoriniz hangisi? Listede eksik olduğunu düşündüğünüz bir mekan varsa onu da bizimle paylaşmayı unutmayın...

17.03.2020Lezzet
Ünlü yemek yazarları Kırşehirin lezzetleriyle tanıştı

Ünlü yemek yazarları Kırşehir'in lezzetleriyle tanıştı

Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürlüğü'nün gastronomi turizmini geliştirme çalışmaları kapsamında yabancı yemek yazarları, Kırşehir'in yöresel lezzetlerini tattı.

Carrefoursa çalışma saatleri – Carrefoursa kaçta Kapanıyor/açılıyor Carrefoursa mesai saatleri

Carrefoursa çalışma saatleri – Carrefoursa kaçta Kapanıyor/açılıyor? Carrefoursa mesai saatleri

CarrefourSA Türkiye'nin farklı şehirlerinde yer alan bir marketler zinciridir. CarrefourSA üzerinden alışveriş yapan vatandaşlar çalışma saatleri ile açılış ve kapanışlarını merak etmektedir. İşte CarrefourSA çalışma saatleri, CarrefourSA kaçta kapanıyor/açılıyor ve CarrefourSA mesai saatleri hakkında bilgiler.

4.03.2020Gündem
New York: Farklı ve Dinamik

New York: Farklı ve Dinamik

New York Times'ın film eleştirmeni A.O. Scott’ın sözlerini ödünç almam gerekirse bu şehri eşsiz kılan şey “farklı kültürlerden gelen ve farklı değerlere sahip insanları benimseyip yontulmamış ve sofistike bir ahenge dönüştürme kabiliyetidir.” Yakın zamanda Scott ve bir meslektaşına tüm New York sakinlerini bir araya getiren tek bir film bulma görevi verildi; en kibar ifadesiyle bu bir delilik. New York’u, ABD’deki birçok kente direkt uçuşlar gerçekleştiren ve 25 Mayıs’ta bu rotalara Newark’ı da ekleyecek olan Türk Hava Yolları ile keşfedin…

Bandırma’ya tarihi otel

Bandırma’ya tarihi otel

Kısa süre önce yenilenen, 19. yüzyıldan kalma tarihi yapıdaki Bandırma Palas Otel’in konumuyla dikkat çektiğini belirten otel yetkilileri, otelin menüsüyle de ilgi gördüğünü söyledi.

28.02.2020Ekonomi
Herhangi bir otelde en uygun fiyata kalabilmenin 5 yolu

Herhangi bir otelde en uygun fiyata kalabilmenin 5 yolu

Tatile çıkmayı kim sevmez! Fakat deniz tatili, gurme tatil, SPA tatili ya da kültür turu fark etmeden her çeşidi ayrı bir keyif veren seyahatlerin maliyetli olabildiği de bir gerçek. Bunun için önceden bütçenizi ayarlayarak planlı bir şekilde yola çıkmanızda fayda var. Uygun bütçeli bir tatilin ilk adımı ise uygun fiyatlı bir konaklamadan geçer. Peki tercih ettiğiniz bir otelde en uygun fiyata nasıl kalabilirsiniz? İşte bunun için yapabilecekleriniz...

24.02.2020Seyahat
2020’de 100 yeni market açıyor

2020’de 100 yeni market açıyor

CARREFOUR SA olarak 2019 yılında marketleri ve e-ticaret faaliyetleriyle günde ortalama 500 bin müşteriye ulaştıklarını dile getiren CarrefourSA Genel Müdürü Kutay Kartallıoğlu, yıl sonu itibarıyla 371 süper ve 208 mini market sayısına ulaştıklarını söyledi.

23.02.2020Ekonomi
Seyrül muharririn Enis Batur

Seyrül muharririn Enis Batur

‘Karşılıksız adanmışlık’ içinde çalışan ve harflere ‘ömrünü yatıran’ Enis Batur’un ‘Pasaport Damgaları’, 1987-2006 arası 20 yıllık yol günlüğü. Sürükleyici, coşkulu, içten, özendirici, özenli, su gibi... Yediği içtiği, gezdiği gördüğü hepsi bir yana, okuyup yazdığını ve yazmak istediklerini de anlatmış ki, işte kitabın tadı asıl orada beliriyor.

