Geriİçecek Tarifleri Vişne kompostosu tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Vişne kompostosu tarifi

Vişne kompostosu tarifi

Yaz aylarında yapay malzemelerle tatlandırılmış içeceklerdense doğal meyve suları içmek isteyenlerin favorilerinin başında kompostolar geliyor. Özellikle taze yaz meyveleriyle yapılan kompostoların lezzetine doyum olmuyor. Örneğin taze vişnelerle yapabileceğiniz vişne kompostosu… Herkesin çok beğeneceği bu lezzeti kış aylarında da dondurulmuş vişneyle yapabilirsiniz. Afiyet olsun…

  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 800 gram vişne
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 6 su bardağı su
  • 2 adet karanfil
  • 1 adet çubuk tarçın

Vişne kompostosu tarifi Nasıl yapılır?

Saplarını ayıkladığınız vişneleri bol suda yıkayın ve çekirdeklerini çıkarmadan bir tencereye alın.

Toz şeker ve suyu derin bir tencerede şeker eriyene kadar karıştırın.

Tarçın ve karanfili de tencereye ekleyip kısık ateşte kaynayana kadar pişirin.

Kaynayan şerbete vişneleri ilave edin ve çok fazla karıştırmadan 10-15 dakika kadar pişirin.

Tarçın ve karanfilleri tencereden alın.

Kompostoyu buzdolabında soğuttuktan sonra taneleriyle birlikte servis edin.

Arzu ederseniz suyunu içecek olarak da tüketebilirsiniz.