Arayın, kahvaltınız evinize gelsin

Pandeminin hayatımıza kattığı zorunlu değişikliklerden birisi de paket kahvaltı oldu. Malum her yer kapalı. Pazar kahvaltıları ‘out’ evde kahvaltılar ‘in’ artık. Eskiden hamburgerciyi, pizzacıyı, kebapçıyı arar sipariş verirken, şimdi şarküteriyi arayıp eve, iş yerine kahvaltı söyler olduk. Yemek istediğiniz ürünleri söylüyorsunuz onlar kaç kişilikse paket yapıp hazırlıyorlar. İsterseniz gel-al ya da paket servisle size ulaştırıyorlar. Özellikle sahur vakti tam bir ‘kurtarıcı’ oluyor. Harika bir fikir bu. Üstelik ürünler ertesi güne de kalmıyor, buzdolabına streçleyip kopmakla da uğraşmıyorsunuz. Bu işi güzel yapan 3 kahvaltıcıyı size öneriyorum.

Haberin Devamı

PEYNİR SEPETİ GURME EVİ

Gaziosmanpaşa’daki Avrupa Konutları’nda bulunan bu işletmenin sahibi Mehmet Aydın Bey, 1990’lı yıllarda atıldığı ticaret hayatında hep birinci sınıf peynirler satmış müşterilerine. Her zaman sektörde konuşulan isim olmuş. Nişantaşı, bebek, Kadıköy gibi seçkin ilçelere yıllarca peynir göndermiş. Şimdi ise Gaziosmanpaşa’da açtığı devasa peynir dükkanını işletiyor. Türkiye’nin dört bir yanından ve Avrupa’dan ithal ettiği peynirleri sergiliyor. Tabi ki peynirin yanında, sucuk, bal, pastırma, kavurma, çikolata, kuruyemiş çeşitleri yani A’dan Z’ye ne ararsanız var. Dükkan o kadar büyük ve çeşit o kadar fazla ki, insan ne alacağını şaşırıyor. İstediğiniz ürünleri seçip kaç kişilikse hazırlıyorlar. Bir çok ilçeye servisleri var. Kalitenin üst düzey olduğu bu mekan tavsiyemdir.

INSTAGRAM: @peynirsepetigurmeevi
☎️ TELEFON: 0532 571 69 77
📍 ADRES: Mevlana mahallesi Hekim Suyu Caddesi Tem 2 Avrupa Konutları No:118 B Blok, 34255 Gaziosmanpaşa/İSTANBUL

YENİKÖY ŞARKÜTERİ

Yine bir kadın girişimci, yine harika bir hikaye... Özel bir şirkette yıllar boyu yöneticilik yapan Seda Hanım, hayallerinin peşinden koştu ve Sarıyer’de kendisine butik bir şarküteri/kahvaltıcı dükkanı açtı. Eski sandalyeleri boyadı, masaları tamir etti, kiraladığı dükkanı mis gibi yaptı. İlçeye şirin mi şirin harika bir mekan kazandırdı. Köylülerle iletişim kurdu. Yaşadıkları yere gitti, bizzat ürünleri denedi. Yüzde 100 çiftlik ürünlerini dükkanında satışa sundu. Yumurtasından, reçeline, peynirinden balına, tereyağından sucuğuna kadar her şey organik. Şalgam, zeytinyağı, kuru incir ne ararsanız var. Bütün ürünlerini memleketinden getiriyor. İstanbul içine ücretsiz servisi var. Bu akşam sahur için bence çok iyi bir seçenek...

INSTAGRAM: @sarkuteriyenikoy
☎️ TELEFON: 0534 780 23 80📍
📍 ADRES: Yeniköy Mah. Kapalı Bakkal Sok. No:5/A Yeniköy-Sarıyer/İSTANBUL

ARİSTE PEYNİR

Peynircilik ve özellikle kahvaltı sektörüne bambaşka bir boyut kazandırmışlar. İkinci kuşak şu an işin başında. Anadolu’nun bir çok bölgesinde üretilen ürünleri burada bulmanız mümkün. Peynirler ortalama 8-12 ay boyunca özel soğutuculu odalarda dinlendirildikten sonra satışa sunuluyor. Ciddi bir emek söz konusu. Çok çeşitleri var. Zaman zaman peynir tadım organizasyonları düzenlediklerini öğrendim. Kapınızın çaldığını, yörelerinden piraye kekikli eski kaşar peyniri, hanımeli çörek otlu sepet peyniri, Kars kaşar peyniri, taze kaşar peynir ve füme et, biraz kuru ve taze meyvenin külah içinde size geldiğini düşünün. Kendinizi ödüllendirmek için bence iyi bir seçenek. Bu firmayı web sitesinde çocuklara özel peynir hikayelerinin yer aldığı kitaplara yer verdiği ve peyniri çocuklara sevdirmeye çalıştığı için ayrıca teşekkür ederim.

INSTAGRAM: @aristepeynir
☎️ TELEFON: 0 212 640 15 15
📍 ADRES: MegaCenter C2/15 34045 BAYRAMPAŞA/İSTANBUL

Yazarın Tüm Yazıları