20.02.2020Kitap Sanat
Single espresso demek gaflet mi

Single espresso demek gaflet mi

Vatikan Büyükelçisi Göktaş’ın Türkiye’den İtalya’ya gidenlerin kahve isterken ‘single espresso’ demelerini eleştirdi. Bunun bir ‘gaflet’ olduğunu belirten Göktaş’ın “Turist olduğunuzu herkese ilan etmenize gerek yok” yorumu tepkiyle karşılandı. Tartışmaya ünlü gurme Vedat Milor ile gazeteci Cüneyt Özdemir de dahil oldu.

16.02.2020Gündem

Sizin mükemmel pizzanız hangi malzemelerden oluşuyor?

Pizzayı hepimiz çok seviyoruz ama hepimizin sevdiği pizza da farklı malzemelerden oluşuyor. Peki sizin mükemmel pizzanızın bileşenleri neler?

Komşuda bir kış masalı: Bansko

Komşuda bir kış masalı: Bansko

Bulgaristan'ın başkenti Sofya ile ülkenin en büyük kış tatili mekanı Bansko, Balkanlar'ın gizli hazineleri arasında. Samimi atmosferleri ve mevsimlik etkinlikleri bu iki Bulgar kentini soğuk kış aylarının popüler destinasyonları haline getiriyor.

Cebinizdeki tur rehberi Sanatçılar anlatsın siz keşfedin

Cebinizdeki tur rehberi! Sanatçılar anlatsın siz keşfedin

Hrant Dink Vakfı, İstanbul’daki 900’e yakın yapıyı ve tarihini KarDes adlı bir mobil uygulamaya yükledi. Uygulamayla bu yerlerin ve orada yaşamış kişilerin hikâyelerini ünlü sanatçıların seslerinden Türkçe ve İngilizce dinleyebiliyor, eski fotoğraflarını görebiliyorsunuz. KarDes’le Bahariye’de 10 duraktan oluşan bir tura çıktık. İşte notlarımız...

Bu restorana gazlı içeceklerin girmesi yasak

Bu restorana gazlı içeceklerin girmesi yasak

Eskişehir’de, Osmanlı geleneklerini yaşatmak ve yeni nesle bu tadı unutturmamak adına Ayten Usta Gurme Restoran tarafından gazlı içecek yerine Osmanlı şerbetleri sunuluyor.

23.01.2020Nerede Ne Yenir
Çikolatada hedef büyüttü

Çikolatada hedef büyüttü

Eskişehir’de 60 yıllık geçmişi olan büskivi, kek, gofret, kraker gibi ürünlerin üreticisi Eti, son dönemde çikolata üretimiyle de atak yaptı. 2019 yılında 1.2 milyar Eti çikolatası satışına ulaşan marka, bitter kategorisinde lider oldu. 60 ülkeye ihracat yapan Eti, 2020’de çikolata cirosunu yüzde 50 büyütmeyi hedefliyor.

21.01.2020Ekonomi
Güney Hindistan’ın en güzel şehri: 36 saatte Kochi

Güney Hindistan’ın en güzel şehri: 36 saatte Kochi

Güney batı Hindistan’daki Kerala Eyaleti’nin rengârenk liman şehri, ‘Tanrı’nın Ülkesi’ lakabıyla anılıyor. Doğal güzelliği, baharat zenginliği, iç bölgede kıyıya paralel uzanan çekici gölleriyle bir zamanlar denizcilerin, şimdilerde kruvaziyer gezginlerinin gözdesi. 1492’de Kolomb, bu bölgeye gelmeye çalışırken kendisini Bahamalar’da bulduğu dönemde bile şehrin yanyana huzur için de yaşayan Hindu, Müslüman, Hıristiyan, Yahudi nüfusu Araplarla, Çinlilerle ticaret yapıyordu. Rengârenk kültürel mozaik bu sayede oluştu. Şehir, 2020 sonunda dünyanın en heyecan verici çağdaş sanat etkinliklerinden Kochi-Muziris Bienali’ne ev sahipliği yapacak.

