Yılbaşı hindisi tarifi (Fırında)

Yeni yıla sayılı zaman kala yılbaşı sofralarının en çok aranan yemeği yılbaşı hindisi tarifi için araştırmalar hız kazandı. Aşçılık Programı Öğr. Gör. Birsel Erbaş bu arayış içinde olanlara nefis bir yılbaşı hindisi tarifi hazırladı. İşte kestaneli pilavıyla yılbaşı hindisi malzemeleri ve yapılış aşamaları...

Yılbaşı hindisi tarifi (Fırında)
Yılbaşı hindisi tarifi (Fırında)
cakeServis:6+ Kişilik
cookSüre:30-60 dk
cakeOrta

Malzemeler

  • 1 adet bütün hindi

Hindi sosu için:

  • 100 mililitre sıvı yağ
  • 100 gram tereyağı
  • 2 tatlı kaşığı toz kırmızıbiber
  • 3 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı kuru fesleğen
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • Taze biberiye ve taze kekik dalları
  • Tuz
  • 1 adet limon
  • 1 adet portakal
Nasıl Yapılır
  1. Hindiyi Hazırlama:
    Hindiyi bütün bir şekilde tepsiye alın.
  2. Sos Hazırlama:
    Sos için derin bir kase içinde sıvı yağ, tereyağı, rendelenmiş sarımsak ve baharatları karıştırın. Çeyrek limon ve portakal kabuklarıyla dilimlediğiniz meyveleri ve taze baharatları hindinin içine yerleştirin.
  3. Sosun Hindinin Üzerine Sürülmesi:
    Bir fırça yardımıyla hazırladığınız sosu hindinin içine ve dışına eşit şekilde sürün.
  4. Pişirme Önerileri:
    Hindi eti genellikle sert ve kuru pişmeye meyilli bir yapıya sahiptir. Bu nedenle fırınınız buharlı ise buharlı pişirme yöntemini tercih edebilir veya hindiyi üzeri kapatılarak pişirebilirsiniz.
  5. Pişirme Süresi:
    Hindiyi fırın poşetine koyup poşeti kapatın ve üzerine bıçakla delikler açın. 180 derece önceden ısıtılmış fırında, hindinin büyüklüğüne bağlı olarak yaklaşık 2 saate kadar veya normal boyutlarda ise 1,5 saat kadar pişirin.
  6. Kestaneli Pilav Tarifi İçin:
    Tarifimize uygun kestaneli pilav yapmak için bağlantıya tıklayabilirsiniz.
  7. Afiyet Olsun! 🍽️
Kapat
Beslenme Bilgisi
KALORİ386 kcal
ŞEKER2 g
YAĞ33 g
PROTEİN8 g