Sertaç Virancık

İstanbul'da lezzeti kapınıza getiren 4 burgerci

30 Kasım 2020
Koronavirüs tedbirleri kapsamında alınan kararlardan etkilenenlerin başında restoran ve kafeler geliyor. Kiminin satışları düştü, kimi ise sınırlamalar bitene kadar tamamen kepenk indirdi. Virüs nedeniyle dışarıya çıkamayan, evden çalışmaya başlayanlar sayesinde ise paket yemek servisi satışları 5 kat arttı. Kuryeler neredeyse siparişlere yetişemez duruma geldi. Bu durum en çok fast food satış yapan mekanlara yaradı. İşte size bu dönemde denemeniz gereken 4 burgerci…

ARJANTİN BURGER

El yapımı ürünlerle 6 yıldır Avcılar’da faaliyet gösteren Arjantin Burger en sevdiklerim arasında. Bu yasakta satışları da yüzde 40 artmış. Taner Bey ve eşi Didem Sağıroğlu ile Fatih Bey’in işlettiği bu mekanın special ıslak hamburgerini hiçbir yerde bulamazsınız. Evet, bu kadar iddialıyım. Birçok yerde yediğim ıslak burgerden çok farklı. Ayrıca ismini verdikleri 150 gramlık Arjantin Burger ile yine el yapımı soslarla marine ettikleri 200 gramlık duble şef burger, elma dilim kızarmış taze patateslerle harika oluyor. Kalitelerinden ödün vermemek adına şube açmayı reddettiklerini söyleyen Didem Hanım, kesinlikle dondurulmuş et kullanmıyor, istenilen siparişe göre taze hazırlıyor.

INSTAGRAM: @arjantinburger
☎️ TELEFON: (0212) 694 20 10
📍 ADRES: Ambarlı, Plaj Sk. 15/A, 34315 Avcılar/İstanbul 

KORONAVİRÜS TABLOSU✅ Sosyal mesafeli masalar
✅ Girişte dezenfektan

Yazının Devamını Oku

Kebabınızı ister siz alın, isterseniz onlar getirsin...

23 Kasım 2020
Malum pandemi ile mücadele tedbirleri kapsamında bazı kısıtlamalar devreye alındı. Restoranlardan ve kafelerden bir süre mekanda hizmet alamayacağız. Bu kritik dönemde gel al veya paket servis yapan mekanların önemi bir kat daha arttı. Ben de sizlere en sevdiğimiz yemeklerden biri olan milli yiyeceğimiz kebabı evinize kadar getiren 4 işletmeden bahsedeceğim.

AVCILAR DÜRÜMCE

Ağrılı Ahmet Usta, uzun süredir yürüyüş yolu Marmara Caddesi’nin ara sokağında hizmet veriyor. Köşe başında, ufak bir dükkanı var. Adana, Urfa, ciğer, kanat, karışık ızgara yapıyor. Özellikle günlük olarak hazırladığı Alinazik kebabını çok beğeniyorum. Etler, Kırklareli’den günlük getiriliyor. Yan taraftaki dükkanını katmer ve künefe salonuna dönüştüren Ağrılı Ahmet Usta isteyene kebap çeşitlerinin yanında tatlıyı da kapıya kadar getiriyor.

INSTAGRAM: @avcilardurumce
☎️ TELEFON: 0212 591 77 90
📍 ADRES: Merkez, Çiğdem Cd. 49-2, 34310 Avcılar/İSTANBUL

KORONAVİRÜS TABLOSU
✅ Sosyal mesafeli masalar

Yazının Devamını Oku

Antakya'dan dünyaya açılan lezzet: Künefe

16 Kasım 2020
Kökeni Suriye ve Lübnan’a dayanan künefe tatlısı, gastronomi kentlerimizden biri olan Hatay’ın meşhur lezzetlerinden. Hatay’ın coğrafi işaret tescil belgeli tatlısıdır Antakya künefesi. Çıtır çıtır kadayıfa bol şerbet dökülmesiyle tüketilen bu lezzet, dünyada peynirle yapılan ilk tatlıdır. “Kaliteli künefe, uzayıp giden peynirinden belli olur” derler…

Hatay künefesinin şöhreti yurt dışına kadar ulaştı. Başta Avrupa, Asya, Arap ülkeleri ve ABD olmak üzere dünyanın dört bir yanında künefe salonları açılmaya başlandı. Restoranlar en iyi Hataylı ustayı transfer etmek için büyük bir rekabet içine girdi.

Tabii ki bu lezzet İstanbul’da da çok popüler. Gittiğim künefecileri artılarıyla eksileriyle not ettim. “Bol fıstık ve üzerine kaymak ya da dondurmayla sunulan bu enfes tatlıyı İstanbul’da nerede yerim” diyenler, buyurun yazıma... 