19.01.2020Seyahat
Okan Bayülgen:Libido konusunda Can Yaman haklı

Okan Bayülgen:Libido konusunda Can Yaman haklı

25 yıldır şov dünyasının yıldızı. Sivri diliyle hep gündemde. Kendini ‘zıpçıktı ama hakkaniyetli’ olarak anlatıyor. Yine kendi ifadesiyle ‘erk’in önünde ortalığı karıştırmaya bayılıyor, “Sesim kazanan gibi çıksa da ben bir kaybedenim” diyor. Konu ekrandaki oyunculara gelince, Can Yaman’ın libido açıklamasına destek verip, dizi oyuncularını “Kakaları gelmiş gibi oynuyorlar” diye eleştiriyor. Çekinmeden, “Çok aldatıldım ve aldattım” itirafını yapıp, ‘heteroseksüalitenin içinde sıkışmış bir adam’ olduğunu söylüyor. Okan Bayülgen’le yeni oyunu ‘Amadeus’ için buluştuk. Hayatını, yeni nesli, ekrandaki oyuncuları, aşkı ve seksi konuştuk.

19.01.2020Hürriyet Pazar
Mutfağı öğretmek isteyen çok da sonuç ne

Mutfağı öğretmek isteyen çok da sonuç ne?

Son yılların jet hızıyla yükselen eğitimi gastronomi. İyi de bu bölümlere kapağı atmak iyi bir şef ya da yemek bilirkişisi olmayı garantiliyor mu? Bu işi hakkını vererek yapan örnekler var tabii ama müfredatın olmadığı, eğitmenlerin yetersiz kaldığı, bazılarında mutfak bile bulunmayan bölümlerden iyi eğitim beklemek mümkün mü? İşte mutfakta son durum...

12.01.2020Hürriyet Pazar

Yazar Sonuçları

Mutfağınızda dünya turu! Tarifleri deneyin...

Başka ülkelere seyahat etmek, farklı güzellikler keşfetmek bir süreliğine hayal. O zaman gelin dünya mutfakları arasında bir tura çıkalım ve cazibe merkezi ülkelerin yemek kültürlerini anlamaya çalışalım. Hatta bununla da yetinmeyelim bu değişik ülkelerin klasik lezzetlerini kendi mutfağımıza taşıyalım...

30.03.2020

Gastronomi dünyasını bundan sonra neler bekliyor?

Herkes elini eteğini sokaktan çekince yeme-içme sektörü en çok zarar gören alanlardan biri oldu. Herkes ürkek bir bekleyiş içinde. İşletmeciler, çalışanlar, mekân sahipleri, şefler… Peki bu dönemde önümüzü ne kadar görebiliriz? İnsanlık yararına neler yapabiliriz? Dünyada neler oluyor şöyle bir baktım, işin önde gelenleriyle konuştum.

29.03.2020

Evde kalmanın yarattığı lezzet fırsatları

İçinde bulunduğumuz durum bizi alışılageldik kalıpların dışına çıkmaya zorluyor. Farklı bileşim ve yeni denemeler ufkumuzu genişletirken damağımız da zenginleşiyor. Zorunluluk yeni keşiflerin anasıdır diye boşuna dememişler!

29.03.2020

Karantina günlerinde 'uygulama'lı EV PARTİSİ

Gençler biliyordu, korona krizinde 30 yaş üstü de keşfetti. House Party ile evinizde arkadaşlarınızın arkadaşlarıyla sosyalleşmeye hazır mısınız?

28.03.2020

Tarih ve kültürün lezzetlendirdiği yemekleriyle Diyarbakır

Efsanelere konu Hevsel bahçelerinin mahsulleriyle pişen yemekler, Dağ kekiğiyle lezzetlenen etler, günün her saati ciğer... Kullanılan tek bir baharatın bile önemli olduğu, ince ayrıntılarla dolu bu mutfağın tadı damağımda kaldı gerçekten. Diyarbakır’ın heybesinde sizi şaşırtacak pek çok lezzet, kulağınıza fısıldayacak onlarca öykü var…

23.03.2020

Yeme-içme sektöründe dönüşüm olacak...1. Bölüm

Bir kahveciye gitmek gibi en basit şeylerin bile değerini anladığımız bir dönemdeyiz ama unutmayalım ki bu, Dünya’ya yaklaşan bir göktaşı vakası değil ve mutlaka üstesinden geleceğiz.

22.03.2020

Korona geçince ilk işim bu meseleye el atmak olacak

İlk defa iki yıl önce Madrid’de Real Madrid-Atletico Madrid maçında farkına vardım.

15.03.2020

Hazine toprak oluyor!

Kanımca siyah trüfün asıl çarpıcı özelliği aroması... Pahalı olması hem yetiştirilemeyip çok nadir bulunmasından hem de lezzetinden kaynaklanıyor. Bizdeyse pek bilinmiyor.

15.03.2020

Sıra dışı iki öykü...

Her başarılı marka öyküsünün ardında azim ve kararlılık yatar belki ama sanıyorum fark yaratmak için sosyal sorumluluk, insana ve doğaya saygı da barındırması gerekiyor. Bir de büyük hedefler yerine küçük hayallerden yola çıkılması galiba daha iyi oluyor. Söz etmek istediğim iki proje de rastlantı bu ya, 2011 yılında başlamış...

14.03.2020

Bir virüs yazısı da benden

İZMİR’de en sevdiğim mekanlardan biri de Red Dragon’dur.

11.03.2020

Lahmacun için tekrar giderim MAHİR LOKANTASI

İki farklı lahmacun denedik. Klasik ve acılı. İkisi de aynı hamur ve aynı fırın. Acılı olanda kara isot var. Hamur ince ve kıtır. Ama yanmamış. Yerken parçalanıyor. Et dana tranş ve kuzu karışımı. Denge iyi. Miktar da...

7.03.2020

Bahar tatillerine lezzet katın

Havalar ısındıkça hafta sonu tatili programları hız kazanıyor. Kışın kasvetini üzerinizden atmak, temiz havada güzel yemeklerle kendinizi şımartmak istiyorsanız rota önerilerime kulak verin. Gurme dokunuşlarıyla öne çıkan bu oteller sadece bölgelerinde değil yurtdışında da tanınıyor ve bir anlamda gastronomi dünyamızın ufkunu açıyorlar.

2.03.2020

Şikemperver rehberleri

HÜRRİYET Gazetesi ve Karaca işbirliği ile bu yıl “İncili Gastronomik Rehberi” 2020’nin üçüncüsü yayınlandı.

1.03.2020

Özel mesajla gelen davetler beni şaşırtıyor! Ben padişahın çeşnicibaşı mıyım?

Beni şaşırtan elbette bir lokantacının kendi yerine dikkatimi çekmeye çalışması değil. Bu normal! İlginç olan benden beklenen danışmanlık hizmeti! “Tat ve fikrini söyle” diyorlar. Ben padişahın çeşnicibaşı değilim!

1.03.2020

Dağda kar, mutfakta bahar

Kar kalınlıkları ideale ulaştı, kayak merkezleri yükünü aldı. Şimdi beyaz zirvelerin tadını çıkarmanın tam zamanı. Ancak unutmayın, bu zorlu spor bolca kalori harcamak anlamına geliyor. Neyse ki hangi dağı seçerseniz seçin eteklerinde sizi bekleyen lezzet dolu bir şehir var. Kayak tutkunlarını mutlu edecek tüyolar burada.

24.02.2020

Şefler ve doktorlar artık kol kola

Hepimiz farkındayız, dışarıda daha çok yemek yedikçe sağlığımız daha çok bozuldu. Tanımadığımız hastalıklarla iyi geçinmek durumunda kaldık. Öte yandan da sağlıklı yemek deyince çoğunluğun suratı düşüyor, değil mi? Oysa birkaç hafta sağlıklı beslenmekle sağlığımıza kavuşmayacağımız bir gerçek. İşte bunu sürekli kılabilmemiz için artık doktorlar ve şefler birlikte çalışıyor.

16.02.2020

San Francisco’da Musa pizza

Geçen hafta Berkeley’deki favori lokantalarımdan bahsettim. Bu hafta San Francisco’dakilerden söz edeceğim. Tabii bunlar kentteki iyi lokantaların küçük bir yüzdesi. Zaman sınırlı olunca her yeri deneme şansınız olmuyor. Eminim siz de araştırmanızı yapar, farklı yerleri bana önerirsiniz.

16.02.2020

Mutfağımızın gastronomik başyapıtı İSKENDER

Akaretler’deki Yavuz İskenderoğlu’na, zevkine güvendiğim bir arkadaşımın tavsiyesiyle gittim. İyi ki de gitmişim. Hayal kırıklığına uğramayacağımı biliyordum ama bu kadar seveceğimi tahmin etmemiştim.