ÖZİKİZLER KÜNEFE

Bundan 34 yıl önce Mehmet Usta Şanlıurfa’nın Birecik ilçesinde 50 metrekare bir dükkan ve birkaç masa ile künefe yapmaya başladı.  İkiz çocukları Hasan ve Hüseyin’den etkilendi, Özikizler Künefe markasını kurdu. Önce Gaziantep’te 3 şube, ardından Ankara ve İstanbul’da açtığı mekanlarla şube sayısını 9’a çıkardı. Özikizler Künefe’nin Beylikdüzü şubesindeydim... Masaya ikramların biri geliyor, biri gidiyor. Meyveler, kuruyemişler, fıstıklar sıcak şekilde servis ediliyor. Söylediğim hasır künefe çıtır çıtırdı. Tadını çok beğendim. Tuzsuz peyniri, kullanılan yağ ve dondurma hepsi kaliteliydi, künefenin lezzetinden belli. Özikizler Künefe benim favorilerimden...

INSTAGRAM: @ozikizlerkunefe
☎️ TELEFON: (0212) 855 12 12
📍 ADRES: Adnan Kahveci, Vista Dört Evleri 89LC8, Avrupa Caddesi, 34528 Beylikdüzü/ /İSTANBUL

KORONAVİRÜS TABLOSU

Yazının Devamını Oku

İstanbul'da günbatımının en güzel izlendiği balık restoranları

10 Kasım 2020
Türkiye’nin belki de dünyanın en güzel kentlerinden İstanbul. Şehrin atmosferi, akustiği, manzaralarının güzellikleri saymakla bitmez. Güneşin doğuşu batışı bile farklı bu medeniyetlerin beşiğinde. Ben de sizler için bu hafta günbatımının en güzel izlendiği balık restoranlarını keşfettim. “Karanlık çökerken usul usul, pembeleşen gökyüzünün denize dalışını en güzel hangi balık restoranında izlerim?” diyorsanız, buyurun yazıma...

KALABALIK RESTORAN

İstanbul'da günbatımının en iyi izlendiği yerlerden biri Beylikdüzü Gürpınar. Özellikle burada tepelere ve sahil kenarına inşa edilmiş yerlerin manzarasına doyum olmuyor. Geçtiğimiz günlerde ziyaret ettiğim Gürpınar'daki bu restoran da bölgede en güzel seyre sahip mekanlardan biri. Önü alabildiğine deniz. Elinizi uzattığınızda güneş sanki avucunuzun içinde. Balığınızı, ızgaranızı, mezelerinizi bu eşsiz manzara karşısında yemek insanın ruhunu dinlendiriyor. Ayrıca şef Rıdvan Aslan'ın yaptığı levrek kavurmayla birlikte yediğim, Adem Şef'in yerel ürünlerinden hazırladığı mezeler bu restoranı bir tık öne geçiriyor. 

INSTAGRAM: @kalabalikrestoran
️TELEFON: 0545 880 99 61
📍ADRES: Dereağzı Mahallesi, Deniz Yolu Caddesi, No:15, Beylikdüzü, İSTANBUL

KORONAVİRÜS TABLOSU✅ Sosyal mesafeli masalar
✅ Girişte dezenfektan

Yazının Devamını Oku

Steakhouse meraklıları için İstanbul'un dört köşesinden dört öneri

3 Kasım 2020
Başta ABD olmak üzere Avrupa ülkelerinde revaçta olan steakhouse’lar için artık "Bizim bir parçamız" diyebiliriz. Eskiden ailecek giden kebap salonlarının yerini artık steakhouse’lar aldı. Bu mekanları İstanbul’un hemen hemen her bölgesinde bulmak mümkün. Steakhouse şefleri ise özellikle sosyal medyada yaptıkları alevli şovlarla herkeste merak uyandırıyor. Etin pişirilmesinden, marine edilmesine, lezzetinden şovuna kadar çok konuşulan steakhouse’lardan size 4 örnek...

GÜNAYDIN ET 

“Et profesörü” olarak anılan Cüneyt Asan’ın sahibi olduğu Günaydın'ın yurtdışı olmak üzere toplam 42 şubesi var. 10 yaşında kasapta çırak olarak çalışmaya başlayan Asan, Nusret Gökçe dahil bir çok ünlü şefin ustası. Türkiye’de ve dünyada sayılı restoranların başında gelen bu işletme steakhouse’u ülkemize ilk getirenlerden. Burada et pırlanta gibi işleniyor. Kimi et bekletiliyor, kimi farklı tekniklerde pişiriliyor, kimi et ise özel soslarla marine edilip müşterilere sunuluyor. Etin her çeşidinin farklı bir tadı var. Özellikle dinlendirilmiş porterhouse’u şiddetle tavsiye ediyorum.

INSTAGRAM: @gunaydinet

☎️TELEFON: 0216 519 99 15

📍ADRES: Suadiye Mahallesi Bağdat Caddesi No: 399 – 1B Kadıköy/İSTANBUL

KORONAVİRÜS TABLOSU✅ Sosyal mesafeli masalar
✅ Girişte dezenfektan

Yazının Devamını Oku