15.02.2020

Lezzetin yükselen yıldızı Marakeş’in mutfak rehberi

Fas’ın her şehri ayrı renkte ve karakterde. Rabat, kraliyetin asil izlerini taşırken Kazablanka gizemli yüzüyle tavlıyor insanı. Marakeş ise atmosferi ve enerjisiyle büyülüyor. Şehri keşfetmeye eski çarşıyı ve labirenti andıran rengarenk sokakları arşınlayarak başlayın. Yorulunca bir kafede mola verip kol böreği şeklindeki geleneksel hamur işi tatlıdan (m’hanncha) sipariş edin ve beklerken çevredekilerle sohbet edin. Ortama yavaş yavaş alışmaya başladığınızı düşünüyorum, şimdi beni takip edin… 

9.02.2020

Avrupa'nın En İyi 10 Kayak Merkezi

Kayak sezonu gelmişken sizin için Avrupa'nın en iyi kayak merkezlerinden bir liste yaptım bu hafta. Çoğunu deneyimleme şansım oldu. Şahsen ilk üçe alacağım yerler Kitzbühel, St Moritz ve Courchevel olabilir. 

6.02.2020

Takipçilerimin beni zevkten dört köşe eden yaratıcı korkuları

Takipçilerimin belli bir kısmında öyle ilginç ve yaratıcı korkulara denk geliyorum ki...  Kimileri bu korkularını sosyal medya paylaşımlarım sonrası bana soru olarak yöneltiyor. İşte o zaman ben de zevkten dört köşe oluyorum.

2.02.2020

Kalkansız Kahraman

Son gidişimde kalkan sezonu daha gelmemişti. Vitrinde kalkanlar vardı ama henüz yağlanmamışlardı. Kalkansız Kahraman’a gitmeye değer mi peki? Bence mezeler için değer.

1.02.2020

Yabancı bir ülkede lezzet avcılığının 9 püf noktası

Mutfak; ülkeler, şehirler, kültürler ve insan hakkında çok şey anlatır. Eğer bir şehrin sosyal nabzını tutmak ve kültür hafızasına vâkıf olmak istiyorsanız önerim öncelikle yemeklerini takip etmeniz olur. Ancak bu işin püf noktaları var. Unutulmazlarınız arasına girebilecek bir yolculuk kâbusa da dönebilir. Yabancı olduğunuz bir yeri yemekleri üzerinden keşfetmenin inceliklerine birlikte bakalım.

27.01.2020

Hayallerimin lokantası

Tam tarihini hatırlamıyorum 2007 olabilir, bir arkadaşımın önerisiyle Moda Caddesi’ne paralel ara sokaklardan birindeki Fauna’nın kapısından adım attığımda “Tam hayalimdeki lokanta” diye içimden geçirdiğimi dün gibi hatırlıyorum.

25.01.2020

İlk restoran nerede ve nasıl kuruldu?

Yiyecek-içecek kültürünün gelişmesiyle gastronomi turizmi, yerel değerler, gelenekler ve yemek gibi konulara eğilim her geçen gün artmaktadır.

21.01.2020

Yurtdışının gurme kayak merkezleri

Sömestre tatiliyle kayak sezonu da resmi olarak açıldı. İsviçre, Fransa, İtalya, Avusturya… Hangisine giderseniz gidin kar ve kayak keyfi hepsinin olmazsa olmazı. Ama işin içine lezzet de girsin diyorsanız o zaman çok şey değişir. İşte Türklerin yurt dışında en çok rağbet ettiği kayak merkezleri arasında lezzetleriyle öne çıkan adres ve restoranlar…

20.01.2020

Deniz ürünlerinin zirvesi! D’Berto

Burada okuyacağınız deniz ürünlerinin hepsi sofistike örnekler; ancak bu mutfakta ekibin daima taze ürünlerle çalıştığını ve bu nedenle mönüdeki bütün yemekleri her an bulamayacağınızı hatırlatmak isterim.

19.01.2020

Yemek felsefesinde kesin kural:Yalın olan, en zor olandır!

Söyleyince basit gibi gelebilir ama en lezzetli yemeklere gereksiz süsten kaçıp sadece en temel şeyleri yaparak ulaşılıyor. Yeter ki kullandığınız ürünler doğal, yöresel, mevsiminde ve pişirdiğiniz yer odunla yanan taşfırın olsun.

12.01.2020